Κινητοποιήσεις μαθητών στον Καρέα

Πηγή: Μαθητική Αντίσταση

Κατάληψη μιας εβδομάδας πραγματοποίησαν οι μαθητές του Γυμνασίου Καρέα με αιτήματα τον Καλλικράτη, την ανεκπλήρωτη υπόσχεση από το δήμο για το νέο κτίριο, αλλά και αιτήματα που αφορούσαν το εκπαιδευτικό σύστημα.

Η επίθεση που δέχεται σήμερα η νεολαία , η εκπαίδευση και γενικά ο λαός, με τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του να καταπατούνται, δεν έχει τελειωμό.

Συγκεκριμένα, στην εκπαίδευση, με συγχωνεύσεις είτε τμημάτων (30αρια τμήματα), είτε ακόμα και σχολείων προσπαθούν να καταργήσουν τη δημόσια και δωρεάν παιδεία.

Αυτό συνέβη και στον Καρέα- Βύρωνα, όπου και υπήρξαν αντιδράσεις από τους μαθητές του Γυμνασίου Καρέα, οι οποίοι οργάνωσαν κατάληψη στις 24/01. Η κατάληψη διήρκεσε μία εβδομάδα, με αιτήματα τον Καλλικράτη, την ανεκπλήρωτη υπόσχεση από το δήμο για το νέο κτίριο, αλλά και αιτήματα που αφορούσαν το εκπαιδευτικό σύστημα. Στην κατάληψη αυτή, πραγματοποιήθηκαν 3 γενικές συνελεύσεις όπου υπήρχε θετικό κλίμα και ανταπόκριση των μαθητών. Επίσης καταφέραμε και φτιάξαμε ένα πανό με το οποίο θα κάναμε και πορεία ως το δημαρχείο.

Η πορεία αυτή, δυστυχώς, δεν πραγματοποιήθηκε. Με την κίνησή μας, όμως, αυτή αφυπνίσαμε και πήραμε με το μέρος μας τους καθηγητές, τους γονείς και τον υπόλοιπο σύλλογο.

Παράλληλα με τη δική μας κινητοποίηση οργανώθηκε και άλλη μια, στην οποία συμμετείχε η ΕΛΜΕ, οι σύλλογοι γονέων, αλλά και οι γονείς με αιτήματα τη μη μεταφορά του κόστους λειτουργίας σε μαθητές και γονείς και ενάντια στις συγχωνεύσεις και τις συμπτύξεις.

Αυτές οι κινητοποιήσεις έδειξαν πως υπάρχει διάθεση από τον κόσμο για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ