«Έκλεισε» το σχέδιο για τον Υμηττό

Πηγή: ΣΚΑΪ

Σταθερό στις βασικές του αρχές, δηλαδή την επέκταση της ζώνης απόλυτης προστασίας -στην οποία απαγορεύθηκε εντελώς η δόμηση- και τον περιορισμό των επιτρεπόμενων χρήσεων στην περιφερειακή ζώνη, έμεινε το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία του Υμηττού.

Στη συνεδρίαση, προ ημερών, της εκτελεστικής επιτροπής του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (ΟΡΣΑ) εξετάστηκαν οι προτάσεις που κατατέθηκαν από δήμους, υπουργεία και φορείς κατά τη διαδικασία διαβούλευσης και έγιναν περιορισμένης έκτασης αλλαγές.

Ένα από τα σημεία που συζητήθηκαν έντονα τους τελευταίους μήνες αφορούσε στο τι θα επιτραπεί και τι όχι στην περιφερειακή ζώνη του Υμηττού.

Τελικά ο ΟΡΣΑ επέμεινε στην αρχική του θέση, να επιτρέψει μόνο την ανέγερση σχολείων και τις υπαίθριες χρήσεις αθλητισμού και αναψυχής, με πολύ περιοριστικούς όρους (λ.χ. οι κλειστές εγκαταστάσεις, όπως τουαλέτες και αποδυτήρια δεν επιτρέπεται να ξεπερνούν τα 30 τ.μ.).

Επίσης, επέμεινε στην (αυτονόητη για τους υπόλοιπους Αθηναίους, αλλά όχι για τους κυνηγετικούς συλλόγους) απαγόρευση της θήρας στο βουνό, το οποίο έχει χαρακτηριστεί προστατευόμενη περιοχή για την ορνιθοπανίδα.

Το μοναδικό σημείο στο οποίο το νέο σχέδιο δείχνει προβληματικό είναι το θέμα του μητροπολιτικού πάρκου στο Γουδί, καθώς το σχέδιο προβλέπει μια σειρά από αποφάσεις και μελέτες που θα καθυστερήσουν και θα περιπλέξουν την τελική του μορφή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια