• Αρχείο άρθρων
  • Σύνδεσμοι
    • Ιστοσελίδες Δήμου Βύρωνα
    • Αθλητικά σωματεία
    • Τοπικός τύπος
    • Δημοτικές παρατάξεις
    • Πολιτικά κόμματα
    • Blogs
    • Σχολεία
    • Διάφορα
  • Συχνές ερωτήσεις
  • Έγραψαν για εμάς
  • Προτείνετε ιδέες
  • Επικοινωνία

 

Υπάρχουν 1630 άρθρα διαθέσιμα προς ανάγνωση.
Στείλε κι εσύ το δικό σου!


 
  • Αθλητικά
    • Αθηναϊκός
    • Δόξα Βύρωνα
    • Α.Ο Καρέα
    • Ένωση Βύρωνα
    • Αναγέννηση Βύρωνα
    • Νέοι Βύρωνα
    • Άρης Βύρωνα
    • Α.Ο. Βύρωνα
  • Απόψεις
  • Δημοτικά
  • Εκδηλώσεις
  • Καταγγελίες
  • Κοινωνία
  • Παιδεία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτική
  • Πολιτιστικά
 

Δημόσια συζήτηση για τον Υμηττό, με πρωτοβουλία των Οικολόγων Πρασίνων

3 Ιουλίου 2010

Πηγή: Δήμος Βύρωνα


Δημόσια συζήτηση για τον Υμηττό, με πρωτοβουλία των Οικολόγων Πρασίνων

Τους προβληματισμούς τους, τις ανησυχίες τους, αλλά και τις ελλείψεις που εξακολουθούν να υπάρχουν στον τομέα της προστασίας του Υμηττού παρότι τα τελευταία χρόνια ο φυσικός πλούτος της χώρας μας παραδόθηκε στην πύρινη λαίλαπα, εξέφρασαν όσοι παρευρέθησαν στη δημόσια συζήτηση που διοργάνωσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι, με θέμα «Υμηττός: Να μην επιτρέψουμε να ολοκληρωθεί η καταστροφή. Έχει αλλάξει η πολιτική για την προστασία των δασών; Το πάθημα του 2007 (Πάρνηθα, Πελοπόννησος, Εύβοια) και του 2009 (Αν. Αττική) έχει γίνει μάθημα;», η οποία φιλοξενήθηκε στη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βύρωνα.

Κύριοι ομιλητές ήταν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού και Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, το στέλεχος των Οικολόγων Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος, η συντονίστρια Θεματικής Ομάδας Περιβάλλοντος και μέλος της Γραμματείας Αττικής των Οικολόγων Πρασίνων Μαρία Βιτωράκη, ο συνεργάτης των Οικολόγων Πράσινων σε θέματα περιβαλλοντικής νομοθεσίας Ηλίας Κυριακόπουλος, ενώ στη συζήτηση παρευρέθησαν εθελοντές και ευαισθητοποιημένοι πολίτες.

Ο Δήμαρχος Βύρωνα και Πρόεδρος του ΣΠΑΥ Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι ο Υμηττός παραμένει ανοχύρωτος, και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Φέτος ακόμη και το αυτονόητο, οι καθαρισμοί γύρω από την Κατεχάκη που είναι αρμοδιότητα του ΥΠΕΚΑ δεν έχουν γίνει. Φέτος, το ίδιο το κράτος ανέλαβε να κάνει τους καθαρισμούς. Η δέσμευση της υπουργού ΠΕΚΑ κυρίας Τίνας Μπιρμπίλη στη σύσκεψη στο ΣΕΚΥΠΣ, ήταν ότι τον Μάιο, 216 εποχικοί εργαζόμενοι θα αποψιλώσουν τα ξερά χόρτα και το δασαρχείο θα αναλάβει τη συντήρηση των δασικών δρόμων. Βρισκόμαστε στον Ιούλιο και δεν έχει καθαριστεί ούτε μισό στρέμμα. Αν ξεσπάσει φωτιά στον Υμηττό, ο βαθμός δυσκολίας σε σχέση με την κατάσβεση της θα είναι κατά 75% μεγαλύτερος».

Ο Νίκος Χρυσόγελος, στέλεχος των ΟΠ, τόνισε ότι προς το παρόν το πάθημα του 2007 και του 2009 δεν έχει γίνει μάθημα αφού -παρά την καλύτερη προετοιμασία και υποδομές από τους τοπικούς φορείς και τον ΣΠΑΥ για την αντιμετώπιση πυρκαγιών- ακόμα δεν έχουν γίνει από το ΥΠΕΚΑ που έχει αναλάβει την ευθύνη, τα δέοντα -διάθεση πόρων, καθαρισμός του δάσους, πρόσληψη των εποχιακών, οργάνωση δασαρχείου στον Υμηττό. Παράλληλα, προέτρεψε τα μέλη και τους φίλους των Οικολόγων Πράσινων να συμμετέχουν στις ομάδες Εθελοντικής Δασοπροστασίας.

Η συζήτηση διοργανώθηκε με αφορμή την 3η επέτειο από την πυρκαγιά στην Πάρνηθα, ενώ ο κύριο θέμα της αποτέλεσε ο Υμηττός. Όπως επισήμαναν οι παραβρισκόμενοι στόχων όλων θα πρέπει να είναι η αποτροπή της ολοκλήρωσης της καταστροφής του βουνού που γειτνιάζει με την πόλη μας. Παράλληλα όμως τέθηκαν και τα ερωτήματα εάν έχει αλλάξει η πολιτική για την προστασία των δασών κι αν το πάθημα του 2007 (Πάρνηθα, Πελοπόννησος, Ευβοια) και του 2009 (Ανατολική Αττική) έχει γίνει μάθημα.

Λίγη ώρα πριν της συζήτηση υπήρξε και ξενάγηση από το ΣΠΑΥ σε όσους και όσες ήθελαν να επισκεφτούν τον Υμηττό, να δουν από κοντά το φυσικό του πλούτο και τις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν για να σωθεί ένας από τους τελευταίους πνεύμονες οξυγόνου που υπάρχουν πλέον στην Αττική.

    Διαδώστε το



Σχετικά άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι σκαλοπάτι για την κεντρική εξουσία»
Νίκος Χαρδαλιάς: Ειδικά συνεργεία θα αποκαθιστούν το ρεύμα σε όσους το κόψουν
Νίκος Χαρδαλιάς: «Ουδέποτε μέχρι σήμερα έχει υπάρξει πόρισμα ή πρόστιμο από το ΣΔΟΕ»

    Σχετικά tags

    Νίκος ΧαρδαλιάςΟικολόγοι ΠράσινοιΣΠΑΥΥμηττός



Σχολιάστε

Συνδεθείτε μέσω του Facebook: Connect with Facebook





Ειδοποίησε με για νέα σχόλια μέσω e-mail.

  Ακύρωση απάντησης


  • Δημοφιλή άρθρα

    • Ο "ομορφάντρας" από τον Βύρωνα
      29 Ιανουαρίου 2012
    • Πυρκαγιά στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα
      04 Φεβρουαρίου 2012
    • Απαλλάχτηκαν από το χαράτσι
      02 Φεβρουαρίου 2012
  • Πρόσφατα άρθρα

    • Όλοι στο Σύνταγμα
      11 Φεβρουαρίου 2012
    • Κινητοποιήσεις ενάντια στο χαράτσι για τα ακίνητα
      11 Φεβρουαρίου 2012
    • Με αθλητικές δραστηριότητες συνεχίζεται το Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης
      11 Φεβρουαρίου 2012
  • Δραστηριότητα Facebook

  • Προσεχείς εκδηλώσεις

    • Δενδροφύτευση στην «Εργάνη»
      19 Φεβρουαρίου 2012 11:00
  • Τελευταία σχόλια

    • Πετρος στο Ένωση Βύρωνα: Πλήγμα με Πατεράκη
      04 Φεβρουαρίου 2012
    • ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΣΑΝΓΒΙΝΑΤΣΟΥ στο Χορωδία ΚΑΠΗ Βύρωνα
      03 Φεβρουαρίου 2012
    • xristos στο Ο «ομορφάντρας» από τον Βύρωνα
      03 Φεβρουαρίου 2012





 
  • Άγιος Λάζαρος Ιερός ναός Αγίας Τριάδος Το παλαιό δημαρχείο Eντευκτήριο 2ου & 3ου συστήματος προσκόπων Πλατεία Κολλημένου (πρώην Τσιρακοπούλου) Κλειστό γυμναστήριο Εργάνης Προτομή του Λόρδου Βύρωνα Graffiti για την ιστορία του Βύρωνα Απόγευμα στην πεζογέφυρα του Καρέα
  • Newsletter αναγνωστών

    Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τα σημαντικότερα νέα του Βύρωνα κάθε μήνα στο email σας.

    Μάθετε περισσότερα για το Newsletter αναγνωστών πατώντας εδώ.


  • Ακολουθήστε μας

    Facebook Group Facebook
    http://facebook.com/vironas
    TwitterTwitter
    http://twitter.com/vironas
    Flickr GroupFlickr
    http://flickr.com/groups/vironas
    YouTube GroupYouTube
    http://youtube.com/group/vironas
    RSS FeedRSS Feed
    http://vironas.gr/press/feed
  • Βρείτε μας στο


Creative Commons License Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike