Αυθαίρετο το Θέατρο Βράχων!

Πηγή: Αποκαλύψεις

Αν ζούσε σήμερα η αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη θα είχε γίνει σίγουρα έξω φρενών μόλις μάθαινε ότι το αγαπημένο της «Θέατρο Βράχων» στο Βύρωνα θα έπρεπε να κατεδαφιστεί μέσα σε είκοσι μέρες. Κι όμως, το Δασαρχείο Πεντέλης επέβαλε το υπέρογκο πρόστιμο μεγέθους 300.000 ευρώ(!) στον Δήμο Βύρωνα με την αιτιολογία ότι είναι αυθαίρετο.

«Το Δημόσιο θυμήθηκε ξαφνικά εν μέσω κρίσης να επιβάλει ένα τόσο εξωφρενικό πρόστιμο στο Δήμο μας και μάλιστα προς το Θέατρο Βράχων, το οποίο υπηρετεί εδώ και χρόνια τον πολιτισμό μέσα από τις εκδηλώσεις του.

Πως είναι δυνατόν το Δασαρχείο Πεντέλης να αποφάσισε την συγκεκριμένη χρονική περίοδο και έπειτα από 28 έτη να επιβάλει πρόστιμο και μάλιστα ύψους 301.709 ευρώ» αναρωτιέται ο κ. Χαρδαλιάς, Δήμαρχος Βύρωνα.

Το Θέατρο Βράχων πέρα από αναρίθμητες συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις μετρά και πολλές δικαστικές διαμάχες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανώτατος Δικαστικός που εγκαταστάθηκε στην περιοχή του Βύρωνα πριν ένα χρόνο έχει επανειλημμένως διαμαρτυρηθεί μέσω αλλεπάλληλων μηνύσεων προς το Δήμο για διατάραξη κοινής ησυχίας κατά τη διάρκεια των θερινών εκδηλώσεων στο Θέατρο Βράχων. Όπως μαρτυρούν αστυνομικοί της περιοχής ένας Εισαγγελέας έχει εκδηλώσει έντονη δυσφορία για την «φασαρία που προκαλείται από τις συναυλίες στο Θέατρο μετά τις 12 το βράδυ».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ