Πρόστιμο στο Πνευματικό Κέντρο Βύρωνα από το ΣΔΟΕ

Πηγή: paraskevi13.com

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Παρασκευή+13 το Πνευματικό Κέντρο Βύρωνα καλείται να πληρώσει 305.000 ευρώ πρόστιμο, για μη έκδοση φορολογικών στοιχείων, λόγω απόκρυψης ΦΠΑ και φόρου εισοδήματος, για συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν το διάστημα 2008-2009 στο Θέατρο Βράχων.

Με βάση τα στοιχεία του ΣΔΟΕ, που παραθέτει το δημοσίευμα, προέκυψε ότι για 19 συναυλίες που έγιναν το 2008 και το 2009 τα περισσότερα χρήματα, που είχαν συμφωνηθεί ως αμοιβή των καλλιτεχνών και των τεχνικών κάθε συγκροτήματος, δόθηκαν στους μάνατζερ σε βαλίτσες μετά το τέλος των συναυλιών.

Στο πόρισμα ελέγχου του ΣΔΟΕ, αναφέρετε επίσης ότι: “Με βάση τα εισιτήρια που θεωρήθηκαν από την εφορία και εκδόθηκαν από το Πνευματικό Κέντρο οι εισπράξεις κατ’ έτος είναι οι ακόλουθες: Το 2008, 524.000 ευρώ και το 2009, 372.000 ευρώ. Αυτά που δηλώθηκαν ως αφορολόγητα έσοδα (ενώ υπόκεινται σε φορολόγηση εισοδήματος) από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βύρωνα στην εφορία είναι για το 2008, 23.000 ευρώ (διαφορά 501.000 ευρώ) και το 2009, 22.500 (διαφορά 349.500 ευρώ).”

Αναλυτικά το ρεπορτάζ :

Σε 850.000 ευρώ ανέρχονται τα έσοδα που απέκρυψαν δεκατέσσερις μάνατζερ πολύ γνωστών καλλιτεχνών πιάστηκαν πρόσφατα στα δίχτυα του ΣΔΟΕ καθώς, όπως διαπιστώθηκε, διενεργούσαν συναυλίες, κυρίως το καλοκαίρι, κόβοντας ελάχιστα τιμολόγια, ενώ τα περισσότερα χρήματα τα εισέπρατταν «κάτω από το τραπέζι». Η πιο καραμπινάτη υπόθεση αφορά το πολύ γνωστό φεστιβάλ του Βύρωνα για την περίοδο 2008-2009, γεγονός που οδήγησε στο χαρακτηρισμό ότι επρόκειτο για ένα φεστιβάλ φοροδιαφυγής, με αποτέλεσμα να σταματήσει με απόφαση του δημάρχου να διοργανώνει από πέρυσι το καλοκαίρι, συναυλίες καλλιτεχνών και θεατρικές παραστάσεις.

Από την έρευνα του ΣΔΟΕ προέκυψε ότι για 19 συναυλίες που έγιναν το 2008 και το 2009 τα περισσότερα χρήματα που είχαν συμφωνηθεί ως αμοιβή των καλλιτεχνών και των τεχνικών κάθε συγκροτήματος είχαν δοθεί από το Πνευματικό Κέντρου του δήμου Βύρωνα, το οποίο είχε την αρμοδιότητα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων στο Θέατρο Βράχων, σε βαλίτσες μετά το τέλος των συναυλιών σε 14 μάνατζερ που εκπροσωπούσαν πασίγνωστα ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου.

Σύμφωνα με την έκθεση ελέγχου που συνέταξε το ΣΔΟΕ έπειτα από έφοδο στο Πνευματικό Κέντρο (πρόεδρος του οποίου είναι η Πηνελόπη Δάφνη και κατά νόμον υπάγεται στο νυν δήμαρχο Νίκο Χαρδαλιά), διαπιστώθηκε τεράστια απόκρυψη ΦΠΑ και φόρου εισοδήματος για τα έτη 2008 και 2009, ενώ θα ερευνηθούν και τα προηγούμενα έτη μέχρι το 2000.

Με βάση τα στοιχεία που συνέλεξε το ΣΔΟΕ από το Πνευματικό Κέντρο, αλλά και πλήθος εγγράφων και λογαριασμών που τους προσκόμισε ο υποψήφιος δήμαρχος με το ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Κόνσουλας, η υπόθεση μοιάζει με «παγόβουνο» που μόλις εντοπίστηκε η κορυφή του.

Πόρισμα-φωτιά για απόκρυψη εισιτηρίων

Κάθε καλοκαίρι στο θέατρο Βράχων του Βύρωνα το Πνευματικό Κέντρο του δήμου διοργάνωνε τουλάχιστον είκοσι συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις, στις περισσότερες από τις οποίες η ανταπόκριση ήταν τεράστια, με θεατές που έφταναν τις 3.000-4.000 ανά εκδήλωση.

Σε όλες τις περιπτώσεις θεωρούνταν από την εφορία εισιτήρια αξίας 10, 20 και 30 ευρώ και όσα δεν «κόβονταν» επιστρέφονταν και ακυρώνονταν. Όλα αυτά βέβαια στη θεωρία, καθώς στην πράξη, όπως διαπίστωσε το ΣΔΟΕ, άλλα εισιτήρια θεωρήθηκαν και πουλήθηκαν και άλλα εμφανίζονταν στα βιβλία του Πνευματικού Κέντρου. Ο λόγος; Προφανής. Αποφυγή καταβολής ΦΠΑ και φόρου εισοδήματος.

Προσέξτε τι αναφέρει το πόρισμα ελέγχου του ΣΔΟΕ, που εστάλη στην τοπική εφορία για απόκρυψη ΦΠΑ και φόρου από το Πνευματικό Κέντρο: «Με βάση τα εισιτήρια που θεωρήθηκαν από την εφορία και εκδόθηκαν από το Πνευματικό Κέντρο οι εισπράξεις κατ’ έτος είναι οι ακόλουθες: Το 2008, 524.000 ευρώ και το 2009, 372.000 ευρώ. Αυτά που δηλώθηκαν ως αφορολόγητα έσοδα (ενώ υπόκεινται σε φορολόγηση εισοδήματος) από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βύρωνα στην εφορία είναι για το 2008, 23.000 ευρώ (διαφορά 501.000 ευρώ) και το 2009, 22.500 (διαφορά 349.500 ευρώ).

Γι’ αυτά τουλάχιστον τα έσοδα (συναυλίες, παραστάσεις κ.λπ.) θα έπρεπε να τηρούνται φορολογικά βιβλία (δεν τηρήθηκαν ποτέ).

Έπεσαν… πρόστιμα

Πριν από λίγους μήνες οι υπηρεσίες του ΣΔΟΕ έστειλαν τα πρώτα μπιλιετάκια για τη φοροδιαφυγή σε 14 πολύ γνωστούς μάνατζερ επώνυμων καλλιτεχνών, οι οποίοι καλούνται να καταβάλουν 370.000 ευρώ, ενώ ορισμένοι απ’ αυτούς, σύμφωνα με πληροφορίες, αποδέχτηκαν τα πρόστιμα και προχώρησαν σε ρύθμιση. Τα πρόστιμα αφορούν 850.000 ευρώ αφορολόγητα έσοδα που εισπράχτηκαν, χωρίς την έκδοση τιμολογίων από τους υπευθύνους του Πνευματικού Κέντρου. Μάλιστα η υπεύθυνη του Πνευματικού Κέντρου είχε δηλώσει στο ΣΔΟΕ ότι τα βιβλία τους (τιμολόγια, συμβόλαια με καλλιτέχνες, εισιτήρια κ.λπ.) που τηρούσαν έως και το 2009 έχουν καταστραφεί από πλημμύρα στο τέλος του 2009 και δεν υπάρχουν!

Εκείνο που έκανε εντύπωση στους άνδρες του ΣΔΟΕ είναι ότι το Πνευματικό Κέντρο δεν διατηρεί τραπεζικό λογαριασμό για τα ταμειακά του υπόλοιπα, ενώ αντίθετα τα χρηματικά του υπόλοιπα φυλάσσονται σε προσωπικό λογαριασμό με συνδικαιούχους δύο φυσικά πρόσωπα (χωρίς καμία επίσημη ιδιότητα ή σχέση με το Πνευματικό Κέντρο, σύμφωνα με την έκθεση του ΣΔΟΕ).

Όσες πληρωμές των καλλιτεχνών έγιναν νόμιμα δόθηκαν μετρητοίς, παρά το νόμο που ορίζει ότι θα έπρεπε με δίγραμμες επιταγές ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

Μετά το «μαύρο χρήμα» που εντοπίστηκε να δίνεται σε 14 μάνατζερ καλλιτεχνών, σειρά να «πληρώσει το μάρμαρο» είχε και το Πνευματικό Κέντρο, στο οποίο καταλογίστηκαν για μη έκδοση φορολογικών στοιχείων, λόγω απόκρυψης ΦΠΑ και φόρου εισοδήματος, πρόστιμα 215.000 ευρώ για το καλοκαίρι των συναυλιών του 2008 και 90.000 ευρώ για το 2009. Η σχετική έκθεση καταλογισμού από το ΣΔΟΕ διαβιβάστηκε ήδη πριν από 3 ημέρες και στην εφορία του Βύρωνα.

Οι «αμαρτωλές» συναυλίες

Τα πρόστιμα έπεσαν βροχή στους ατζέντηδες των καλλιτεχνών και τώρα η έρευνα του ΣΔΟΕ στρέφεται πλέον στο αν ένα μέρος από τα «μαύρα χρήματα» που εισέπρατταν κάτω από το τραπέζι από το Πνευματικό Κέντρο του Βύρωνα οι μάνατζερ, δίνονταν ως «μαύρα», δηλαδή χωρίς παραστατικά στοιχεία και στους καλλιτέχνες που εκπροσωπούσαν.

Οι μάνατζερ στους οποίους επιβλήθηκαν τα πρόστιμα είχαν διοργανώσει, το 2008 και το 2009 στο Θέατρο Βράχων του Βύρωνα, τις συναυλίες του Γιώργου Νταλάρα του Βασίλη Σκουλά, του Γεράσιμου Ανδρεάτου, του Σάκη Μπουλά, του Γιάννη Ζουγανέλη, του Χρ. Θηβαίου, του Μίλτου Πασχαλίδη, της Σάννυ Χατζηαργύρη, του Γιάννη Χαρούλη. Παράλληλα ερευνάται από το ΣΔΟΕ εάν ως αποδέκτης «μαύρων χρημάτων» ήταν και ένας 15ος μάνατζερ που εκπροσωπούσε την Ελένη Τσαλιγοπούλου και το Γιάννη Κότσιρα.

Μετά τον καταλογισμό των προστίμων, συνολικά 670.000 ευρώ, στους 14 μάνατζερ και στο Πνευματικό Κέντρο, η έρευνα του ΣΔΟΕ επεκτείνεται τώρα και στο ενδεχόμενο κάποιοι από τους καλλιτέχνες να εισέπρατταν και αυτοί ένα μέρος των χρημάτων τους «χέρι με χέρι» από τις διοργανώτριες εταιρείες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

4 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Makis

Ας φρεσκάρουμε λίγο τις μνήμες μας. Αυτά μας έλεγαν δύο χρόνια πριν…. Λες να πρωτοστατήσουν σήμερα για την κάθαρση; Χα ! Χα! Χα!

1. ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ

Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2010
Απαράδεκτη ενέργεια υποκλοπής και ψηφοθηρίας

Με αφορμή την ηχογραφημένη συνομιλία που παρουσιάζεται στο διαδίκτυο σε blog υποψήφιου δημοτικού συμβούλου του συνδυασμού “Βύρωνας – Καθαρή επιλογή” του Παναγιώτη Κόνσουλα, η Στάση Βύρωνα καταδικάζει απερίφραστα τη συγκεκριμένη ενέργεια η οποία άλλωστε είναι προϊόν υποκλοπής και συρραφής που θυμίζει άλλες εποχές.

Η ενέργεια αυτή δηλητηριάζει τον προεκλογικό αγώνα και την πολιτική ζωή του Δήμου μας, εμπλέκοντας μάλιστα και εργαζόμενους του Δήμου.

Όσον δε αφορά την ουσία, φαίνεται δεν ασχολείται σοβαρά με τη διαφάνεια , αλλά τη χρησιμοποιεί ως άλλοθι ψηφοθηρίας.

Βύρωνας, 11 Νοεμβρίου 2010
Αναρτήθηκε από Δημοτική Πρωτοβουλία ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ στις 10:24 μ.μ.
Ετικέτες Ανακοινώσεις, ειδησεογραφία, επικαιρότητα, Καταγγελίες, Κόνσουλας, Πνευματικό, Πολιτική, Σταση Βυρωνα

Makis

Ας φρεσκάρουμε λίγο τις μνήμες μας. Αυτά μας έλεγαν δύο χρόνια πριν…. Λες να πρωτοστατήσουν σήμερα για την κάθαρση; Χα ! Χα! Χα!

2. ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΑΣΟΚ

ΒΥΡΩΝΑΣ, 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010
16 ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ στον Βύρωνα
(8 από εμάς υποψήφιοι το 2006 με την παράταξη Κόνσουλα)
αγανακτούμε από τη λάσπη και δημόσια φωνάζουμε
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΚΥΡΙΕ ΚΟΝΣΟΥΛΑ!
Είχαμε αποφασίσει να μην ασχοληθούμε με τις επερχόμενες εκλογές στο Δήμο του Βύρωνα, δεδομένου ότι οι συνθήκες δεν επέτρεψαν την κάθοδο μιας υποψηφιότητας από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, η οποία θα μπορούσε συσπειρώσει και να εκφράσει αληθινά την ευρύτερη Δημοκρατική παράταξη και να την οδηγήσει νικηφόρα στην ανάληψη της διοίκησης του Δήμου μας.
Όμως, οι επιθέσεις λάσπης και οι συκοφαντικές επιθέσεις που λαμβάνουν χώρα εδώ και μέρες -με ευθύνη δυστυχώς του Παναγιώτη Κόνσουλα- ακόμα και ανήμερα της εθνικής επετείου (δεν μπόρεσαν να κρατηθούν ούτε για την επόμενη μέρα), μας υποχρεώνουν να απευθυνθούμε στους συνδημότες μας κοιτάζοντας τους στα μάτια.
Τον τελευταίο καιρό, ο Παναγιώτης Κόνσουλας ανακάλυψε την πυρίτιδα ασχολούμενος με το Πνευματικό Κέντρο -μια ενασχόληση που μετά από 8 χρόνια εκπροσώπησης και συμμετοχής στο ΔΣ του Πνευματικού Κέντρου δεν μας πείθει ότι είναι για το καλό του Δήμου μιας και εντελώς τυχαία γίνεται λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Μας μοιάζουν με φτηνά προεκλογικά τερτίπια, με μεθόδους μαύρης προπαγάνδας, με εκλογικές σκοπιμότητες, με εισαγγελικές λογικές που θυμίζουν άλλες σκοτεινές εποχές.
Όσοι βιώσαμε το βρώμικο 1989 και την άθλια και κατασκευασμένη επίθεση κατά του Ανδρέα Παπανδρέου μπορούμε να καταλάβουμε ότι οι καταγγελίες χωρίς αποδείξεις και η συκοφαντία αποτελούν απόδειξη έλλειψης πολιτικού ήθους και ανυπαρξία θέσεων για τα αληθινά προβλήματα της πόλης μας.
Με την αήθη επίθεση στο Πνευματικό Κέντρο, ο αρχάγγελος της κάθαρσης του Βύρωνα εκτοξεύει λάσπη σε όλα τα ιστορικά στελέχη της πόλης μας που υπηρέτησαν τον πολιτισμό εδώ και 25 χρόνια, αλλά ακόμη και σε συντρόφους μας στελέχη του ΠΑΣΟΚ που εκπροσωπούσαν την εκάστοτε παράταξη του στο ΔΣ του Πνευματικού Κέντρου (θεωρώντας τους προφανώς ανίκανους ή συνένοχους). Αμαυρώνει στελέχη του ΠΑΣΟΚ που επέλεξαν να τον στηρίξουν στις εκλογές, αλλά και στελέχη άλλων παρατάξεων που χρόνια αγωνίζονται για έναν καλύτερο Βύρωνα.
Καλούμε τους συνδημότες μας να απομονώσουν και να καταδικάσουν τις λογικές της λασπολογίας και της σπίλωσης που εκθέτουν τη μεγάλη δημοκρατική μας παράταξη.
Καλούμε τους συνδημότες μας, παράλληλα, να στηρίξουν τη νικηφόρα προοπτική του Γιάννη Σγουρού.

Οι υπογράφοντες

• Αναγνωστάτος Τάκης, τ. Γραμματέας Αυτοδιοίκησης ΤΟ1 ΠΑΣΟΚ ΒΥΡΩΝΑ, Μέλος ΤΟ1 ΠΑΣΟΚ ΒΥΡΩΝΑ
• Αναγνωστοπούλου Τζίνα, Πρόεδρος Εργαζομένων ΙΚΑ / Εκπρόσωπος ΠΑΣΟΚ, Μέλος ΤΟ2 ΠΑΣΟΚ ΒΥΡΩΝΑ, πρώην Γραμματέας Παράταξης Π. Κόνσουλα «Βύρωνας: Ανάπτυξη-Προοπτική»
• Αντωνόπουλος Αντώνης, Μέλος ΤΟ2 ΠΑΣΟΚ ΒΥΡΩΝΑ
• Βουρβαχάκης Γιάννης, Μέλος ΤΟ1 ΠΑΣΟΚ ΒΥΡΩΝΑ
• Γκιόκα Ελένη, Αναπληρωματικό Μέλος Συντονιστικής Επιτροπής ΤΟ1 ΠΑΣΟΚ ΒΥΡΩΝΑ
• Γκότση Σοφία, πρώην Μέλος Συντονιστικής Επιτροπής, Μέλος ΤΟ2 ΠΑΣΟΚ ΒΥΡΩΝΑ
• Δραγκιώτης Νικήτας, πρώην Δημοτικός Σύμβουλος, Μέλος Δημοτικής Ομάδας ΠΑΣΟΚ (1987-1994)
• Καμπανέλλης Γιώργος, Αναπληρωματικό Μέλος Συντονιστικής Επιτροπής ΤΟ1 ΠΑΣΟΚ ΒΥΡΩΝΑ
• Κανάκη Ευαγγελία, Μέλος ΤΟ1 ΠΑΣΟΚ ΒΥΡΩΝΑ
• Καρακαξίδης Δημήτρης, πρώην Μέλος Συντονιστικής Επιτροπής, Μέλος ΤΟ1 ΠΑΣΟΚ ΒΥΡΩΝΑ
• Κωνσταντίνου Χάρις, Μέλος ΤΟ1 ΠΑΣΟΚ ΒΥΡΩΝΑ
• Μακρή Σαλίνα, Μέλος Συντονιστικής Επιτροπής ΤΟ2 ΠΑΣΟΚ ΒΥΡΩΝΑ
• Μεντζελόπουλος Κώστας, Μέλος ΤΟ1 ΠΑΣΟΚ ΒΥΡΩΝΑ
• Πικραμένος Τάσος, Γραμματέας Οργάνωσης Φυσικοθεραπευτών ΠΑΣΟΚ
• Ταμβάκης Γιώργος, Μέλος ΤΟ2 ΠΑΣΟΚ ΒΥΡΩΝΑ
• Φούρλα Μαρία, Μέλος ΤΟ2 ΠΑΣΟΚ ΒΥΡΩΝΑ

ΠΙΝΟΚΙΟ

Ας φρεσκάρουμε λίγο τις μνήμες μας. Αυτά μας έλεγε δύο χρόνια πριν , ο πινόκιο και οι φίλοι του……
Διαβάστε την και εδώ http://www.nhardalias.gr/article.php?id=2387

Νέες προεκλογικές αθλιότητες! 15 μέρες πριν τις εκλογές ο Παναγιώτης Κόνσουλας ανακάλυψε «νέο σκάνδαλο»
Πιστός στην προσφιλή τακτική λάσπης και με δεδομένη τη δημοσκοπική του κατρακύλα ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης προχωράει σε νέες αθλιότητες. Στόχος του αυτή τη φορά το Φεστιβάλ Βύρωνα, το διαπαραταξιακό Δ.Σ. του Πνευματικού και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Για το λόγο αυτό, το Γραφείο Τύπου της παράταξης προχώρησε στην ακόλουθη ανακοίνωση-ενημέρωση:
“Για άλλη μια φορά ο μόνιμα αποτυχών υποψήφιος Δήμαρχος Βύρωνα Παναγιώτης Κόνσουλας προσπαθεί με λάσπη και συκοφαντίες να διασωθεί από την απόλυτη δημοσκοπική κατρακύλα που έχει περιέλθει ενόψει των δημοτικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου. Μετά από το απόλυτο φιάσκο των μηνύσεών του, τον προηγούμενο Ιούνιο, για τη δήθεν «οικονομική κακοδιαχείριση» στο Δήμο Βύρωνα, για τις οποίες μάλιστα βρίσκεται υπόλογος στη Δικαιοσύνη, αποφάσισε να σπιλώσει τη λειτουργία, τα στελέχη και τους εργαζομένους του Φεστιβάλ Βύρωνα, ελπίζοντας πως έτσι θα γλιτώσει από τη συντριβή του στις επερχόμενες εκλογές!

Μόλις 15 ημέρες (!!!) πριν τις εκλογές και 8 χρόνια μετά την εκλογή του το 2003 στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας, «ανακάλυψε» πως ο Δήμαρχος, τα μέλη του διαπαραταξιακού Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου και οι εργαζόμενοι σε αυτό είναι υπεύθυνοι «διακίνησης μαύρου χρήματος(!)» και προχώρησε σε έωλες, κατασκευασμένες και τραγελαφικές καταγγελίες στα ΜΜΕ και στους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους.

Για τις καταγγελίες αυτές είμαστε εδώ, παρόντες και έτοιμοι να συνεργαστούμε με κάθε ελεγκτική αρχή για να αποκαλυφθεί η τελευταία αυτή αθλιότητα του αδίστακτου, μπροστά στην εμμονή του για την κατάληψη της δημαρχιακού θώκου, Παναγιώτη Κόνσουλα, ο οποίος δέσμιος στην προσωπική του εμπάθεια στο πρόσωπο του Δημάρχου, δεν διστάζει να ρίχνει λάσπη ακόμη και σε μέλη της δικής του παράταξης!

Επί της ουσίας των καταγγελλομένων θέλουμε να ενημερώσουμε για τα εξής:

• ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΡΥΦΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΥΡΩΝΑ! Δεν υπήρχαν ΠΟΤΕ και ΔΕΝ υπάρχουν «κρυφοί» ή «προσωπικοί» λογαριασμοί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βύρωνα! Το Πνευματικό Κέντρο έχει το δικό του λογαριασμό (δημόσιο λογιστικό) και το Φεστιβάλ Βύρωνα τον αντίστοιχο δικό του λογαριασμό, που αφορά στην κίνησή του και από τον οποίο έχουν πληρωθεί εδώ και 25 χρόνια καλλιτέχνες και σχήματα που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ και όλες οι σχετικές υποχρεώσεις του.
• ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΥΡΩΝΑ! Ο λογαριασμός κίνησης του Φεστιβάλ Βύρωνα είναι αποταμιευτικός και η κίνησή του γίνεται με αποκλειστική ευθύνη του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) του Πνευματικού Κέντρου (στο οποίο συμμετέχουν ΟΛΕΣ οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης από το 2003) και των εξουσιοδοτημένων από αυτό διαχειριστών. Ο εν λόγω λογαριασμός είναι πάντοτε στο όνομα του εκάστοτε Δημάρχου ως νόμιμου εκπροσώπου του Δήμου (σήμερα του Νίκου Χαρδαλιά και παλαιότερα του Δημήτρη Νικολαΐδη και του Νίκου Ρογκάκου), και στο όνομα του εκάστοτε λογιστή του Πνευματικού Κέντρου και του οικονομικού διαχειριστή του Φεστιβάλ. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 2003 ο εν λόγω λογαριασμός δεν έχει ΠΟΤΕ διακινηθεί είτε από τον Νίκο Χαρδαλιά, είτε από την Πρόεδρο του Πνευματικού Πηνελόπη Δάφνη, είτε από το οποιοδήποτε μέλος του ΔΣ, παρά μόνο από τον εξουσιοδοτημένο λογιστή και διαχειριστή!
• Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΥΠΑΡΧΕΙ 25 ΧΡΟΝΙΑ! Ο λογαριασμός κίνησης του Φεστιβάλ Βύρωνα υπάρχει από το 1985 και η ύπαρξη του διευκολύνει αποκλειστικά και μόνο νόμιμες δαπάνες, οι οποίες και δικαιολογούνται από νόμιμα παραστατικά. Χωρίς το λογαριασμό κίνησης θα ήταν αδύνατον να υπάρξει Φεστιβάλ, καθώς ο λογαριασμός του Πνευματικού Κέντρου (που εξυπηρετείται από το δημόσιο λογιστικό σύστημα), δεν προβλέπει τη δυνατότητα προκαταβολών για τα σχήματα, ούτε εκκαθαρίσεων αμέσως μετά τις εκδηλώσεις, ούτε την κάλυψη εξόδων ξένων σχημάτων και άλλων λειτουργικών αναγκών απαραίτητων για τη λειτουργία του Φεστιβάλ όπως π.χ. φιλοξενία και αεροπορικά εισιτήρια σχημάτων, έξοδα κίνησης των εργαζομένων κλπ!
• ΟΥΔΕΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο Π. ΚΟΝΣΟΥΛΑΣ! Τις συκοφαντικές καταγγελίες του ο Π. Κόνσουλας τις απέστειλε και στο ΣΔΟΕ και σε όλες τις ελεγκτικές αρχές καθώς και στο σύνολο των δημοσιογραφικού κόσμου! Το ΣΔΟΕ, με αφορμή αυτές, προχώρησε σε έλεγχο των οικονομικών του Φεστιβάλ και του Πνευματικού Κέντρου. Μετά από 7 ώρες ελέγχου ουδέν το επιλήψιμο ή παράνομο πιστοποιήθηκε! Το αντίθετο όλα τα συμβόλαια και τα ανάλογα παραστατικά βρέθηκαν εντάξει και όλα τα εισιτήρια βρέθηκαν αριθμημένα (όπως φαίνεται και στο σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, σελ.50) και θεωρημένα από την αντίστοιχη ΔΟΥ και παραδόθηκαν στους ελεγκτές μαζί με τα πρακτικά των τελευταίων 20 χρόνων. Μάλιστα, όλα τα στοιχεία τα είχε στα χέρια του ο Π. Κόνσουλας, επειδή τα στελέχη του Πνευματικού με εντολή του Δημάρχου του τα διέθεσαν! Άλλωστε όλα αυτά τα στοιχεία είναι στα χέρια των εκπροσώπων όλων των παρατάξεων (και του Π. Κόνσουλα!), οι οποίοι και κάθε χρόνο ελέγχουν την κίνηση και ΟΜΟΦΩΝΑ εγκρίνουν τις σχετικές πιστώσεις και δαπάνες!
• Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ! Την κίνηση του λογαριασμού παρακολουθεί και τις πιστώσεις του εγκρίνει κάθε χρόνο αποκλειστικά το Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου, όπου εκπροσωπούνται όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου (και η παράταξη του Π. Κόνσουλα!!!). Χαρακτηριστικό είναι δε ότι την έγκριση των πιστώσεων του λογαριασμού στο τελευταίο Φεστιβάλ έχει ΟΜΟΦΩΝΑ εγκρίνει το ΔΣ, με τη συμμετοχή του Χριστόφορου Χαλικιά (ΠΑΣΟΚ), κουμπάρου και δημοτικού συμβούλου του Π. Κόνσουλα, των στελεχών της παράταξης του Άκη Κατωπόδη (ΣΥΡΙΖΑ), Ελένης Βασιλοπούλου και Σωτήρη Παπαμιχαήλ, και της παράταξης του Παν. Πάλμου (ΚΚΕ), Βαγγέλη Σπηλιωτόπουλου. Επίσης, την κίνηση του εν λόγω λογαριασμού έχουν όλα αυτά τα χρόνια ελέγξει και εγκρίνει, όλα τα μέλη της αντιπολίτευσης που συμμετέχουν στο ΔΣ, μεταξύ των οποίων ο Στέλιος Διονυσίου (νυν δημοτικός Σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος του Π. Κόνσουλα) και ο Γιάννης Δημητρίου (πρώην Δημοτικός Σύμβουλος και ανιψιός του Π. Κόνσουλα)!

Είναι προφανές, κατόπιν των ανωτέρω, ότι το παραλήρημα του Π. Κόνσουλα αποτελεί συνειδητή και μεθοδευμένη προσπάθεια σπίλωσης του Φεστιβάλ, των μελών του διοικητικού συμβουλίου, των παρατάξεων που μετέχουν σε αυτό, των εργαζομένων αλλά και των καλλιτεχνών που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του! Είναι επίσης σαφής η ύστατη επιχείρηση συκοφάντησης του Δημάρχου (κατά την προσφιλή του τακτική) για προφανείς προεκλογικούς λόγους 15 ημέρες πριν από τις εκλογές!

Με τη λασπολογία και τις συκοφαντίες, ο Π. Κόνσουλας όχι μόνο δείχνει παντελή έλλειψη σεβασμού στην ιστορία του Πνευματικού Κέντρου και του Φεστιβάλ, καθώς και στα ιστορικά στελέχη της πόλης μας που ασχολήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια με τα πολιτιστικά δρώμενα, αλλά μπροστά στην εμμονή του να γίνει Δήμαρχος αποδεικνύεται ότι είναι ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ όταν πρόκειται να εξυπηρετήσει μικροπαραταξιακά του συμφέροντα!

Το λόγο και σε αυτή δυστυχώς την περίπτωση θα έχει η Δικαιοσύνη με τη σχετική αγωγή και τις μηνύσεις που θα κατατεθούν εις βάρος του, αλλά και οι πολίτες του Βύρωνα που κουράστηκαν όλα αυτά τα χρόνια να τον παρακολουθούν να υπονομεύει και να υβρίζει όλα όσα κάνουν την πόλη μας υπερήφανη!”

© 2010 Εποχή Δημιουργίας – Συνεργασία Πολιτών – Νίκος Γ. Χαρδαλιάς • Χρυσ. Σμύρνης 178-180 • Τηλέφωνο: 210 7656278 – 210 7608870.

Νικος Διαμαντοπουλος

Τελικά αποδεικνύεται οτι ο Πινόκιο της δημοτικής ζωης της πόλης μας ειναι ένας και δεν ειναι ο Δήμαρχος! Η ίδια εφημερίδα, πέρυσι έγραφε ακριβως τα ιδια πραγματα! και εγω αυτά που λεέι ακόμα και σε αυτό το ρεπορτάζ δεν βλέπω να ανατρεπουν αυτα που έλεγαν τοτε με την ανακοίνωση τους οι 16! και στην τελική ο καταγγέλων δεν γνωριζε 8 ολόκληρα χρόνια τιποτε για το Φεστιβαλ? αφου σε ολα τα ΔΣ συμμετειχαν εκπρόσωποί του και συμμετειχαν κανονικά στην διαχειρηση του! και στην τελική, προσωπικα μου ειναι αδιάφορο αν επρεπε να πληρωνει ΦΠΑ ή οχι το Πνευματικο.Οποιος θελει να το παιξει ρουφιανος της εφορίας και του συστηματος ας το κανει.Εμενα με ενδιαφέρει αν κάποιος καταχράστηκε χρήματα ή υπήρξε υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος!Και ακόμα και σε αυτό το ρεπορτάζ που μιλάει για πόρισμα που το διαψεύδει κατηγορηματικά ο Δήμαρχος(αλήθεια αν έχει βγει το πορισμα, ο κος καταγγέλων που πανηγυρίζει γιατι δεν το δίνει στην δημοσιοτητα?), τέτοιου ειδους αναφορές ειναι ξεκαθαρο οτι δεν υπάρχουν!

http://fimotro.blogspot.com/2012/01/fimotro_16.html