Σβηστά θα παραμείνουν φέτος τα φώτα στο Θέατρο Βράχων

Για πρώτη φορά φέτος, μετά από 23 συνεχή χρόνια, ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα του καλοκαιριού, το Φεστιβάλ Βύρωνα, δεν θα πραγματοποιηθεί. Η εξέλιξη αυτή ήταν μια δυσάρεστη έκπληξη για το κοινό αλλά και για τους ανθρώπους του φεστιβάλ.

Οι εκδηλώσεις στο Θέατρο Βράχων ξεκίνησαν το 1987, ενώ το Φεστιβάλ Δήμου Βύρωνα σαν θεσμός ξεκίνησε το 1989. Σε αυτά τα χρόνια το Φεστιβάλ Βύρωνα έχει αποκτήσει την δική του ταυτότητα και έχει δώσει το πολιτιστικό του στίγμα στην Αττική, φιλοξενώντας μοναδικές εκδηλώσεις που αναδεικνύουν την τέχνη.

Όμως η οικονομική κρίση καθώς και η οικονομική κατάσταση του Δήμου έριξαν βαριά τη σκιά τους στο επιτυχημένο φεστιβάλ, κρατώντας σβηστά τα φώτα του δημοφιλούς Θεάτρου Βράχων “Μελίνα Μερκούρη”.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν το φεστιβάλ Βύρωνα να συνενώνεται με το φεστιβάλ του νέου δήμου Υμηττού-Δάφνης. Αναφέρουν μάλιστα οτι μια αποχαιρετιστήρια συναυλία πρόκειται να δοθεί τον Σεπτέμβριο εν αναμονή του μελλοντικού νέου Φεστιβάλ Βύρωνα – Υμηττού – Δάφνης, όπως θα ονομαστεί.

Ενημέρωση: Επιβεβαιώθηκαν οι παραπάνω πληροφορίες. Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο «Φεστιβαλ στην Σκιά των Βράχων»: Το νέο φεστιβάλ στο Θέατρο Βράχων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ