Site icon Βύρωνας.gr

Το Γραφείο Αλλοδαπών και Μετανάστευσης του Δήμου Βύρωνα είναι γεγονός!

Το σύνθημα: “Η γειτονιά μας, γειτονιά όλου του κόσμου” έκανε πράξη ο Δήμος Βύρωνα και στις 16.11.09 έγιναν τα  εγκαίνια του νέου Γραφείου Αλλοδαπών & Μετανάστευσης, στην οδό Βουτζά 2-4, με μία λιτή και απλή τελετή.

Ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε μεταξύ άλλων ότι «είμαστε σε αναμονή προκειμένου να δούμε ποια πολιτική θα ακολουθήσει η κυβέρνηση σε ένα ζήτημα που αφορά στην κοινωνία και την καθημερινότητά μας, που αφορά στις διαπροσωπικές μας σχέσεις και στην κοινότητα. Το Φεστιβάλ Μεταναστευτικών Κοινοτήτων που διοργανώνεται σε ετήσια βάση από τον Δήμο μας άνοιξε το δρόμο για πιο μεγάλα, πιο θαρραλέα βήματα. Όλοι είμαστε πια «μια πόρτα», μια γειτονιά!».

Από την πλευρά της η Δήμητρα Μάλλιου, εκπροσωπώντας το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, επισήμανε ότι “όταν μιλάμε για ένταξη των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία πρέπει να εννοούμε τον μετανάστη ως πολίτη, ως δημότη. Γιατί είναι και δεν είναι δημότης, αφού έχει μεν τις αντίστοιχες υποχρεώσεις όχι όμως και τα δικαιώματα. Για αυτό και είναι ιδιαίτερα σημαντικός ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο Δήμος Βύρωνα και προσωπικά ο Δήμαρχος αποτελούν ένα πολύ θετικό παράδειγμα προς αυτή την κατεύθυνση”.

Παραμένουμε χρήσιμοι και θέτουμε τις βάσεις για τη σωστή αντιμετώπιση όλων των δημοτών, με τον ίδιο τρόπο και με την ίδια αίσθηση δικαιοσύνης.

Exit mobile version