Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για το 2ο Δημοτικό Σχολείο

Νέα επιστολή-απάντηση προς τον δήμαρχο κ. Νίκο Χαρδαλιά, απέστειλε στην σελίδας μας, η κα. Αγγελική Τσόγκα.

Η κα. Τσόγκα, η οποία είναι μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα, είχε στείλει ανοιχτή επιστολή προς τον κ. Χαρδαλία, σχετικά με τα κτιριακά προβλήματά του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα  και είχε λάβει απάντηση από τον ίδιο.

Παρακάτω παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή που λάβαμε:

Αγαπητέ κύριε Χαρδαλιά,

Σας απαντώ στην «ενημέρωση» όπως αποκαλείτε το γράμμα σας απέναντί μου.

Δεν καταλαβαίνω γιατί θιχτήκατε τόσο πολύ, ώστε να μιλάτε για κακεντρεχή σχόλια από το πρόσωπό μου προς εσάς. Επειδή διεκδικώ ανθρώπινες συνθήκες μάθησης για τα παιδιά μας; Επειδή δε θέλω σε κάθε νεροποντή οι αίθουσες να γίνονται λίμνες και να τρέχουν να μαζεύουν γρήγορα τα νερά οι καθαρίστριες για να προλάβουν το κακό; (Τι πολυτέλεια Θεέ μου!!!) Επειδή φοβάμαι για σοβαρά ατυχήματα που γίνονται στον επικίνδυνο αυτό αύλειο χώρο;

Σας επαναλαμβάνω πως δε με ξέρετε και δε σας γνωρίζω προσωπικά. Ποτέ μου δε ζήτησα τίποτα από εσάς και κανένα προσωπικό όφελος δε διεκδίκησα ούτε για μένα, ούτε για την οικογένειά μου επίσης. Άλλωστε δεν το συνηθίζω. Είμαι απλά μια πολίτης του Δήμου Βύρωνα την οποία έχετε υποχρέωση και καθήκον να ακούσετε. Γιατί άραγε θα πρέπει γι’ αυτό να είμαι κακεντρεχής;

Αναφερθήκατε στο «απλό και όμορφο» εκλογικό σας κέντρο κ. Χαρδαλιά. Αυτό αφήστε να το κρίνουν οι Βυρωνιώτες καλύτερα, που συνεχώς βλέπουμε τους μισθούς μας να μειώνονται σημαντικά, ενώ για τους δικούς σας πολύ αμφιβάλλουμε.

Όσο για την ενημέρωση την οποία αναφέρετε πως θα έπρεπε να είχα ζητήσει πριν γράψω την επιστολή μου, πρέπει να σας πω ότι αρκετές ενημερώσεις δεχτήκαμε ως τώρα κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς που πέρασε. Και στο σχολείο ήρθατε, και δεσμευτήκατε και συναντήσεις είχατε με το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και με τους διευθυντές. (Κάνω λάθος μήπως;) Και μόνο ενημερώσεις και δεσμεύσεις είχαμε έως τώρα. Από υλοποίηση όμως; Πειράζει που και εγώ, όπως φαντάζομαι και πολλοί άλλοι Έλληνες, γινόμαστε δύσπιστοι απέναντι στους πολιτικούς; Έχουμε άδικο άραγε κ. Χαρδαλιά; Μήπως φταίτε κι εσείς γι’ αυτό;

Μακάρι οι υποσχέσεις σας να γίνουν πραγματικότητα. Όμως έως τότε επιτρέψτε μου να αμφιβάλλω.

Όσο για το εάν τα χρήματα που θα χρειαστούν για τον εξανθρωπισμό αυτού του κτιρίου, θα είναι του Δήμου ή του Υπουργείου, ουδόλως ενδιαφέρει εμάς τους πολίτες, διότι θεωρώ πως είτε έτσι, είτε αλλιώς δικά μας χρήματα είναι και πάλι.

Επίσης για το αν η δική σας κόρη φοιτά σε ένα από τα σχολεία μας, δε φαντάζομαι να θέλετε και συγχαρητήρια για το μεγάλο αυτό κατόρθωμα; Δηλαδή, που δεν την έχετε γράψει κι εσείς, όπως πολλοί άλλοι συνάδελφοί σας, σε κάποιο κολέγιο, όπως πιθανά θα σας άρμοζε. Ενώ σε εμάς τους «πτωχούς» Έλληνες ούτε καν θα μας πέρναγε από το μυαλό κάτι τέτοιο για τα δικά μας παιδιά.

κ. Χαρδαλιά το να αγανακτεί κανείς με μια κατάσταση (που αφορά μάλιστα τα παιδιά του) δε σημαίνει σώνει και ντε ότι θέλει να σας κατατάξει στην κατηγορία των απατεώνων. Επιτέλους πρέπει όλοι εσείς που έχετε εξουσία να μας ακούτε και να απαντάτε με σεβασμό και ευγένεια. Γι’ αυτό άλλωστε είστε εκεί!

Ευχαριστώ

Αγγελική Τσιόγκα

(Επαναλαμβάνω, γονέας 2 παιδιών και ενεργός πολίτης και εγώ)

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ