2ο Φεστιβάλ Μεταναστευτικών Κοινοτήτων

Πηγή: Μελωδία

Το 2ο Φεστιβάλ Μεταναστευτικών Κοινοτήτων διοργανώνει ο Δήμος Βύρωνα σε συνεργασία με το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Μαΐου στο πάρκο Καραολή και Δημητρίου (έναντι του Δημαρχείου Βύρωνα).

Στόχο του Φεστιβάλ αποτελεί η ανάδειξη των ζητημάτων της ένταξης των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία, μέσα από μία σειρά ανοιχτών συζητήσεων σχετικά με καλές πρακτικές πόλεων του εξωτερικού για την ένταξη των μεταναστών, τα παιδιά των μεταναστών στο σχολείο αλλά και το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στην διαδικασία αυτή.

Επίσης, το Φεστιβάλ περιλαμβάνει δημιουργικές δραστηριότητες για τα παιδιά, εκθέσεις φωτογραφίας, προβολή ταινιών, συναυλίες, έκθεση μεταναστευτικού τύπου και γεύσεις από όλο τον κόσμο.

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν 24 μεταναστευτικές κοινότητες από την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική, καθώς και M.K.O., πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς και σωματεία.

Συμμετέχουν:

Μεταναστευτικές Κοινότητες: ΑΙΓΥΠΤΟΣ, ΑΙΘΙΟΠΙΑ, ΑΛΒΑΝΙΑ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΓΕΩΡΓΙΑ, ΚΕΝΥΑ, ΠΑΚΙΣΤΑΝ, ΣΙΕΡΑ ΛΕΟΝΕ, ΣΟΥΔΑΝ, ΤΑΝΖΑΝΙΑ, ΣΥΡΙΑ, ΜΟΛΔΑΒΙΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ, ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ, ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ΙΝΔΙΑ, ΚΑΜΕΡΟΥΝ, ΚΟΝΓΚΟ, ΜΑΡΟΚΟ, ΜΠΑΝΓΚΛΑΝΤΕΣ, ΝΙΓΗΡΙΑ, ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ, ΡΩΣΙΑ

Οργανώσεις, Σωματεία, Φορείς: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ MIGJENI, PRAKSIS, ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ, ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑ, ΑΝΤΙΓΟΝΗ, ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΒΑΒΕΛ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ, ACTION AID, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ, ΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ASANTE, ANTHROPOS

Στην οργάνωση του 2ου Φεστιβάλ Μεταναστευτικών Κοινοτήτων συνέβαλε η Πολιτιστική Εστία Νεολαίας MIGJENI.

Κάντε κλικ για το πρόγραμμα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια