Π. Κόνσουλας: «Με την Eleven του Ντέμη Νικολαΐδη ξεκινάει συναυλίες ξανά τον Ιούνιο το Θέατρο Βράχων»

Με μια σκληρή ανακοίνωση ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Βύρωνας-Καθαρή Επιλογή”, Παναγιώτης Κόνσουλας, κατηγορεί τον Δήμαρχο Βύρωνα και τους συνεργάτες του για προσπάθεια συγκάλυψης του προστίμου των 350.000€ που επιβλήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο, για τις φορολογικές παραβάσεις στις οποίες υπέπεσε για τα τα έτη 2008 & 2009.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Δημοτική Αρχή αναγκάστηκε να αναμορφώσει τον προϋπολογισμό, προκειμένου να επιχορηγήσει το Πνευματικό Κέντρο, ώστε να πληρωθεί και να διακανονιστεί στην ΙΒ’ ΔΟΥ ΑΘΗΝΩΝ το πρόστιμο και να αποφύγει προσωρινά την άσκηση ποινικής δίωξης.

Στην συνέχεια, διερωτάται που θα πάνε τα χρήματα από τα προσδοκώμενα έσοδα του Φεστιβάλ Βράχων, που ξεκινάει σε λίγες ημέρες και αποκαλύπτει πως έχει ήδη συμφωνηθεί αμοιβή 7%  για συναυλία που θα διοργανώσει η εταιρεία ELEVEN του κ. Ντέμη Νικολαΐδη, πράγμα που πρακτικά σημαίνει ότι αν για παράδειγμα η συναυλία φέρει έσοδα 100.000€ η νέα Διαδημοτική Εταιρεία Βύρωνα-Δάφνης-Υμηττού θα πάρει αμοιβή για να την φιλοξενήσει στο Θέατρο μόλις 7.000€.

Αναφέρει επίσης ότι στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Χαρδαλιάς αρνήθηκε την πρόταση να συμμετέχει στο νέο διοικητικό συμβούλιο, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος κ. Κώστας Σταθόπουλος, παρόλο που κάτι τέτοιο ορίζεται και από το καταστατικό της εταιρίας.

Κλείνοντας την ανακοίνωσή του, τονίζει ότι ο αγώνας για διαφάνεια στο Φεστιβάλ Βράχων δεν αποτελεί «προσωπική εμμονή» όπως την παρουσιάζει η Δημοτική Αρχή, αλλά αυτονόητο θεσμικό καθήκον και υποχρέωση στους χιλιάδες συμπολίτες μας.

Ακολουθεί ολόκληρη την ανακοίνωση:

 ΜΕ ΤΗΝ “ELEVEN” ΤΟΥ ΝΤΕΜΗ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΞΑΝΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

ΜΕ  ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΙΩΤΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΣΤΟ “ΑΜΑΡΤΩΛΟ” ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΡΑΧΩΝ ΥΨΟΥΣ 350.000 EURO ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΥΣΤΗΘΗΚΕ ΝΕΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ!!!

Σε μια περίοδο τόσο κρίσιμη για την χώρα μας, πιθανώς κάποιοι να πιστεύουν πως το να εξακολουθεί μια Δημοτική Παράταξη να ασχολείται με τέτοιου είδους ζητήματα, ίσως να είναι πολυτέλεια όταν η σκληρή πραγματικότητα της φτώχειας, της ανεργίας, της ανέχειας και ο αδιάκοπος καθημερινός αγώνας για επιβίωση «στραγγαλίζουν» ολοένα και περισσότερους συμπολίτες μας με τρόπο βάναυσο και ισοπεδωτικό έτσι ώστε να μην μένουν και πολλά περιθώρια σκέψης και χρόνου για να ενημερωθούν και να αξιολογήσουν  το τι συμβαίνει αυτή την στιγμή  στον «χρεωκοπημένο» οικονομικά και πολιτικά Δήμο μας.

Τα ζητήματα αυτά όμως σίγουρα μας αφορούν ως  δημότες, ως πολίτες αλλά και ως έλληνες φορολογούμενους, σκληρά δοκιμαζόμενους από την λαίλαπα των μέτρων του Μνημονίου και της Τρόικας τα οποία έχουν οδηγήσει πολλούς συμπολίτες μας στην απόγνωση, ακόμη και στην φυλακή επειδή δεν έχουν πλέον την δυνατότητα να πληρώσουν.

Όμως ο Δήμαρχος του Βύρωνα κύριος Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με την γνωστή παρέα του, για μια ακόμη φορά βρήκε τον τρόπο να πληρώσει και μάλιστα αδρά για τα «σπασμένα» του Θεάτρου Βράχων και τις γνωστές πλέον σε όλους παραβάσεις του Πνευματικού Κέντρου.

Έτσι αφού επί μήνες αρνιόταν ότι υπάρχει οποιοδήποτε πρόστιμο από το ΣΔΟΕ για σωρεία παραβάσεων και ατασθαλιών στο Φεστιβάλ Βράχων, αναγκάστηκε πριν λίγες μέρες να φέρει με άκρα μυστικότητα το θέμα στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου (μιλώντας στην εισήγηση για διάφορα γενικά έξοδα )και κατόπιν να αναμορφώσει τον προϋπολογισμό προκειμένου να επιχορηγήσει με χρήματα του λαού του Βύρωνα το Πνευματικό Κέντρο ώστε η Διοίκηση του, με Πρόεδρο την κυρία Πηνελόπη Δάφνη να πληρώσει και να διακανονίσειστην ΙΒ’ ΔΟΥ ΑΘΗΝΩΝ το πρόστιμο των 350.000 EURO περίπου και να αποφύγει προσωρινά την άσκηση ποινικής δίωξης για τις φορολογικές και όχι μόνο  παραβάσεις  στις οποίες υπέπεσε η διοίκηση του Πνευματικού Κέντρου καταρχήν για τα τα έτη 2008 & 2009.

Σημειωτέον ότι στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου παραμένουν απλήρωτοι για παραπάνω από ένα χρόνο δάσκαλοι και μουσικοί οι οποίοι είδαν ξαφνικά ότι λεφτά υπάρχουν, μόνο  όμως  για τα πρόστιμα  των παραβάσεων αυτών που τους διοικούν τόσα χρόνια.

Και ενώ θα περίμενε κανείς την παραίτηση του Δημάρχου Νίκου Χαρδαλιά (σε άλλη χώρα θα ήταν εντελώς αυτονόητη) ο οποίος είχε και το γενικό πρόσταγμα αλλά και τον τραπεζικό λογαριασμό στο όνομα του, καθώς και την παραίτηση της Προέδρου κυρίας Πηνελόπης Δάφνης (η οποία φέρεται να δήλωσε κατά την έφοδο του ΣΔΟΕ στο Πνευματικό Κέντρο ότι τα λογιστικά βιβλία των προηγουμένων ετών χάθηκαν σε πλημμύρα…) αλλά και της καλλιτεχνικής διευθύντριας κυρίας Τασίας Σαρρίδου (η οποία δήλωνε ότι αν μπει μέσα στο Πνευματικό Κέντρο εισαγγελέας  θα πάμε όλοι φυλακή…) ως επιβράβευση μάλλον όλων των παραπάνω, όλοι μαζί «μετακομίζουν» μέσα στον Ιούνιο στην καινούρια Διαδημοτική Εταιρεία Βύρωνα-Δάφνης-Υμηττού (αλήθεια Δήμαρχε κύριε Σταυριανουδάκη τα γνωρίζετε αυτά;)που συστάθηκε με πρόεδρο πλέον τον ίδιο τον κ. Χαρδαλιά  για να διοργανώνει απρόσκοπτα πλέον το Φεστιβάλ Βράχων χωρίς την «ενοχλητική» παρουσία τρίτων και κυρίως της αντιπολίτευσης του Δήμου Βύρωνα που αναρωτιέται ξανά:

Που θα πάει το 1.000.000 EURO από τα προσδοκώμενα έσοδα του Φεστιβάλ το καλοκαίρι (σε σχέση με τα 20.000 που δηλώθηκαν κατά μέσο όρο στα βιβλία του Ν.Π. του Δήμου το 2008 & 2009).

Ο Δήμος μας που τα έχει τόσο ανάγκη ειδικά αυτή την περίοδο που βρίσκεται σε καθεστώς εξυγίανσης δεν θα εισπράξει τίποτα;

Και ποιος θα κανονίζει τις συμφωνίες και τα ποσοστά για τις συναυλίες; Ο κύριος Χαρδαλιάς μόνος του; 

Όπως μαθαίνουμε έχει ήδη συμφωνήσει, πριν καν συγκροτηθεί σε σώμα και συνεδριάσει η νέα εταιρεία για αμοιβή 7%  για συναυλία που θα διοργανώσει η εταιρεία ELEVEN του κυρίου Ντέμη Νικολαΐδη πράγμα που πρακτικά σημαίνει ότι τουλάχιστον στα χαρτιά αν για παράδειγμα η συναυλία φέρει έσοδα 100.000 EURO η νέα εταιρεία θα πάρει αμοιβή για να την φιλοξενήσει στο Θέατρο μόλις 7.000EURO !!!

Μήπως λοιπόν για αυτό ο κ. Χαρδαλιάς καταστρατηγεί τους νόμους και δεν δέχεται την αυτοδίκαιη συμμετοχή των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης έτσι ώστε να μην ελέγχεται και να μην δέχεται κριτική;

Σημειωτέον δε ότι ο Δήμαρχος Βύρωνα παρόλο που έχασε σε όλες τις προσφυγές μας στην Περιφέρεια Αττικής, αρνείται πεισματικά σχεδόν ένα χρόνο τώρα, να εφαρμόσει τις αποφάσεις που προβλέπουν υποχρεωτικά την εκπροσώπηση της αντιπολίτευσης στο Πνευματικό Κέντρο και το Φεστιβάλ ως ελάχιστη δυνατότητα κάθε ελέγχου.

Μάλιστα στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αρνήθηκε κατηγορηματικά και καταχρηστικά για μια ακόμη φορά την πρόταση μας να συμμετέχει στο νέο διοικητικό συμβούλιο σύμφωνα και με την απαίτηση του καταστατικού της εταιρείας, ένας εξαίρετος συμπολίτης μας και γνώστης του θεσμού του Θεάτρου Βράχων, ο δικηγόρος και πρώην δημοτικός σύμβουλος-αντιδήμαρχος και υποψήφιος Δήμαρχος Βύρωνα κύριος Κώστας Σταθόπουλος ο οποίος δεν ανήκει καν στην δική μας δημοτική παράταξη!!!

Πάντως η διερεύνηση της υπόθεσης ως προς τις τυχόν ποινικές ευθύνες συνεχίζεται πλέον από τις εμπλεκόμενες αρχές που ασχολούνται έστω και καθυστερημένα και αποτελούνται από  το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, την Επιθεώρηση του Υπουργείου Οικονομικών, την Αρχή για το ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος αλλά και από την Εισαγγελία Αθηνών η οποία έχει διατάξει προανακριτική διαδικασία βασιζόμενη πλέον και στο Πόρισμα του ΣΔΟΕ, τον καταλογισμό αλλά και την αποδοχή του υψηλού προστίμου από το Νομικό Πρόσωπο του Πνευματικού Κέντρου που έσπευσε άρον άρον να το πληρώσει.

Τέλος θα ήθελα να τονίσω ότι ο αγώνας μας για διαφάνεια στο Φεστιβάλ Βράχων αλλά και γενικότερα σε όλες τις λειτουργίες, τις δομές και τα νομικά πρόσωπα του Δήμου Βύρωνα δεν αποτελεί «προσωπική εμμονή» όπως θέλει να την παρουσιάζει  για ευνόητους λόγους η Δημοτική Αρχή Χαρδαλιά τα τελευταία χρόνια, αλλά αυτονόητο θεσμικό καθήκον και υποχρέωση στους χιλιάδες συμπολίτες μας που είτε μας ψήφισαν είτε όχι στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, περιμένουν από εμάς μέχρι το τέλος της θητείας μας το 2014 να πράττουμε τα αυτονόητα σε σχέση με το δημόσιο συμφέρον και τον λαό του Βύρωνα και αυτό έχουμε αποφασίσει.

 

ΒΥΡΩΝΑΣ  2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΒΥΡΩΝΑΣ-ΚΑΘΑΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ»

Παναγιώτης Κόνσουλας

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

1 Σχόλιο
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Petros Rellos

xaxa..
me ayta kai mayta pantos..
pethane to festival tou virona..
anagazomaste na pigenoume stin petroupoli na doume kana live!!
kai oi evanesence poly amfibalo an akirothikan apo ton virona gia tin xoritikotita tou theatrou..
mia xara xoragane sta braxia oi 2.000- 3.000 pou parebrethikan sto gipedo ksifaskias..