Προβληματισμός και αποφάσεις…

Πηγή: aokarea.gr


Τέσσερα από τα 185 σωματεία που διαγράφηκαν από την Ομοσπονδία  Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης στις 20/3/2010 ήταν του Βύρωνα…, μεγάλος προβληματισμός!

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης

Με απόφαση της Γ.Σ. της 20/3/2010 διαγράφηκαν 185 σωματεία λόγω μη εκπλήρωσης όρων και προϋποθέσεων σύμφωνα με το αρθ.3 παρ.6 εδ.i,ii του ισχύοντος καταστατικού της Ομοσπονδίας.

A/A A.M. ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
3 6 ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ «ΝΕΟΙ ΒΥΡΩΝΟΣ»
50 214 ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΥΡΩΝΟΣ
151 418 Φ.Π.Α.Ο. «ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ» ΒΥΡΩΝΑ
168 454 Π.Α.Ο. ΔΟΞΑ ΒΥΡΩΝΟΣ

Τι μπορεί να σημαίνει αυτό ?

Μήπως ότι δεν υποστηρίχτηκαν όσο έπρεπε οι ομάδες από τους φορείς.

Μήπως είναι « ευθανασία », μία επιλογή συρρίκνωσης των τμημάτων τους στην αναγκαστική προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα του ερασιτεχνικού αθλητισμού τα  ίδια τα σωματεία ;

Μήπως ότι δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις ή προπονητές ή αθλητές με τοπικές επιτυχίες  προκειμένου να προσελκύσουν και ασχοληθούν νέα παιδιά με το άθλημα του ping pong .

Μήπως, μήπως ,μήπως ;

Ότι και να είναι , όποιος και να είναι ο λόγος ή οι λόγοι ,μόνο ικανοποίηση δεν δίνει αυτή η είδηση σε ένα Βυρωνιώτη , μπορεί  και πρέπει όμως να μας δώσει σκέψη και προβληματισμό για τις επόμενες επιλογές μας, αλλά και για τις αναγκαίες αποφάσεις.

Όταν 24/4 με 13/6 στα 31α Παμβυρώνεια  έχουμε το άθλημα του ping pong  στις επιλογές των παιδιών , την ίδια ώρα μία άλλη φωνή μας φωνάζει ότι για «χ» λόγους δεν υπάρχει ενδιαφέρον…

Δεν είμαστε σίγουροι για το ποιός τελικά δεν έχει ενδιαφέρον , δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τα συμπεράσματα , ποιός δεν έχει ενδιαφέρον…οι φορείς ?, τα σωματεία ?, τα παιδιά ?, ας το συμφωνήσουμε τελικά και όποιος φωνάξει το αντίθετο ,δηλαδή ότι τον ενδιαφέρει  ,να έχει και το αίσθημα της ευθύνης απέναντι σε όλους .

Δεν έχουμε άλλο περιθώριο , την μία γιορτάζουμε ιστορικές στιγμές και την επόμενη μας τρώει η στεναχώρια για το αν θα υπάρχουν ιστορικά αθλήματα και σωματεία .

Μονόδρομος λοιπόν ,ή  θα κάνουμε ότι κάνουμε σοβαρά  , με συνολική συμφωνημένη υποστήριξη και φυσικά όχι όλοι όλα , με ρόλους ,αρμοδιότητες και τεχνογνωσία  ή θα ανταγωνιζόμαστε στην μετριότητα  για το ποιος θα συρρικνώνει πρώτος  ιστορικά τμήματα και ιστορικά σωματεία του Βύρωνα  .

Ώρα για αποφάσεις λοιπόν…

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΡΕΑ

Το παιδί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος  

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

2 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Ραιδεστινός θεόδωρος

Με αφορμή σχόλιο για την διαγραφή σωματείων απο την ΕΦΟΕΠΑ (ΠΙΓΚ-ΠΟΓΚ) σας κάνω γνωστό οτι τα εν λόγω σωματεία διεγράφησαν διότι δεν είχαν καμία αθλητική δραστηριότητα για πολά χρόνια.Ημουν παρών στη γενική συνέλευση της Ομοσπονδιας οταν πάρθηκε η απόφαση ομόφωνα. Ως προπονητής δε που ήμουν στόν ΑΓΣΒ την εποχή εκείνη σας κάνω γνωστό οτι είχαμε αίθουσα 280 τ.μ.οπου με την βοήθεια του μέλους του Δ.Σ. Πανώργια Πάτροκλου και του Γιώργου Θεολογίτη προιστάμενου τεχνικης υπηρεσίας τότε, βρεθήκαμε ανά έτος σε ανόδους κατηγοριών εως την Β εθνική.Το γεγονός οτι διεγράφησαν τα σωματεία αυτά σηματοδοτεί σκέψεις που μπορεί ολοι να έχουμε,με δεδομένο οτι το άθλημα αυτό όπως και αλλα εχουν τεθεί σε απαξία. και βέβαια ήταν λογικό να γίνει αυτό αφού εφαρμόζεται σε ολες τις Ομοσπονδίες. Η θέση μου βέβαια σήμερα ως εφορος και ιδρυτης του τμήματος Πιγκ πογκ του Αθηναικου,είναι κατατεθειμένη. Με εκτίμηση για την φιλοξενία Ραιδεστινος Θεόδωρος

ΞΧ

Αγαπητέ κύριε Ραιδεστινέ δεν καταλαβαίνω προσωπικά τους λόγους για τους οποίους το σχόλιο σας μας παραθέτει σημαντικές πληροφορίες του παρελθόντος ,αλλά δεν μας προσδίδει καμία αισιόδοξη πληροφορία για το μέλλον, αντίθετα μάλιστα η φράση σας :«με δεδομένο ότι το άθλημα αυτό όπως και αλλά έχουν τεθεί σε απαξία» υπερθεματίζει και εντοπίζει το πρόβλημα προς την ίδια κατεύθυνση όπως τέθηκε αρχικά .

Εσείς που είσαστε άνθρωπος του αθλήματος περισσότερο από πολλούς άλλους στον Βύρωνα , θα έπρεπε να είσαστε περισσότερο επιθετικός και περισσότερο απαιτητικός από όλους εμάς, ώστε να μην υπάρξει η πλήρης αποδοχή αυτής της απαξίωσης που είναι προ των πυλών , αν όχι εντός .

H άνοδος των κατηγοριών που αναφέρατε ,δεν αποτελεί σημείο αναφοράς προόδου ,ειδικά σε ατομικά αγωνίσματα σαν την επιτραπέζια αντισφαίριση, ή τον στίβο , όπου ένας αθλητής από την Πεύκη μπορεί να παρέχει αγωνιστικές παρουσίες σε μία ομάδα άλλης περιοχής που ούτε καν διαμένει ή προπονείται ,έναντι συμφωνημένης αμοιβής και η περιοχή ή η ομάδα να καμαρώνει για τις επιτυχίες που καρπώνεται.

Ο μονόδρομος του αθλητισμού των νεαρών ηλικιών είναι ανεξάρτητος από τα οδοιπορικά , τις μεταγραφές ,τις μετακινήσεις και τα εφήμερα …που μας έφεραν σήμερα να κοιτάμε κατάματα το πρόβλημα των κακών πρακτικών των προηγουμένων ετών .

Αφήστε τις συμμετοχές στις κατηγορίες και τα πρωταθλήματα των ομοσπονδιών και φωνάξτε για συμμετοχή στην ανάπτυξη του αθλητισμού , με εξιδεικευμένους προπονητές νεαρών ηλικιών , καθηγητές φυσικής αγωγής, παιδαγωγούς που αγαπούν το άθλημα και την περιοχή μας, ανθρώπους που με την προσφιλή τακτική του γνωστού «παιδομαζώματος» μετάγγισαν για πολλά χρόνια τον τοπικό αθλητισμό και την τοπική κοινωνία μας . Ίσως χωρίς τρομερές αθλητικές επιτυχίες αλλά χάρις αυτούς σήμερα, (ένας εξ αυτών και ο Πάτροκλος,) υπάρχουν στην περιοχή μας πολλοί Βυρωνιώτες που δεν θα ξεχάσουν ποτέ την συμβολή όλων αυτών στην κοινωνία μας.

Το θέμα είναι κάνουμε κάτι σήμερα ή περιγράφουμε όμορφες στιγμές του παρελθόντος αναπολώντας ;
Αγαλματάκια67