Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στον Βύρωνα

Η πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 14:00, ξεκίνησε αρχικά πάνω από τον λόφο του Αράπη στην συμβολή των οδών Θεοτοκοπούλου και Κρυστάλλη. Λόγω των ανέμων πήρε γρήγορα διαστάσεις και κινήθηκε ψηλά προς το πυροφυλάκιο και με κατεύθυνση τον περιφερειακό, ενώ πυκνοί καπνοί έπνιξαν τις πολυκατοικίες της περιοχής, που ευτυχώς δεν κινδύνευσαν.

fwtia-lofos-arapi-3

Αμέσως κλήθηκε η Πυροσβεστική και στο σημείο έφτασαν 45 άνδρες με 15 οχήματα.

fwtia-lofos-arapi-2

Στην συνέχεια προστέθηκαν 3 ελικόπτερα, ενώ στο έργο των ανδρών της Πυροσβεστικής βοήθησαν και πολίτες, οι οποίοι με λάστιχα, προσπαθούσαν να σταματήσουν την εξάπλωση της πυρκαγιάς.

fwtia-lofos-arapi-1

Τελικά η φωτιά έφτασε μέχρι την περίφραξη του Δημοτικού Σταδίου Βύρωνα, όπου και τέθηκε υπό έλεγχο λίγο μετά τις 16:00.

fwtia-lofos-arapi-4

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο σημεία εντοπίζουν τα τελευταία εναπομείναντα «καντηλάκια», προκειμένου να αποφευχθεί η αναζωπύρωση της πυρκαγιάς. Γι’ αυτόν τον σκοπό, άλλωστε, ένα μεγάλο μέρος των δυνάμεων, αποτελούμενο από επαγγελματίες και εθελοντές πυροσβέστες, θα παραμείνουν στο σημείο τουλάχιστον για το επόμενο 24ωρο.

Πηγή εικόνων: Stavroula Tseliou, Ασπασία Καραμάνου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια