Site icon Βύρωνας.gr

H Στάση Βύρωνα για τον δημόσιο δασικό χώρο του Πικ Νικ

Ακόμα μια συνάντηση πραγματοποίησε η Στάση Βύρωνα στο δασικό χώρο του Πικ Νικ, την Κυριακή 27/02. Κατά την διάρκεια της συνάντησης μοιράστηκε υλικό στους διερχόμενους οδηγούς, που ενημέρωνε για την κατάσταση στον χώρο. Αίτημα τους είναι να σταματήσει η χρήση του Πικ-Νικ ως χώρου στάθμευσης, να διαφυλαχτεί ο δασικός χαρακτήρας του χώρου, να περιφραχτεί και να αποδοθεί ως χώρος πρασίνου στους κατοίκους.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Ο δημόσιος δασικός χώρος του Πικ Νικ (απέναντι από το κλειστό γυμναστήριο, το γήπεδο και το νεκροταφείο, σε ζώνη προστασίας του Υμηττού) χρησιμοποιούνταν επί σειρά ετών ως χώρος περιπάτου και αναψυχής. Εκεί μάλιστα είχαν διεξαχθεί παραστάσεις, συναυλίες και το πρώτο παιδικό φεστιβάλ του δήμου μας.

Δυστυχώς, το 1998 η τότε δημοτική αρχή ξεκίνησε εντελώς παράνομα εργασίες στο χώρο με σκοπό να κατασκευάσει ένα νέο αθλητικό κέντρο. Κατόπιν καταγγελιών οι εργασίες σταμάτησαν μιας και η έκταση είναι δημόσια και δασική, αλλά έμειναν τα μπετά που από τότε μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει τη φυσιογνωμία του τοπίου. Έτσι, η περιοχή έχει απαξιωθεί και έχει μετατραπεί σε ένα παράνομο υπαίθριο πάρκινγκ.

Ως Στάση Βύρωνα πραγματοποιήσαμε δύο συναντήσεις στο χώρο (20 και 27 Φλεβάρη) κατά τις οποίες μοιράσαμε υλικό που ενημερώνει για την κατάσταση στον χώρο και ζητάει την αποκατάστασή του. Η αντίδραση των κατοίκων και των οδηγών που βρίσκονταν στην περιοχή ήταν θετική. Όλοι αναγνώριζαν ότι η υφιστάμενη κατάσταση (παρατημένος χώρος, μόνιμο πάρκινγκ φορτηγών και προσωρινό πάρκινγκ επισκεπτών του νεκροταφείου) είναι απαράδεκτη και ότι πρέπει να αλλάξει!

Αυτά που ζητάμε είναι:

  • Να σταματήσει η χρήση του ως χώρου στάθμευσης. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί πολύ απλά με την ανύψωση του κράσπεδου στο σημείο που εισέρχονται τα αυτοκίνητα και με την τοποθέτηση μπάρας στο σημείο. Εναλλάκτικά ως χώρος στάθμευσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί το παρακείμενο υπόγειο πάρκινγκ του νεκροταφείου.
  • Να διαφυλαχτεί ο δασικός χαρακτήρας του χώρου, να περιφραχτεί και να αποδοθεί ως χώρος πρασίνου στους κατοίκους. Στη συνέχεια μπορεί σε συνεργασία με τις αρμόδιες δασικές υπηρεσίες να δεντροφυτευτεί και να ξαναγίνει χώρος να αναψυχής
Exit mobile version