Τον Ιούνιο ο δημόσιος Απολογισμός της Δημοτικής Αρχής

Ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο τύπου του δημάρχου απαντώντας στην επιστολή που απέστειλε ο “Χώρος Αναζήτησης και διαλόγου Βύρωνα”, με την οποία καλεί τον Δήμαρχο Βύρωνα Νίκο Χαρδαλιά να προχωρήσει σε διενέργεια δημόσιου απολογισμού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση ήδη από το Φεβρουάριο έχει ανακοινωθεί η διενέργεια Δημόσιου Απολογισμού από τον Δήμαρχο και έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Βύρωνα (www.dimosbyrona.gr/article.php?id=2414).

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Βύρωνας, 30 Μαΐου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ραντεβού τον Ιούνιο!
Από το Φεβρουάριο έχει ανακοινωθεί η διενέργεια Δημόσιου Απολογισμού από τον Δήμαρχο!

Είτε από έλλειψη ενημέρωσης είτε μέσα από κίνητρα επικοινωνιακού εντυπωσιασμού οι γνωστοί-άγνωστοι φίλοι του Χώρου Αναζήτησης και Διαλόγου του Δήμου μας προχώρησαν στην έκδοση αφίσας και αποστολή ανοιχτής επιστολής στον Δήμαρχο Βύρωνα Νίκο Χαρδαλιά για τη διενέργεια δημόσιου απολογισμού τρεις μήνες μετά (!) από την επίσημη ανακοίνωση διενέργειας αυτού από τον ίδιο τον Δήμαρχο, αλλά και τη σχετική απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου μας!

Παρ’ όλα αυτά, χαιρόμαστε για το ενδιαφέρον τους που θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι πραγματικό και δεν κρύβει μικροπολιτικές προσεγγίσεις και τους παραπέμπουμε στην από 22 Φεβρουαρίου 2011 ανάρτηση της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου μας (www.dimosbyrona.gr/article.php?id=2414).

Στην εν λόγω ανάρτηση φιλοξενείται η απόφαση (πρακτικό 7/2011) της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου μας σχετικά με τη διενέργεια ειδικής συνεδρίασης του ΔΣ τον Ιούνιο του 2011, με θέμα τον Δημόσιο Απολογισμό της Δημοτικής Αρχής!

Ας κάνουν, λοιπόν, υπομονή όλοι οι αγωνιούντες περί των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής και σε λίγες ημέρες θα έχουν την ευκαιρία να λύσουν όλες τις απορίες τους από τον Δήμαρχο Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος ούτε να κρύψει κάτι έχει, αλλά ούτε να κρυφτεί από οτιδήποτε και οποιονδήποτε.

Ας προετοιμαστούν όλοι, λοιπόν, για μία εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για την πορεία του Δήμου μας και να είναι άπαντες σίγουροι ότι η Δημοτική Αρχή ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία για τη χώρα μας και διαρθρωτικά μεταβατική για την πόλη μας (λόγω Καλλικράτη), έχει απαντήσεις και σχέδιο για την πόλη -σχέδιο που εμπιστεύονται εδώ και τρεις 4ετίες οι πολίτες του Βύρωνα, πέρα από μικροκομματικές λογικές και ψευτοδιλήμματα του χθες, πέρα από ιδεοληπτικές και ανούσιες αναζητήσεις και προσεγγίσεις.

Ραντεβού τον Ιούνιο, λοιπόν!

Τζίνα Αρβανίτη
Δημοσιογράφος ΕΣΗΕΑ
Εκπρόσωπος Τύπου Δημάρχου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

1 Σχόλιο
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Χώρος Διαλόγου Βύρωνα

Απάντηση του Χώρου Διαλόγου στο γραφείο τύπου του Δημάρχου

Απαιτούμε δημόσιο οικονομικό απολογισμό από τον Δήμαρχο

Το ψέμα έχει κοντά πόδια
Ο ψεύτης και η ψεύτρα ….μεγάλη μύτη!!!

Ο Δήμαρχος Βύρωνα δείχνει φανερά ενοχλημένος από την πρωτοβουλία που πήρε ο Χώρος Αναζήτησης και Διαλόγου Βύρωνα. Με καθυστέρηση μιας εβδομάδας η εκπρόσωπος τύπου του Δημάρχου (αποτυχούσα να εκλεγεί στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο του Δημάρχου), μας αποκαλύπτει ότι έχει αποφασιστεί και δρομολογηθεί δημόσιος απολογισμός των πεπραγμένων του Δήμου από τις 20-2-2011.
Αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση διενέργειας του απολογισμού από τον ίδιο τον Δήμαρχο και σχετική απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής του Δήμου.
Μας παραπέμπει επίσης στην ανάρτηση της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου (www.dimosbyrona.gr/article.php?id=2414) ισχυριζόμενη ότι στην εν λόγω ανάρτηση φιλοξενείται η απόφαση (πρακτικό 7/2011) της εκτελεστικής επιτροπής του Δήμου σχετικά με τον δημόσιο απολογισμό.

Αντιγραφή από το site του Δήμου:
………..Την Εκτελεστική Επιτροπή απασχόλησαν, επίσης, ζητήματα που αφορούν στον προϋπολογισμό και το ετήσιο σχέδιο δράσης του Δήμου, τον νέο ΟΕΥ του Δήμου, τις αλλαγές στη Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης, στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και τέλος στην προετοιμασία των υπηρεσιών του Δήμου τόσο για τη σύνταξη του προϋπολογισμού του 2011 (Μάρτιος 2011) όσο και για το Δημόσιο Απολογισμό της Δημοτικής Αρχής, σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, βάσει του άρθρου 217 του Ν. 3463/2006 (Ιούνιος 2011).

Όπως σαφώς φαίνεται στην ανάρτηση στην οποία μας παραπέμπει, την εκτελεστική επιτροπή ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕ και ο δημόσιος απολογισμός της δημοτικής αρχής (υποχρέωση που πηγάζει από τον κώδικα δήμων και κοινοτήτων) και δεν αναφέρει πουθενά τη λήψη απόφασης για την πραγματοποίηση του απολογισμού. Άλλωστε ποτέ στα προηγούμενα χρόνια ο Δήμαρχος δεν υλοποίησε τη ρητή υποχρέωση που του επιβάλλει ο κώδικας για δημόσιο απολογισμό σε δημόσια ανοιχτή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Η πρακτική του δείχνει πως αντιλαμβάνεται τη δημοκρατία, την ενημέρωση των πολιτών και ενδεχομένως να μη θέλει τη κρίση τους, παρά μόνο τη διαρκή φορολόγησή τους.
Η δημοτική αρχή γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτοί που αποτελούν το Χώρο Διαλόγου μόνο άγνωστοι δεν είναι στη κοινωνία του Βύρωνα. Εξάλλου στο Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδρίασε για να αποφασίσει τους φορείς που θα συμμετέχουν στην επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου, οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, με πρόταση του κ. Δημάρχου, απέκλεισαν τη συμμετοχή μας στην εν λόγω επιτροπή…. Η σκοπιμότητα να μας χαρακτηρίσετε οι γνωστοί – άγνωστοι γίνεται αντιληπτή και δείχνει τη «δημοκρατική σας ευαισθησία» και την προσφιλή σας τακτική να σπιλώνετε ότι δεν ελέγχετε και σας ενοχλεί. Για την ενημέρωσή σας, σας παραθέτουμε κατάλογο των εκδηλώσεων – συζητήσεων που έχουμε πραγματοποιήσει στο Βύρωνα. Εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, στη Λουΐζα, στο στέκι νεολαίας, στη Λαμπηδόνα και στο πάρκο της Ανάληψης με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία.
Μέσα σε τέσσερα χρόνια από την ιδρυτική διακήρυξη o Χώρος αναζήτησης και διαλόγου Βύρωνα, πραγματοποίησε τις ακόλουθες δημόσιες εκδηλώσεις-συζητήσεις:

• 30 Μαρτίου 2008:
“Οι εξελίξεις στα Βαλκάνια”.
Εισηγητές: Γιώργος Δελαστίκ, Γιώργος Καραμπελιάς, Σταύρος Λιγερός.
Συντονιστής: Θανάσης Ν. Παπαθανασίου.

• 8 Ιουνίου 2008:
“Η πόλη στην εποχή της Παγκοσμιοποίησης”.
Εισηγητές: Γεράσιμος Σκλαβούνος, Γιάννης Σχίζας.
Συντονιστής: Χρήστος Παναγιωτόπουλος.

• 23 Νοεμβρίου 2008:
“Παγκόσμια Οικονομική Κρίση, αιτίες και συνέπειες”.
Εισηγητές: Κώστας Βεργόπουλος, Λεωνίδας Βατικιώτης.
Συντονιστής: Κώστας Γεωργιάδης.

• 29 Μαρτίου 2009:
“Η Τοξικομανία ως κοινωνικό φαινόμενο και οι τρόποι αντιμετώπισής της”.
Εισηγητές: Κατερίνα Μάτσα, Έμμυ Κουτσοπούλου, Ηλίας Γκότσης.
Συντονιστής: Τάκης Κατσιούλας.

• 27 Νοεμβρίου 2009:
“Αφιέρωμα στο κρασί”
Εισηγητές: Αργύρης Τσακίρης, Δημήτρης Κοσμόπουλος.
Συντονίστρια: Κατερίνα Ξηρογιάννη.

• 31 Ιανουαρίου 1010:
“Οι τεχνοκρατικές σπουδές ενισχύονται. Οι ανθρωπιστικές σπουδές συρρικνώνονται. Τί εξυπηρετεί αυτή η πολιτική;”
Εισηγητές: Άλκης Ρήγος, Θανάσης Ν. Παπαθανασίου.
Συντονιστής: Χάρης Κολτσίδας.

• 30 Μαΐου 2010:
“Δ.Ν.Τ.: Μονόδρομος ή επιλογή;”
Εισηγητές: Γιώργος Δελαστίκ, Γιώργος Μανιάτης.
Συντονιστής: Χρήστος Παναγιωτόπουλος.

• 2 Ιουλίου 2010:
“Για τον αποκλεισμό της Γάζας”.
Εισηγητές: Άρης Χατζηστεφάνου, Κατερίνα Θεοχαροπούλου, Γιώργος Γαλάνης, Νασίμ Αλατρά.
Συντονιστής: Χάρης Κολτσίδας.

• 24 Οκτωβρίου 2010:
“Τα ΜΜΕ στην εποχή της κρίσης και ο ρόλος τους στη διαμόρφωση της συνείδησης της κοινής γνώμης”
Εισηγητές: Κώστας Αρβανίτης, Γιάννης Κιμπουρόπουλος, Μαριάννα Τζιαντζή.
Συντονιστής: Κώστας Γεωργιάδης.

• 15 Ιανουαρίου 2011:
Θεατρική παράσταση: “Δεν πληρώνω – Δεν πληρώνω”, του Dario Fo
Θεατρική ομάδα “Πάροδος”, σκηνοθεσία Γιώργου Σταμάτη.
Παρουσίαση: Κοσμάς Τσιάκαλος.

13 Απριλίου 2011
‘Η θηλιά του χρέους και η επιτροπή λογιστικού ελέγχου.
Προβολή του ντοκιμαντέρ ¨Χρεοκρατία¨
Εισηγητές:Σοφία Σακοράφα, Άρης Χατζηστεφάνου
Συντονιστής: Κοσμάς Τσιάκαλος.

Θα συνεχίσουμε τη δράση μας, απαιτώντας από την Δημοτική Αρχή να απολογείται στους πολίτες, γιατί εκτός των άλλων οι πολίτες είναι αυτοί που καλούνται κάθε φορά να υποστούν το βάρος των πολιτικών αποφάσεων της τοπικής και κεντρικής εξουσίας. Πολύ περισσότερο σήμερα που η πιθανή συμμετοχή του Δήμου στο καθεστώς της επιτήρησης λόγω των χρεών του, θα έχει σαφώς αντιδραστικές συνέπειες για τους πολίτες και τη πόλη.
1/6/2011