Σπείρα Ρομά προσποιούνταν τους τεχνικούς της ΔΕΗ και λήστευαν ηλικιωμένους

Πηγή: newpost.gr

Μια ακόμη σπείρα που διέπραττε ληστείες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων προσποιούμενοι τους υπαλλήλους εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. Συνελήφθησαν τέσσερις Ρομά ηλικίας απο 31 έως 40 ετών. Εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ λίγα λεπτά αφού επιχείρησαν να εξαπατήσουν μια ηλικιωμένη με τον ίδιο τρόπο, αλλά έγιναν αντιληπτοί και κάλεσε την αστυνομία.

Οι δράστες  εντόπιζαν τα θύματα τους, σε λαϊκές αγορές και τα ακολουθούσαν μέχρι τα σπίτια τους. Στη συνέχεια, με πρόσχημα, υποτιθέμενη διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος τους έπειθαν να εισέλθουν στις οικίες τους. Εκεί, κάποιοι από τους δράστες απασχολούσαν τα θύματά τους, ενώ οι υπόλοιποι, χωρίς να γίνονται αντιληπτοί, αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και διάφορα τιμαλφή. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν σωματική βία για να πετύχουν τον σκοπό τους.

Μέχρι στιγμής διαπιστώθηκε πως έχουν διαπράξει 15 απάτες σε Πατήσια, Βύρωνα, Ζωγράφου, Παγκράτι, Άγιο Παντελεήμονα και Σύνταγμα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια