Site icon Βύρωνας.gr

Χτύπησε το πρώτο κουδούνι με κόντρες για τις ελλείψεις

Με ελλείψεις αλλά και διαβεβαιώσεις από το υπουργείο Παιδείας ότι σύντομα όλα τα κενά εκπαιδευτικού προσωπικού στα σχολεία θα καλυφθούν ξεκίνησε χθες η νέα σχολική χρονιά. Οι ελλείψεις σε δασκάλους και καθηγητές προκάλεσαν εκνευρισμό στους γονείς που συνόδεψαν τα παιδιά τους πρώτη μέρα στο σχολείο, οι οποίοι ζητούσαν εξηγήσεις από τους διευθυντές των σχολικών μονάδων.

Προβλήματα υπήρχαν ακόμη και σε πιλοτικά σχολεία, όπως για παράδειγμα στο 15ο Δημοτικό Αμαρουσίου και το 8ο Δημοτικό Βύρωνα, αφού δεν ήταν παρόντες ούτε όλοι οι δάσκαλοι ούτε και οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων. Γι’ αυτόν τον λόγο μάλιστα οι διευθυντές των σχολείων αναγκάστηκαν να ενημερώσουν τους γονείς ότι τα σχολεία σε πρώτη φάση θα λειτουργήσουν με το κανονικό πρόγραμμα.

Πάντως οι 1.333 εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων (μουσικής, θεατρικών σπουδών και καλλιτεχνικών) και οι 804 αγγλικής και φυσικής αγωγής, που διορίστηκαν την Παρασκευή, δεν είχαν προλάβει να εγκατασταθούν χθες στα σχολεία, κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες μέρες.

Exit mobile version