N. Χαρδαλιάς: “Μικροπολιτική και ψέματα μεσούσης της αντιπυρικής περιόδου”

Με μια σκληρή ανακοίνωση ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ, Νίκος Χαρδαλιάς, εξαπολύει πυρά κατά του δημοτικού συμβούλου Παναγιώτη Κόνσουλα, τον οποίο κατηγορεί ως υπεύθυνο για τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στον ΣΠΑΥ.

Ο κ. Χαρδαλιάς χαρακτηρίζει αστεία και συκοφαντικά τα όσα δημοσιεύθηκαν και υποστηρίζει ότι όλες οι αναθέσεις έργων και υπηρεσιών, που έγιναν στο πλαίσιο λειτουργίας του ΣΠΑΥ, τηρούν όλες τις αρχές νομιμότητας.

Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης:

Τουλάχιστον αστεία, συκοφαντικά και απαράδεκτα είναι όσα δημοσιεύθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε διάφορα blogs μετά από «καταγγελίες» και mail του δημοτικού συμβούλου Παναγιώτη Κόνσουλα,ο οποίος αναληθώς και ψευδώς αναφέρεται σε ανύπαρκτες μηνυτήριες αναφορές της αντιπροέδρου του ΣΠΑΥ, κας Ευαγγελίας Αντωνίου, αλλά και σε ψευδή στοιχεία και δεδομένα που αφορούν στη λειτουργία του Συνδέσμου.

Όλες οι αναθέσεις έργων και υπηρεσιών που όλα αυτά τα χρόνια έγιναν στο πλαίσιο λειτουργίας του ΣΠΑΥ όχι μόνο τηρούν όλες τις αρχές νομιμότητας που προβλέπει ο Κώδικας Δήμων & Κοινοτήτων αλλά έγιναν και με πλήρεις διαδικασίες δημοσιότητας τόσο σε επίπεδο των μελών του Δ.Σ. και της Ε.Ε. όσο και των κατά καιρούς Δημάρχων των Δήμων – Μελών του.

Σχετικά με την επίμαχη αναφορά στο πρόσωπο της δημοτικής συμβούλου Πόπης Αλιφραγκή, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:

1. Η Πόπη Αλιφραγκή, ως ελεύθερη επαγγελματίας (Σύμβουλος Επιχειρήσεων), έχει δικαίωμα να εργάζεται οπουδήποτε και απασχολήθηκε την τριετία 2008-2010 ως εξωτερική συνεργάτιδα του Συνδέσμου. Για την περίοδο της απασχόλησής της, ουδέν άλλο εισόδημα είχε από οποιοδήποτε άλλο φορέα του δημοσίου.
  2. Η απασχόληση της εν λόγω συνεργάτιδας έγινε σε πλήρη γνώση της τότε Ε.Ε., του Δ.Σ. και των Δημάρχων, τα μέλη των οποίων ενέκριναν ομόφωνα τις σχετικές πιστώσεις που αφορούσαν στις συμβάσεις της -συμβάσεις που ελέγχθηκαν για τη νομιμότητά τους τόσο από την Περιφέρεια Αττικής όσο κι από την Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου Ηλιούπολης, που εξοφλούσε τα σχετικά εντάλματα.
  3. Η απασχόληση της Π. Αλιφραγκή όχι μόνο εν κρυπτώ δεν έγινε, αλλά αντίθετα και τα τρία χρόνια της απασχόλησής της το βιογραφικό της και η φωτογραφία της ως εξωτερικής συνεργάτιδάς μας, βρίσκονταν αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου ενώ τα έσοδά της φαίνονται άλλωστε κι από το πόθεν έσχες της που καταθέτει κάθε χρόνο στην Εισαγγελία Αθηνών.
  4. Η συνεισφορά της συγκεκριμένης συνεργάτιδας είναι γνωστή σε όλα τα αυτοδιοικητικά στελέχη του Συνδέσμου και των Δήμων-Μελών μια και με τις δικές της προσπάθειες ο Σύνδεσμος απορρόφησε εκατομμύρια ευρώ από προγράμματα (ΕΣΠΑ, Θησέας κ.ο.κ.) προς όφελος των Δήμων – Μελών, αλλά κυρίως των εθελοντικών ομάδων.
  5. Το ύψος των συνολικών καθαρών απολαβών της για τα τρία αυτά χρόνια, αγγίζει το ποσό των 75.908€ και το μηνιαίο αντίτιμο ξεπερνούσε οριακά εκείνη την εποχή το σύνολο των καθαρών μηνιαίων αποδοχών ενός εργάτη καθαριότητας με τις υπερωρίες του!!! Οι όποιες αναφορές σε άλλα ποσά (ακόμη κι αν προστεθούν ασφαλιστικές εισφορές, 20% παρακράτηση και ΦΠΑ), είναι άκρως συκοφαντικές, αναληθείς και απαράδεκτες και σύντομα οι εμπνευστές τους θα κληθούν στη δικαιοσύνη για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.
  6. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του Προέδρου και προβλέπεται κι από τον Κώδικα Δήμων & Κοινοτήτων η απασχόληση επιστημονικών και εξωτερικών συνεργατών και βέβαια βασικό κριτήριο της επιλογής αυτής παραμένουν οι γνώσεις, η εμπειρία, η αποτελεσματικότητα αλλά και η εμπιστοσύνη που μπορεί να εμπνέει ο εν λόγω συνεργάτης, στοιχεία που προσωπικά χαρακτηρίζουν την κα Αλιφραγκή και που προσωπικά γνωρίζω από τη μέχρι σήμερα συνεργασία μας σε πολλά διαφορετικά επίπεδα.

Τέλος, αποδεικνύεται ότι την ώρα που το σύνολο των στελεχών και εθελοντικών ομάδων του ΣΠΑΥ δίνουν το δικό τους καθημερινό αγώνα μεσούσης της αντιπυρικής περιόδου, δυστυχώς, κάποιοι προσπαθούν με ψέματα, λάσπη, συκοφαντίες και αναληθή στοιχεία να κάνουν μικροπολιτική, ακόμα και στην πλάτη του Συνδέσμου, που εδώ και πολλά χρόνια η συνεισφορά του στα ζητήματα περιβάλλοντος και προστασίας του δασικού μας πλούτου είναι πανθομολογουμένη σε όλη την ελληνική Επικράτεια!

Οι γνωστοί «άγνωστοι» συκοφάντες και οι κρυμμένες πίσω από ανώνυμα blogs δειλές παρεούλες τους για άλλη μια φορά θα κληθούν να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη! Τους έχει γίνει πλέον συνήθεια….

Νίκος Γ. Χαρδαλιάς
Δήμαρχος Βύρωνα
Πρόεδρος ΣΠΑΥ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

1 Σχόλιο
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Γιάννης Ευαγγελίδης

Της Πόπης…

Γιάννης Ευαγγελίδης
του Κωνσταντίνου και της Καλλιόπης
Αθανασίου Διάκου 5 Τ.Κ 162 31
ΑΛΕΠΟΒΟΥΝΙ Βύρωνος

Αγαπητέ Βύρωνα.gr

Τι στιγμή που στον Δήμο μου πάει να γίνει της Πόπης, σπεύδω να ταχθώ αλληλέγγυος στον δίκαιο αγώνα που δίνουν από τις στήλες σου, τόσο ο κύριος Δήμαρχος μας, με το δημοσίευμα: «Μικροπολιτική και ψέματα μεσούσης της αντιπυρικής περιόδου», όσο και η κυρία Πόπη Αλιφραγκή, Πρόεδρος του Δημοτικού μας Συμβουλίου, με την σπαρακτική κραυγή της: «Η λάσπη δεν θα περάσει!»

Και οφείλω να συνδράμω την κυρία Πρόεδρο, με τον εύγλωττο ποιητικό μου λόγο, όπως και εκείνη το έχει κάνει για μένα δια της εκκωφαντικά εύγλωττης Σιωπής της! Αλλά και για ένα ακόμα σοβαρότερο συναισθηματικό προσωπικό μου λόγο. Γιατί: Την λένε ΠΟΠΗ!!! Σαν τη μαμά μου την ΚΑΛΛΙΟΠΗ!!! Για αυτό κι’ εγώ από τον Παναγιώτη, τον Κώνσουλα θέλω να πω, το βρίσκω δίκαιο και σωστό, την Πόπη να υπερασπιστώ!

ΕΔΩ, ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ, Η ΛΑΣΠΗ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ…

Ξεφτίλα, Κύριε Δήμαρχε! Ένα μισθό Κολίγα
να παίρνει η Πόπη Αλιφραγκή! Να βγάζει τόσα λίγα!
Λες κι είναι Σφουγγαρίστρια, λες κι είναι Σκουπιδιάρα!
Να τρέχει και να σκίζεται, δεκάρα τη δεκάρα,
τα τόσα εκατομμύρια να φέρνει για το ΣΠΑΥ!
Ε, όχι! Η ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ και εμένα μου τη ΣΠΑΕΙ!

Μεσούντος του καλοκαιριού να βάζουνε μπουρλότο,
και ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΣΟΥΛΑΣ να κάνει τέτοιο κρότο!
Για ένα ΑΣΗΜΑΝΤΟ ΜΙΣΘΟ με τις ΥΠΕΡΟΡΙΕΣ,
να λέει πως είναι ΣΚΑΝΤΑΛΟ, πως κρύβει ΣΚΕΥΩΡΙΕΣ!

Ε, ναι! κυρία Αλιφραγκή, αυτό είναι αδικία!!!
Μετά από τέτοια κούραση και τόση υπερωρία!!!

ΕΓΩ, Κύριε Δήμαρχε, σας ξέρω ΑΝΟΙΧΤΟΧΕΡΗ!
Και ΕΣΑΣ και τες ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΣΑΣ, που πάτε ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ!

Σας είδα, ποσό απλόχερα μου ΡΙΞΑΤΕ τη ΜΟΥΝΤΖΑ!!!
Και λέω: Αν κάτσω ΦΡΟΝΗΜΑ κι αν κάθομαι και ΣΟΥΖΑ,
αντί για τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, που βλέπω, δεν τσουλάει,
ΓΙΑΤΙ δεν με διορίζετε και μένανε στο ΣΠΑΥ;;;

Και αντί να κάνω ηθοποιούς τους άμοιρους παππούδες,
Να πάω και εγώ στον Υμηττό που πάνε κι’ οι ΑΛΕΠΟΥΔΕΣ!!!

*

Υ.Γ: Κυρία Αλιφραγκή μου, το ‘να χέρι νίβει τ’ άλλο και τα δυο τον κύριο Δήμαρχό μας!
Καλό δικαστικό αγώνα να έχουμε! Δώστε τους χαιρετισμούς μου στην κυρία Ελένη! Όχι της Τροίας! Της Ελληνικής Εστίας! Εάν οργανώσει, πείτε της, συσσίτια για τους Κούρδους να με καλέσει να εστιάζομαι, εωσότου βρείτε λεφτά να με πληρώσετε και αυτά που σας δάνεισα όπως και αυτά που μου χρωστάτε, ως ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ, εννοείται!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗΣ