Bronze Medal στο Δήμο Βύρωνα στα «Best City Awards» για την Τεχνολογία Πληροφοριών και Διακυβέρνησης

Ο Δήμος Βύρωνα συμμετείχε στη γιορτή της τοπικής αυτοδιοίκησης «Best City Awards» κερδίζοντας βραβείο στην κατηγορία «Τεχνολογία Πληροφοριών Επικοινωνίας και Διακυβέρνησης».

Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου, στην τελετή απονομής βραβείων «City Awards 2017» που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, o Δήμος Βύρωνα κέρδισε το βραβείο «Bronze Medal», στην ενότητα «ΤΠΕ & Διακυβέρνηση / ICT & Governance», στην κατηγορία «Εφαρμογή ηλεκτρονικής διαβούλευσης για σημαντικές αποφάσεις και σχέδια».

Ο Δήμος Βύρωνα, συνεπής στο ραντεβού του με τα βραβεία είχε κερδίσει και το 2016 στον ίδιο διαγωνισμό το «Silver Medal» στην ενότητα «Green City», στην κατηγορία  «Ανακύκλωση & επαναχρησιμοποίηση».

Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους του Δήμου ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων Δημήτρης Βαγιανός.

Λίγα λόγια για την εφαρμογή που κέρδισε το βραβείο και γενικά για την εισαγωγή τόσου του Δήμου όσο και των ΟΤΑ στην εποχή της επικοινωνίας και την πληροφορίας:

Αποστολή των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) είναι να εξυπηρετούν τους πολίτες και κατά συνέπεια την ίδια την πόλη. Για να πραγματωθεί ένα σημαντικό μέρος του ανωτέρου χρειάζονται να ληφθούν διάφορα μέτρα εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών που προσφέρουν οι Ο.Τ.Α..

Με βάση τα παραπάνω, ο Δήμος Βύρωνα έχει προβεί σε διάφορες ενέργειες εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών του που εντάσσονται στο γενικότερο εγχείρημα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, της εισαγωγής δηλαδή της πληροφορικής στις υπηρεσίες που προσφέρουν οι Ο.Τ.Α..

Ένα τέτοιο μέτρο είναι και η εφαρμογή της Online Διαβούλευσης που έχει ενσωματωθεί στην επίσημη σελίδα του Δήμου Βύρωνα (www.dimosbyrona.gr).

Πρόκειται για μια εφαρμογή που δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να λαμβάνουν μέρος στη διαβούλευση ενός θέματος που αφορά την τοπική κοινωνία με πολλαπλά οφέλη για όλες τις πλευρές (την τοπική κοινωνία, την πόλη, τον δημόσιο φορέα).

Ο Δήμος Βύρωνα, στο πλαίσιο της προσπάθειας εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών του έχει προβεί σε διάφορες ενέργειες (εκτός της online διαβούλευσης) όπως π.χ. είναι η εφαρμογή «ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΩΝ» όπου τα αιτήματα των πολιτών προωθούνται στις αρμόδιες υπηρεσίες την ίδια στιγμή που οι πολίτες λαμβάνουν ηλεκτρονικό αριθμό πρωτοκόλλου (δεν είναι απαραίτητη δηλαδή η φυσική παρουσία τους στο δημαρχιακό κατάστημα) και άλλα πολλά που εμπίπτουν στην στρατηγική της «ευφυούς πόλης» (smart city). Μοναδικός γνώμονας σ’ αυτή την προσπάθεια η οποία και συνεχίζεται είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών.

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης (βράβευση του δήμου στο 51’.08’’).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια