Α.Ο. Καρέα: Το παιδί στο εργαστήριο…

Πηγή: Α.Ο. Καρέα

Ανακοίνωση του Αθλητικού Ομίλου Καρέα σχετικά με το πρόγραμμα επιστημονικής υποστήριξης των αθλητών και αθλητριών που ανήκουν στις υποδομές του Αθηναϊκού:

Διαβάζοντας  την ανακοίνωση της επαγγελματικής ομάδας της Sony Athinaikos μας δημιουργήθηκαν αρκετά ερωτηματικά και ενστάσεις .

Η ανακοίνωση αφορούσε  ένα  «πρόγραμμα υποστήριξης μετρήσεων των φυσιολογικών στοιχείων, των αθλητικών κινήσεων και ψυχοπνευματικών χαρακτηριστικών των ακαδημιών» σε συνεργασία με τα ΤΕΦΑΑ.

Λέγοντας ακαδημίες εννοούμε το βασικό κύτταρο του ερασιτέχνη Αθηναϊκού, όπως είναι για κάθε ερασιτεχνική ομάδα .

Οι επαγγελματικές ομάδες  όπως η Sony Athinaikos έχουν εντελώς αντίθετους στόχους από αυτούς που θα πρέπει να έχουν οι ακαδημίες αθλητών με τα παιδιά .

Η έκφραση:  Ο επαγγελματικός αθλητισμός επιτάσσει την οργάνωση των συλλόγων σε όλα τα επίπεδα… είναι ανακόλουθη , γιατί η οργάνωση για την οποία μιλάει δεν έχει καμία σχέση με τις αθλοπαιδιές .

Όταν μιλάμε για ακαδημίες θα μιλάμε για παιδιά  και θα αναζητούμε πρωτογενώς την  παιδική  ικανοποίηση  με αθλητικό τρόπο, με αθλοπαιδιές και όχι απαραίτητα την μέτρηση των χαρακτηριστικών της αγωνιστικής προόδου .

Ας εξασφαλίσουμε  πρώτα τις βασικές εξετάσεις δωρεάν σε όλα τα παιδιά , σε όλους τους αθλητές του Βύρωνα και μετά να ασχοληθούμε με την υψηλή επιστήμη του επαγγελματικού αθλητισμού και το τι επιτάσσει αυτός …

Εκφράσεις του τύπου «προσφορά μας» και «παροχές μας» αποτελούν εκφράσεις επαγγελματιών managers προς επαγγελματίες αθλητές και όχι παιδαγωγών σε γονείς και παιδιά  .

Αυτή είναι και η επιλογή αλλά και το κοινωνικό έργο των ερασιτεχνικών συλλόγων, ενσυνείδητανα επιτελούν έργο αθλητισμού και όχι πρωταθλητισμού , έργο για τα παιδιά  αθλητές και όχι υποχρεωτικά για τους υπεραθλητές ή τους πρωταθλητές  .

Ως εκ τούτου η ανακοίνωση έπρεπε να γίνει από τον Πρόεδρο του ερασιτέχνη Αθηναϊκού και όχι από τον Πρόεδρο της διοικούσης επιτροπής  της Sony Athinaikos που έχει συσταθεί για να διοικεί την επαγγελματική ομάδα .

Επιπλέον  ο Πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής της Sony Athinaikos Νίκος Χαρδαλιάς δεν μπορεί να βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνει σημαντικές συνεργασίες με τα ΤΕΦΑΑ για κάποια από τα παιδιά ,όταν ο Δήμαρχος  Βύρωνα θα έπρεπε να ανακοινώνει μία συνεργασία για όλα τα παιδιά του Βύρωνα

Περιμένουμε από το καλοκαίρι ο Δήμαρχος Βύρωνα ,να εξασφαλίζει «κάτι…» για όλα τα παιδιά του Βύρωνα και όχι μόνο για τα παιδιά της Sony Athinaikos…

Αυτό είχαμε συζητήσει άλλωστε σε συνάντηση μας από τον Ιούνιο του  2010.

Η δημιουργία από τον Αθλητικό Όμιλο Καρέα του προγράμματος  «ΠΛ.ΑΝ.Α» (Πλάνο Ανάπτυξης Νέων Αθλητών) για όλα τα παιδιά του Βύρωνα με έγγραφη επιστολή-σχέδιο που είχε δοθεί είχε κριθεί από τον ίδιο σαν εξαιρετική …

Αυτή περιλάμβανε βασικές προληπτικές εξετάσεις υγείας για όλα αθλούμενα παιδιά του Βύρωνα  , κατάρτιση σε προπονητές, παράγοντες, γονείς , εκδηλώσεις και έμπρακτες απλές στιγμές με αγάπη για τα παιδιά …για όλα τα παιδιά !

Ο Αθλητικός Όμιλος Καρέα  επιμένει …

Επιμένουμε στον μοναχικό δρόμο του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Επιμένουμε στην αργή δουλειά των ακαδημιών χωρίς να ψάχνουμε  με το ζόρι αυριανούς πρωταθλητές αλλά  μόνο σημερινούς αθλητές  .

Επιμένουμε να δουλεύουμε για τα παιδιά του Βύρωνα και όχι του συλλόγου μας.

Δήμαρχε κρίμα , σήμερα  υπερίσχυσε ο Πρόεδρος της διοικούσης επιτροπής …

Αθλητικός Όμιλος Καρέα

Το Παιδί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ