Στον Βύρωνα για παρουσίαση δικτύου οπτικών ινών ο Ν. Παππάς

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, θα παραστεί σήμερα, Πέμπτη, σε εκδήλωση παρουσίασης δικτύου οπτικών ινών μέχρι το σπίτι (Fiber To The Home) για την περιοχή του Βύρωνα, όπως παραδίδεται για εμπορική διάθεση από τη Vodafone.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, επί της οδού Καραολή και Δημητρίου 26 (Βύρωνας), στις 5 το απόγευμα, όπως γνωστοποιεί η ανακοίνωση του υπουργείου.

Τον Υπουργό θα συνοδεύσει ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ, Βασίλης Μαγκλάρας, ενώ παρόντες στην εκδήλωση θα είναι ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας Χάρης Μπρουμίδης.

Για την επίτευξη συμμετρικών και υψηλών ταχυτήτων ευρυζωνικότητας ως 1Gbps και τη συμμετοχή όλων στη νέα εποχή, το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης υλοποιεί τη δράση «Superfast Broadband» και επιδοτεί τη σύνδεση νοικοκυριών και επιτηδευματιών στο διαδίκτυο με υπερυψηλές ταχύτητες μέσω οπτικών ινών, που φτάνουν ως το χώρο του ενδιαφερόμενου (και όχι ως το καφάο). Από το σύνδεσμο www.sfbb.gr μπορούν να αντληθούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, ενώ από τον ίδιο ιστότοπο μπορεί να αποκτηθεί και το κουπόνι επιδότησης.

Η ανάπτυξη των τεχνολογιών του μέλλοντος αποτελεί βασική προτεραιότητα του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ και προς αυτή την κατεύθυνση υλοποιούνται ή δρομολογούνται συγκεκριμένες παρεμβάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 700 εκατ. ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό έχουν κινητοποιηθεί ιδιωτικές επενδύσεις, ύψους 3 δισ. ευρώ. Το σύνολο των επενδύσεων, δημόσιων και ιδιωτικών, αναμένεται να ανέλθει στα 4 δισ. ευρώ την επόμενη τετραετία, με στόχο την ανάπτυξη δικτύων οπτικών ινών (ως το σπίτι) που θα καλύψουν -ως το 2022- περίπου 4 εκατ. νοικοκυριά σε όλη τη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια