Για τους απλήρωτους δασκάλους του Πνευματικού Κέντρου

Έκκληση προς τον Δήμαρχο Βύρωνα απευθύνει, μέσω της ιστοσελίδας μας, η εκπαιδευτικός Αγγελική Τσιόγκα ζητώντας την πληρωμή των δασκάλων του Πνευματικού Κέντρου, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και ενάμιση χρόνο.

Ακολουθεί η επιστολή της κυρίας Τσιόγκα:

Αγαπητέ κ.Δήμαρχε,

Είμαι μια πολίτης του Δήμου Βύρωνα που πηγαίνω τα παιδιά μου στα μαθήματα που γίνονται στο Πνευματικό Κέντρο. Αξίζει εδώ να επισημάνω την αξιόλογη προσπάθεια και τη δουλειά που γίνεται εκεί. Πραγματικά η εκπαιδευτικοί που διδάσκουν είναι Δάσκαλοι με Δ κεφαλαίο. Άνθρωποι με μεράκι αξιοζήλευτο μαθαίνουν στα παιδιά μας τέχνες σπουδαίες και υψηλές.

Με λύπη όμως διαπίστωσα τις προάλλες , από συζητήσεις που γίνονται στην αίθουσα αναμονής ότι οι δάσκαλοι αυτοί με την τεράστια ψυχή και την προσπάθεια που καταβάλλουν , είναι απλήρωτοι εδώ και ενάμιση χρόνο.

Έμεινα άφωνη! Αισθάνθηκα άσχημα πρώτα ως άνθρωπος αλλά και ως εκπαιδευτικός ακούγοντας κάτι τέτοιο!

Καταλαβαίνω κ Δήμαρχε την οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος μας ειδικά τον τελευταίο χρόνο! Θεωρώ όμως ότι πρέπει να υπάρχουν προτεραιότητες στις πληρωμές σας! Δεν πιστεύω ότι είστε άμοιρος ευθυνών! Λυπάμαι που το λέω αυτό αλλά δε μου έρχεται κάτι άλλο αυτή τη στιγμή στο μυαλό!

Εσείς άραγε πώς θα αισθανόσαστε αν μένατε απλήρωτος για ενάμιση χρόνο; Πώς θα ικανοποιούσατε τις ανάγκες τις δικές σας και της οικογένειάς σας; Θα ήταν ωραίο να χρωστάτε παντού και να εξηγείτε στα παιδιά σας για ποιους λόγους δεν μπορούν να μορφωθούν, να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις , να παίζουν και γενικώς να ζουν ανθρώπινα εν έτει 2012;Γιατί θα πρέπει ένας γονιός να ζει κάτι τέτοιο; Το έχετε νιώσει αυτό ποτέ αυτό κ.Δήμαρχε;

Όταν τις προάλλες παρευρέθηκα σ’ αυτό το εκπληκτικό, βιωματικό μάθημα κοινωνικής και πολιτικής αγωγής που ο ίδιος κάνατε στα παιδιά των σχολείων του Βύρωνα, (Δημ. Συμβούλιο για παιδιά),πάλι με την ιδιότητα του γονιού, άκουσα έναν μαθητή που κάτι σας ρώτησε για το Πνευματικό Κέντρο. Με μεγάλη σιγουριά του απαντήσατε ότι τα μαθήματα εκεί γίνονται κανονικά και ότι δεν κινδυνεύουν σε καμία περίπτωση να διακοπούν.

Και ερωτώ: Πώς θα γίνει αυτό; Με αυτές τις συνθήκες; Με τους απλήρωτους δασκάλους; Έτσι θα συνεχιστούν τα μαθήματα; Ως πότε; Με τι καρδιά οι δάσκαλοι αυτοί θα συνεχίσουν να κάνουν ευσυνείδητα και αξιοπρεπώς τη δουλειά τους;

Σας παρακαλώ να επιληφθείτε του θέματος αυτού όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Δεν αντέχω να κοιτάζω στα μάτια αυτούς τους ανθρώπους που ασχολούνται τόσο σοβαρά με τα παιδιά μας. Δεν έχω τι να τους πω! Ντρέπομαι!

Εύχομαι μετά την επιστολή μου αυτή , τα πράγματα να μην γίνουν ακόμη πιο δύσκολα γι αυτούς! Δεν φταίνε σε τίποτα να πληρώσουν αυτοί για τα δικά μου λόγια που βγήκαν τόσο αυθόρμητα από μέσα μου. Και μη με πείτε κακεντρεχή διότι ναι, δεν έχω καμία εμπιστοσύνη πια σε δημάρχους που αγνοούν τους άξιους υπαλλήλους τους αφήνοντάς τους απλήρωτους για ενάμιση χρόνο. Περιμένω με αγωνία την απάντησή σας.

ΤΣΙΟΓΚΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

1 Σχόλιο
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια