Ανακοίνωση της ΑΡ.ΠΑ. για την στάση πληρωμών στους παιδικούς σταθμούς του Βύρωνα

Ανακοίνωση της Αριστερής Παρέμβασης Πολιτών Βύρωνα για την στάση πληρωμών στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Βύρωνα.

Λίγες μέρες μετά την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου και τις δηλώσεις του δημάρχου σύμφωνα με τις οποίες «ο Δήμος Βύρωνα θα είναι ο τελευταίος που θα έχει οικονομικά προβλήματα» η πραγματικότητα έρχεται να τον διαψεύσει.

Τα πρώτα προβλήματα παρουσιάστηκαν ήδη στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς. Από την πρώτη μέρα λειτουργίας τους τη νέα χρονιά οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί δεν εφοδιάζονται με κρέας καθώς σταμάτησε η τροφοδοσία εξαιτίας των καθυστερημένων οφειλών του Νομικού Προσώπου στο συγκεκριμένο προμηθευτή. Ο Δήμος εδώ και τέσσερις μήνες δεν έχει καταβάλει τα χρήματα που οφείλει στον προμηθευτή. Δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν και άλλοι προμηθευτές στο τομέα των τροφίμων, αφού ο Δήμος τους οφείλει χρήματα.

Πρόκειται για απαράδεκτο και πρωτοφανές γεγονός την στιγμή που οι γονείς των βρεφών και των νηπίων καταβάλλουν κάθε μήνα σε τραπεζικό λογαριασμό τα τροφεία, τα οποία υποτίθεται ξοδεύονται για την καθημερινή διατροφή των παιδιών τους. Η δημοτική αρχή και η διοίκηση του νομικού προσώπου έχουν σοβαρές ευθύνες για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση. Τα τροφεία που πληρώνουν οι γονείς και τα οποία πρέπει να καταργηθούν δεν δίνονται για να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών.

Τέτοια φαινόμενα θα αυξηθούν στην εποχή της πολιτικής του μνημονίου και του Καλλικράτη με τις τεράστιες περικοπές στις επιχορηγήσεις των δήμων και των νομικών προσώπων από την κυβέρνηση και την τρόικα. Οι γονείς και οι δημότες θα καλούνται να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καλύψουν τις λειτουργικές ανάγκες των παιδικών σταθμών.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να αλλάξει πολιτική και να καταβάλει άμεσα τα χρήματα που οφείλει ώστε να και να αρχίσει η προμήθεια των σταθμών σε κρέας χωρίς καμία καθυστέρηση. Αγωνιζόμαστε για την αναβάθμιση των Δ. Π. Σταθμών, που πρέπει να έχουν δημόσιο, δωρεάν χαρακτήρα. Να καταργηθούν τώρα τα τροφεία.

Ιανουάριος 2011

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

Διαβάστε την απάντηση του Αντιδήμαρχου Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Χρίστου Γώγου, στην παραπάνω ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

2 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια