Νίκος Χαρδαλιάς: “Ουδέποτε μέχρι σήμερα έχει υπάρξει πόρισμα ή πρόστιμο από το ΣΔΟΕ”

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δημάρχος Βύρωνα, Νίκος Χαρδαλιάς, με την οποία απαντά στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Παρασκευή+13» σχετικά με πρόστιμο που καλείται να πληρώσει το Πνευματικό Κέντρο Βύρωνα, για μη έκδοση φορολογικών στοιχείων, για συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν το διάστημα 2008-2009 στο Θέατρο Βράχων.

Ο κ. Χαρδαλιας στην ανακοίνωση του χαρακτηρίζει το δημοσίευμα “αβάσιμο και παραπλανητικό” και τονίζει ότι “ουδέποτε μέχρι σήμερα έχει υπάρξει πόρισμα ή πρόστιμο από το ΣΔΟΕ.”  Παράλληλα, σημειώνει πως το περσινό Φεστιβάλ ματαιώθηκε λόγω της Καλλικρατικής διαδικασίας κατάργησης του Δήμου Υμηττού και ενοποίησής του με το Δήμο Δάφνης και αναφέρει ότι έχει ήδη προχωρήσει η σύσταση διαδημοτικής εταιρίας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα για την οργάνωση κοινού Φεστιβάλ, αρχής γενομένης από το φετινό καλοκαίρι.

Κλείνοντας την ανακοίνωσή του κατηγορεί, χωρίς να κατονομάζει, τον επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Παναγιώτη Κόνσουλα για πόλεμο λάσπης, υπονοώντας ότι αυτός είναι ο εμπνευστής του επίμαχου άρθρου.

Ακολουθεί ολόκληρη την ανακοίνωση:

Αβάσιμο και παραπλανητικό δημοσίευμα! 

Ουδέποτε μέχρι σήμερα έχει υπάρξει πόρισμα ή πρόστιμο από το ΣΔΟΕ – Συνεχίζονται τα «παιχνίδια» σε βάρος του Φεστιβάλ Βράχων

Τουλάχιστον αστείο, αβάσιμο και παραπλανητικό μπορεί να χαρακτηριστεί δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας σχετικά με τη δήθεν ολοκλήρωση του πορίσματος του ΣΔΟΕ που αφορά στον έλεγχο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου μας. Ο ευφάνταστος εμπνευστής του «ρεπορτάζ» (σημειωτέον ο ίδιος ισχυριζόταν ακριβώς τα ίδια πριν 13 μήνες στην ίδια βεβαίως εφημερίδα!) αναφέρεται σε πορίσματα που ουδέποτε έχουν ολοκληρωθεί και σε πρόστιμα που ουδέποτε έχουν καταλογιστεί, πόσο μάλλον κοινοποιηθεί στο Δήμο μας.

Η έρευνα είναι σε εξέλιξη, ο Δήμος Βύρωνα ανταποκρίνεται με όλα τα απαραίτητα στοιχεία σε αυτή, μιας και τίποτα δεν έχει να κρύψει και θέλει να λάμψει η αλήθεια, και σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωσή μας έχει μεταφερθεί στο πεδίο των καλλιτεχνών που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Βύρωνα τα τελευταία χρόνια.

Το σίγουρο είναι ότι η εκκρεμότητα και η σαφέστατη διάσταση απόψεων που υπάρχει μεταξύ του Δήμου μας και των ελεγκτών αφορά στη μη καταβολή του ΦΠΑ όλα αυτά τα χρόνια. Η θέση των λογιστών και των νομικών συμβούλων του Πνευματικού μας Κέντρου παραμένει σταθερή, ότι ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα δεν υποχρεωνόμασταν σε καταβολή ΦΠΑ. Πόσο μάλλον που 25 χρόνια τώρα οι 16 διαφορετικοί διευθυντές της τοπικής ΔΟΥ όχι μόνο σφράγιζαν και αποσφράγιζαν όλα μας τα εισιτήρια και δεν μας υποχρέωναν σε καταβολή του ΦΠΑ, αλλά μας παρείχαν και όλες τις απαραίτητες φορολογικές ενημερότητες για την απρόσκοπτη λειτουργία του νομικού προσώπου. Εάν οποιαδήποτε αρχή ή οποιοσδήποτε ελεγκτικός μηχανισμός επιμείνει στην άποψη της καταβολής ΦΠΑ και προχωρήσει σε σχετικό πρόστιμο είναι ξεκάθαρο ότι ο Δήμος μας θα προσφύγει στα φορολογικά δικαστήρια και είμαστε σίγουροι ότι στο τέλος θα δικαιωθεί.

Παράλληλα, πρέπει να ξεκαθαριστεί για άλλη μία φορά ότι τα ζήτημα των όποιων ελέγχων γίνονται στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης μας είναι άσχετο με τη μη πραγματοποίηση του περσινού Φεστιβάλ, το οποίο ματαιώθηκε λόγω της Καλλικρατικής διαδικασίας κατάργησης του Δήμου Υμηττού και ενοποίησής του με το Δήμο Δάφνης και του μη επαρκούς χρόνου συνεννόησης με τη νέα Δημοτική Αρχή του όμορου Δήμου μας για την προετοιμασία των θεμάτων που αφορούσαν στην οργάνωση και λειτουργία του Φεστιβάλ. Ήδη οι δύο Δήμοι έχουμε από κοινού προχωρήσει στη σύσταση διαδημοτικής εταιρίας με κερδοσκοπικού χαρακτήρα (άρθρο 101, Ν. 3852/2010) για την οργάνωση κοινού Φεστιβάλ καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, αρχής γενομένης από το φετινό καλοκαίρι.

Τέλος, ο εμπνευστής αυτής της τακτικής λάσπης, που προσπαθώντας πριν λίγους μήνες και προεκλογικά να διασωθεί από την τρίτη συνεχόμενη συντριπτική του ήττα δε δίστασε να συκοφαντήσει τον πιο σημαντικό θεσμό της πόλης μας, ευχόμαστε να είναι το ίδιο λαλίστατος όταν σύντομα θα βρεθεί στο εδώλιο, ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης, για να αποδείξει τα όσα ψεύτικα, αναίσχυντα και αβάσιμα μέσα χρησιμοποίησε για να σπιλώσει υπολήψεις και διαδρομές και να εξοικονομήσει προεκλογικά, μικροπολιτικά οφέλη.

Στον Βύρωνα όλοι γνωριζόμαστε και όλους μας γνωρίζουν οι συμπολίτες μας. Μας παρακολουθούν, μας κρίνουν και είτε μας εμπιστεύονται και μας προκρίνουν είτε μας αποδοκιμάζουν. Δυστυχώς, ακόμα και σήμερα τα κρατικοδίαιτα, παρωχημένα προϊόντα του κομματικού σωλήνα, των απολογητών της Τρόικας και του Μνημονίου στην πόλη μας δεν έχουν πάρει το μήνυμα των πολιτών και κρυμμένοι στη θαλπωρή των νοτίων προαστίων προσπαθούν να επιβιώσουν πολιτικά και πλέον και επιχειρηματικά με στημένες καταγγελίες και μικροπολιτικής έμπνευσης επικοινωνιακά τερτίπια. Αιδώς Αργείοι!

 

Νίκος Χαρδαλιάς

Δήμαρχος Βύρωνα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια