Αλληλέγγυοι Αθλητές: Πώς έφτιαξαν τα γήπεδα για το Χαμόγελο του Παιδιού

Πηγή: to10.gr

Πριν από λίγο καιρό έσκασε μία πολύ καλή είδηση, που όμως πέρασε στο ψιλά: 77 αθλητές οργανωμένοι σε συλλογικότητα (πρόκειται για τους Αλληλέγγυους Αθλητές) ενίσχυσαν τις δομές του Χαμόγελου του Παιδιού στον Καρέα με τρία γήπεδα, ένα ποδοσφαίρου, ένα βόλεϊ και ένα μπάσκετ, όπως επίσης έφτιαξαν χώρο για πινκ πονγκ.

Το γεγονός ότι αρνούνται κάθετα να δημοσιοποιήσουν τα ονόματά τους φαίνεται πως ευθύνεται για την τύχη αυτής της καλής είδησης. Αλλά στο διά ταύτα, το αποτέλεσμα συνεχίζει να παραμένει το ίδιο: Γήπεδα για τα παιδιά και μία συλλογικότητα που είναι στα σκαριά, αλλά φαίνεται ελπιδοφόρα.

Μια βόλτα ήταν αρκετή για να μπούμε στο κλίμα: Με το που μπήκαμε στο σπίτι του Χαμόγελου καμιά δεκαριά πιτσιρίκια έκαναν ντου στον ποδοσφαιριστή. Η ξενάγηση κράτησε κάτι λιγότερο από δύο λεπτά, αφού τα παιδιά είχαν μαζευτεί και τον περίμεναν να παίξουν… μπάσκετ.

Ένα από τα παιδιά, ο Ηλίας που είναι 12 χρονών,  είπε ότι του αρέσει πάρα πολύ το ποδόσφαιρο κι ότι παίζει επίθεση κι είναι και καλός φορ. Ο αγαπημένος του παίκτης, είπε, είναι ο Νεϊμάρ, αλλά κατά την διάρκεια του αγώνα μπάσκετ κατάφερε να βάλει πολλά καλάθια στην αντίπαλη ομάδα.

Όσο διεξαγόταν ο μικτός αγώνας (αγόρια, κορίτσια κι ένας ενήλικας) η Ειρήνη, παιδαγωγός του Χαμόγελου, διηγήθηκε πώς ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία.

Πριν από περίπου ένα μήνα, μια ομάδα αθλητών αποφάσισε να ενισχύσει τις δομές του Χαμόγελου με γήπεδα για τα παιδιά. Ωστόσο, δεν έμειναν εκεί. Όσο τα συνεργεία βρίσκονταν στον χώρο εκτελώντας τις εργασίες, το ίδιο έκαναν και οι αθλητές σε ένα πανηγυρικό κλίμα -όπως το περιέγραψε. «Έβαφαν, έφτιαχναν, έκαναν δουλειές μαζί με τους εργάτες αλλιώς δεν θα τελείωναν τόσο γρήγορα τα γήπεδα».

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι έκτοτε εξακολουθούν να πηγαίνουν μερικές ημέρες της εβδομάδας για να παίξουν με τα παιδιά.

«Τα παιδιά είναι πολύ χαρούμενα, όλο αυτό τους έχει φτιάξει την διάθεση», λέει η Ειρήνη. «Δεν είναι μόνο ότι έχουν χώρο να παίξουν, αλλά κι ότι δέθηκαν με του αθλητές και τώρα τους περιμένουν πώς και πώς να έρθουν».

Το σπίτι του Χαμόγελου στον Καρέα φιλοξενεί αυτήν την στιγμή 27 παιδιά από 4 ετών μέχρι εφήβους. «Από τότε που φτιάχτηκαν τα γήπεδα έχει αλλάξει πολύ το κλίμα. Τα παιδιά είναι πιο χαρούμενα, παίζουν συνέχεια».

Ο λόγος που έγιναν όλα αυτά είναι γιατί οι Αλληλέγγυοι Αθλητές επιθυμούν να δείξουν τα πολλά και τα πιο όμορφα πρόσωπα του αθλητισμού. «Θέλουμε να δείξουμε ότι ο αθλητισμός μπορεί να βοηθάει και στο τέλος να αλλάζει κάποια πράγματα. Ήρθαμε εδώ να κάνουμε κάτι για τα παιδιά και στο μέλλον σκοπεύουμε να κάνουμε πολλές άλλες δράσεις», λέει ο ποδοσφαιριστής.

Και συνεχίζει: «Η είδηση δεν έπαιξε και πολύ γιατί δεν θέλουμε να βγάλουμε τα ονόματά μας, θέλουμε να είναι γνωστά μόνο όσα κάνουμε. Αν λέγαμε ποιοι είμαστε θα το έπαιζαν όλοι, όμως».

Εξακολουθούν να μην θέλουν να δημοσιοποιήσουν τα ονόματά τους, επιμένοντας πως το αντιπαράδειγμα είναι σημαντικότερο. Ή ότι θα έπρεπε να είναι έτσι.

«Θέλουμε να δώσουμε στα παιδιά το κίνητρο να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και να διδάξουμε τις διαχρονικές αξίες του γιατί ο κόσμος που μεγαλώνουν είναι αφιλόξενος», λέει.

Ο αγώνας του μπάσκετ έληξε με μικρή διαφορά, αλλά ορίστηκε ήδη η συνάντηση για την ρεβάνς. Όπως κάνουν, δηλαδή, κάθε βδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια