Καταγγελία για ανασφάλιστη εργασία στο Δήμο Βύρωνα

Για  ανασφάλιστη εργασία στο Δήμο Βύρωνα, καταγγέλει την Δημοτική αρχή η Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Να θυμήσουμε οτι σε αντίστοιχη καταγγελία για το συγκεκριμένο θέμα είχε προβεί και Σωματείο εργαζομένων του Δήμου Βύρωνα στο παρελθόν.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Βύρωνα γιατί συνεχίζει να απασχολεί στη Δ. Επιχείρηση και στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου ανασφάλιστους εργαζόμενους. Ταυτόχρονα εγείρονται σοβαρά ερωτήματα για τον τρόπο και τις διαδικασίες με τις οποίες αμείβονται οι εργαζόμενοι αυτοί.
Πρόκειται για μια αντεργατική πολιτική της Δ. Αρχής η οποία δε σέβεται τα αυτονόητα και στοιχειώδη ασφαλιστικά δικαιώματα. Αξιοποιεί την ανάγκη των ανέργων για εργασία τους, εκμεταλλεύεται στο έπακρο και παραβιάζει την εργατική νομοθεσία.

Σε μια εποχή που η κυβέρνηση, το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Ένωση καταργούν ασφαλιστικά δικαιώματα, η Δ. Αρχή, όχι μόνο συντάσσεται με την πολιτική αυτή, αλλά και πρωτοστατεί στην εφαρμογή της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής. Τα επικοινωνιακά τρικ του κ. Χαρδαλιά για δήθεν κοινωνική πολιτική του καταρρίπτονται, όταν εφαρμόζει τέτοιες πολιτικές και συντάσσεται με την πολιτική του αντιλαϊκού σχεδίου «Καλλικράτης».

Απαιτούμε:

  • Να σταματήσει η μαύρη, ανασφάλιστη εργασία και η εισφοροδιαφυγή στο Δήμο Βύρωνα.
  • Μόνιμη, σταθερή εργασία με πλήρη ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα για όλους.

Ιούλιος 2010

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια