Απάντηση του Αντιδήμαρχου Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην ανακοίνωση της ΑΡ.ΠΑ.

Απάντηση του Αντιδήμαρχου Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Χρίστου Γώγου, στην ανακοίνωση της ΑΡ.ΠΑ. για την στάση πληρωμών στους παιδικούς σταθμούς του Βύρωνα.

Με αφορμή το δημοσίευμα που αναρτήσατε στην ιστοσελίδα σας σχετικά με τις περικοπές στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς του Βύρωνα, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ουδέποτε υπήρξε πρόβλημα με την τροφοδοσία των Παιδικών Σταθμών μας, ούτε ποτέ ετέθη θέμα οικονομικών διαφορών με τον προμηθευτή κρέατος, γεγονός που αποδεικνύεται από το ότι η προμήθεια κρέατος στους Παιδικούς Σταθμούς συνεχίζεται κανονικά. Η Δημοτική Αρχή του Βύρωνα έχει αποδείξει εμπράκτως μέχρι σήμερα το κοινωνικό της πρόσωπο και την ιδιαίτερη μέριμνά της στο πλαίσιο της εύρυθμης λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών, καθώς η κάλυψη των αναγκών των παιδιών αποτελεί βασικό μέλημα και πρώτη προτεραιότητα του Δήμου μας.

Οι όποιες πιθανές καθυστερήσεις στις πληρωμές οφείλονται στο ότι πλέον τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, καθώς και όλων των Δήμων της χώρας, υπόκεινται σε διαδικασίες δημόσιου λογιστικού και προληπτικού ελέγχου, γεγονός που επιμηκύνει το χρόνο αποπληρωμής των οφειλών.

Επιτέλους, ο λαϊκισμός στις πλάτες των παιδιών μας πρέπει να σταματήσει. Αφήνουμε δε στην κρίση των Βυρωνιωτών το γεγονός ότι ο/η καταγγέλλων/ουσα επέλεξε να υιοθετήσει πλήρως τις απόψεις του προμηθευτή του Δήμου, αγνοώντας την επίσημη θέση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου.

Χρίστος Γώγος

Αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ