Site icon Βύρωνας.gr

Παιδική χαρά Ν.Ελβετίας: Επίθεση κατά της αξιοπρέπειας και των δικαιωμάτων των παιδιών

Απόγευμα 15/6, ώρα 18.30. Η «παιδική χαρά» της Ν. Ελβετίας είναι ένα ακόμα τυπικό δείγμα της αθλιότητας που μας περιβάλλει και του υψηλού ενδιαφέροντος της δημοτικής αρχής της Ν.Δ για το «παιδί» (!)… με πρωταγωνιστή τον ακούραστο Δήμαρχο κ. Νικ. Χαρδαλιά και τις στρατιές των καλοπληρωμένων αντιδημάρχων, προέδρων, αντιπροέδρων και άλλων παρατρεχάμενων συμβούλων, γραμματέων συμβούλων, υπεύθυνων κλπ. Η περιγραφή που ακολουθεί δίνει μια συνοπτική αλλά νομίζω περιεκτική εικόνα της γενικής κατάστασης, στην οποία βρίσκεται η Παιδ. Χαρά, η οποία δεν νομίζω πώς χρειάζεται κάποιο πρόσθετο σχολιασμό.

Κύρια είδοδος Παιδ. Χαράς: «Τα πάντα για το παιδί και την μητέρα»

Η παραπάνω λεζάντα δεν είναι επιγραφή που τοποθέτησε ο Δήμος. Μπορεί ο κ. Δήμαρχος να αρνήθηκε να την τοποθετήσει κινούμενος προφανώς από την γνωστή σεμνότητα του, την έβαλα όμως εγώ ως μια ελάχιστη κατάθεση φόρου τιμής σε όλους αυτούς που νυχθημερόν μοχθούν για το σήμερα και για το αύριο αυτού του τόπου που τόσο αγαπήσαμε !..

Περιμένουν την βροχή….

Ο επισκέπτης που μπαίνει μέσα στην «παιδική χαρά» αντικρίζει αμέσως όλα τα λαμπρά σύμβολα ενός απαράμιλλου έργου το οποίο σπάνια θα συναντήσει κανένας σε όλο το πολιτισμένο κόσμο. Το πλακόστρωτο γεμάτο χώματα, άπλυτο, ρυπαρό και τρισάθλιο. Όπου πάει να σταθεί το μάτι η ψυχή το αποστρέφεται! Αριστερά και δεξιά που αρχίζουν οι χώροι πρασίνου = αδιαφορία και εγκατάλειψη. Το 80 % της έκτασης είναι αφύτευτο. Είδαμε να ποτίζεται το 25% του πράσινου και το άλλο να μένει απότιστο. Λίγο πιο πέρα, κάτω από την στρεφόμενη κατασκευή για να παίζουν τα παιδιά σφηνωμένοι, ίσως επί μήνες σωροί σκουπιδιών. Όλο το πλακόστρωτο της εισόδου δεν βλέπεται από την βρώμα. Είναι γνωστό ότι τα πλακόστρωτα στον Δήμο Βύρωνα δεν πλένονται, περιμένουν την βροχή!!..

Το αχούρι

Ο μεγάλος «πύργος» της «παιδικής χαράς» , που μαζί με την υπόλοιπη ξύλινη κατασκευή δεσπόζει στο χώρο, θα λέγαμε ότι μοιάζει περισσότερο με αχούρι παρά με χώρο που φιλοξενεί παιδιά. Στο εσωτερικό του «πύργου» κυριαρχεί η βρώμα, η πολύχρονη εγκατάλειψη, το σκουπίδι, ο αυτοεξευτελισμός της «αυτοϊκανοποίησης της εξουσίας». Στον χώρο κυριαρχούν πεταμένα εδώ και εκεί διάφορα σκουπίδια όπως: χαρτιά, μεταλλικά κουτιά, χαρτομάντιλα, πλαστικά σακουλάκια, σακούλες από τσίπς, κουκουνάρια πλαστικά ποτήρια και αποτσίγαρα, όπου μαζί με τα άπειρα σκουπιδάκια», που είναι χωμένα στις σχισμές του δαπέδου, συνιστούν ένα θέαμα ντροπής και προσβολής του πολιτισμού μας αλλά και των παιδιών μας.

Η ντροπή Νο 2 – Χωρος με τις κούνιες:

Ο δίπλα χώρος που βρίσκονται οι κούνιες συνιστά το αχούρι Νο 2. Και εδώ τα σκουπίδια είναι το αντιπροσωπευτικό δείγμα του λαμπρού «δημοτικού πολιτισμού» μας και της υψηλής αισθητικής του κ. Αντιδημάρχου, αρμόδιου δυστυχώς για το πράσινο και τις Π.Χ. Κάτω από τα παγκάκια βλέπουμε σωρούς σκουπιδιών και τεράστιες πλαστικές σακούλες. Στον χώρο γύρω από τις κούνιες βλέπουμε τενεκέδες από κόκα-κόλα, χαρτιά, χώματα , κουτιά από τσίχλες και χοντρό πλαστικό. Όλος ο χώρος είναι βρώμικος και ο οποίος δεν καθαρίζεται και κυρίως δεν πλένεται ΠΟΤΕ! Το καθεστώς της απλυσιάς είναι μόνιμο χαρακτηριστικό της δημοτικής πολιτικής για το δομημένο περιβάλλον και ισχύει για όλους τους ελεύθερους χώρους του Βύρωνα: Τα κεντρικά πεζοδρόμια, τις πλατείες, τους πεζόδρομους τις παιδικές χαρές κλπ. Θα πρέπει να σημειωθεί εξάλλου ότι ο Δήμος δεν διαθέτει τα ειδικά μηχανήματα πλύσης που απαιτούνται για το έργο αυτό, ενώ αντίθετα διαθέτει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για διαφήμιση και αυτοπροβολή του προσώπου κ. Χαρδαλιά!…

Περίπτερο αναψυκτίριου και περιβάλλον χώρος + Το μνειώδες έργο της «Πράσινης Διαδρομής» των 28 εκ ευρώ

Στο περίφημο περίπτερο του αναψυκτηρίου είδαμε: Πάγκους άπλυτους και βρωμερούς. Σιχαίνεσαι να ακουμπίσεις ! Περιβάλλον χώρος γενικά ασκούπιστος και άπλυτος. Κάτω από τους πάγκους ψιλό χώμα και σκουπίδια. Κάδοι απορριμμάτων ξεχειλισμένοι. Πάρα δίπλα μπορείς να δεις τα παραδοσιακά σιδερένια τραπεζάκια τα οποία είναι επίσης βρώμικα, αφού προφανώς έχουν να σαπουνισθούν εδώ και χρόνια! Και εδώ επίσης σκουπίδι, χώματα και απλυσιά. Το ίδιο και οι περισσότεροι χώροι πράσινου που είναι κοντά στο περίπτερο.

Πίσω από τα περίπτερο του αναψυκτηρίου βασιλεύει και εδώ η ρυπαρότητα όπου οι πεταμένες βρωμερές και άχρηστες κούτες από χαρτόνια σμίγουν με τα φαράσια και τις σκούπες που «διακοσμούν» το πίσω μέρος του περιπτέρου! Λέγεται ότι για την πρωτοπόρα και εξαίρετη αυτή αρχιτεκτονική σύλληψη του περιπτέρου της «παιδικής χαράς», δουλέψανε βασανιστικά και για πολλά βράδια, ο Δήμαρχος, ο άοκνος αντιδήμαρχος πράσινου, μαζί με ανιδιοτελείς κορυφαίους επιστήμονες του συστήματος, από εκείνους οι οποίοι σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες δουλεύ ουνε ήδη πάνω στο μεγαλειώδες έργο της «πράσινης διαδρομής» του κ. Χαρδαλιά. Όπως λέγεται το «μνημειώδες» έργο της πράσινης διαδρομής θα στοιχίσει το ποσό των 28 εκ. ευρώ!

Δημήτρης Σουλιώτης

Exit mobile version