Απλήρωτες οι καθαρίστριες των σχολείων του Βύρωνα εδώ και τρείς μήνες

Πηγή: Δημοτικός Αντίλογος

Απλήρωτες παραμένουν από τα τέλη Δεκεμβρίου του 2010, οι 18 καθαρίστριες των σχολείων του Δήμου Βύρωνα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοτικός Αντίλογος τα χρήματα έχουν σταλεί από το Υπουργείο Εσωτερικών στο Δήμο Βύρωνα από τα μέσα Φεβρουαρίου, αλλά οι υπηρεσίες του δήμου, έχουν καθυστερήσει να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες,με αποτέλεσμα οι καθαρίστιες να είναι ακόμα απλήρωτες.

Χαρακτηριστικό είναι το email που λάβαμε από τις καθαρίστριες των 3ου και 13ου Δημοτικών Σχολείων Βύρωνα:

Οι καθαρίστριες των Δημοσίων σχολείων του Δήμου Βύρωνα παραμένουν απλήρωτες εδώ και τρεις μήνες, ενώ σ’ άλλους δήμους έχουν ήδη πληρωθεί.
Γιατί κύριε Δήμαρχε ; Ποιος φταίει γι’αυτό ;
Εφόσον το ΦΕΚ έχει δημοσιευθεί από τις 8 Μαρτίου 2011, τι περιμένετε ;
Μήπως κάποιοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους ;
Πώς περιμένετε ν’ αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους ;
Ως πότε θα ζουν με δανεικά ;
Αυτός είναι ο περίφημος Καλλικράτης σας ;
Ντρεπόμαστε για λογαριασμό σας.

Οι καθαρίστριες των 3ου και 13ου Δημοτικών Σχολείων Βύρωνα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

4 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Όνομα

Έχουν δίκιο που διαμαρτύρονται οι καθαρίστριες των σχολείων.
Συμπληρώθηκαν ήδη τρεις μήνες απο τότε που μεταφέρθηκαν στο Δήμο και παραμένουν ακόμη και σήμερα απλήρωτες.Τελευταία φορά πληρώθηκαν απο το Υπ. Παιδειας 28/12/2010.
Σήμερα Δευτέρα 28/3 οι καθαρίστριες πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο, συνοδευωμενες απο μέλη του Δ.Σ.του σωματείου εργαζομένων και συνάντησαν την αντιδήμαρχο οικονομικών κ. Μπαστέα που τις διαβεβαίωσε ότι τα εντάλματα για την πληρωμή τους βρίσκονται στην επίτροπο για έλεγχο και ότι θα πληρωθούν την Πέμπτη τον μήνα Ιανουάριο και τις επόμενες ημέρες τον Φεβρουάριο – Μάρτιο.

Παναγιωτόπουλος Χρήστος μέλος του Δ.Σ.του Σωματείου Εργαζομενων καιτης Ανεξαρτητης Αγωνιστικής Παρεμβασης.

ΤΣΙΟΓΚΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Αγαπητέ κ. Δήμαρχε,είμαι εκπαιδευτικός και εργάζομαι στο 3ο Δ.Σ.Βύρωνα.Δεν ξέρω αν θυμάστε εκείνη την “κακεντρεχή” μητέρα δυο παιδιών και πολίτη του Δήμου σας, που σας απασχόλησε το περασμένο καλοκαίρι για την τοποθέτηση των κουφωμάτων στο 2ο Δ.Σ.Βύρωνα.(Εδώ τονίζω ότι ανταποκριθήκατε,έστω και αργά,στο αίτημα του συλλόγου μας και σας ευχαριστήσαμε γι αυτό!)
Σήμερα λοιπόν το πρωί,με τρόμο είδα δύο συνεργάτες μας (τις καθαρίστριες του σχολείου )να κρατούν στο χέρι ένα έγγραφο,σύμφωνα με το οποίο τις καλείτε σε πειθαρχικό.Σπήλωσαν λέει την υπόληψή σας,επειδή διεκδίκησαν το αυτονόητο δικαίωμα που έχει κάθε εργαζόμενος να πληρώνεται για τις υπηρεσίες που παρέχει.Χρησιμοποίησαν μάλιστα την “αχαρακτήριστη”φράση :”Ντρέπόμαστε για λογαριασμό σας”.
Αναρωτιέμαι άραγε πώς ένας μεγαλοπρεπής Δήμαρχος (το μεγαλοπρεπής εδώ ενέχει την έννοια του μεγαλόκαρδου)καταδέχεται να τα βάζει με αυτές τις κυρίες που συνέταξαν ένα κείμενο,σύμφωνο με τις γραμματικές τους γνώσεις, καταλήγοντας στην τόσο”ανάρμοστη” για εσάς φράση.Φαντάζομαι ότι τόσα χρόνια που διαχειρίζεστε την τοπική εξουσια δεν την έχετε ξανακούσει ποτέ σας.
Ειλικρινά λυπάμαι,γιατί ένιωσα σα να ζω σε άλλες εποχές, όπου το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης των ανθρώπων τιμωρούνταν παραδειγματικά με εξορίες,φυλακές και βασανιστήρια.
Δηλαδή τους τραβάτε το αυτί γιατί τόλμησαν να ζητήσουν τα χρήματά τους,τα δεδουλευμένα τους και να δημοσιοποιήσουν το πρόβλημά τους για το οποίο δεν ξέρω αν είστε άμοιρος ευθυνών.Τους τονίζετε με τον τρόπο σας ότι τους θεωρείτε πολίτες β’ κατηγορίας και ότι αν ξανασηκώσουν κεφάλι θα τιμωρηθούν παραδειγματικά.
Αντί να ενδιαφερθείτε προσωπικά γι αυτούς τους υπαλλήλους σας που εδώ και τρεις μήνες δεν μπορούν να επιβιώσουν και να ανταποκριθούν στις ανάγκες της καθημερινότητάς τους,εσείς τους καλείτε σε πειθαρχικό.Πού ακούστηκε κάτι τέτοιο στις μέρες μας!
Το 65% του Βυρωνιώτικου λαού που σας ψήφισε κ.Χαρδαλιά δεν ξέρω αν συμφωνεί με τέτοιου είδους πρακτικές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές!
Και μη με πείτε πάλι κακεντρεχή και υποκινούμενη,γιατί πιστέψτε με καμία τέτοια πρόθεση δεν έχω.Κανείς εξάλλου δεν γνωρίζει γι αυτή την παρέμβασή μου που ήταν αυθόρμητη,σχεδόν εν βρασμώ.Απλά καταθέτω το πώς ένιωσα εγώ σήμερα το πρωί μαθαίνοντας αυτό το γεγονός.
Συγνώμη εκ των προτέρων για κάποιες φράσεις μου που ίσως σας ενοχλήσουν.Εύχομαι να μην κληθώ κι εγώ σε απολογία και μάλιστα στέλνοντάς μου και την αστυνομία σας.

Ευχαριστώ
ΤΣΙΟΓΚΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

someone

T αντανακλαστικά του Δημάρχου λειτούργησαν άμεσα!!!Όχι βέβαια για να ρυθμίσει το θέμα της πληρωμής των καθαριστριών αλλά για να τις καλέσει για επίπληξη…

Εντάξει, αυτό του ήρθε πιο εύκολο…

me

Συγγνώμη το πολίτευμά μας είναι δημοκρατικό ή εγώ ζω σε άλλη χώρα ;