Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της νέας παιδική χαράς επί της Ιγνατίου Άρτης

Μια μεγάλη γιορτή ήταν η ημέρα των εγκαινίων της σύγχρονης Παιδικής Χαράς επί της Ιγνατίου Άρτης. Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν την εκδήλωση που ετοίμασε η Δημοτική Αρχή για να παραδώσει με τιμές στους κατοίκους της περιοχής ένα έργο που περίμεναν πολλά χρόνια.

Στη γιορτή συμμετείχε όλη η γειτονιά. Από τις 6 το απόγευμα η Παιδική Χαρά πλημμύρισε από παιδιά τα οποία ανέλαβαν να διασκεδάσουν, ταχυδακτυλουργός, ζογκλέρ και dj, ενώ μοιράστηκαν χυμοί στα παιδιά.

Ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης στο πλαίσιο του χαιρετισμό του δήλωσε τα εξής: «Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια παραδίδουμε την Παιδική Χαρά επί της Ιγνατίου Άρτης. Ένα πραγματικό στολίδι για τη γειτονιά υλοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων.

Ήμουν νέος Δημοτικός Σύμβουλος – το 2011 – επί Δημαρχίας Ν. Χαρδαλιά, όταν την επισκέφθηκα. Ο χώρος ήταν σε τραγική κατάσταση, τα όργανα πεσμένα κάτω, βρώμικη. Ξεκινήσαμε τότε ως Παράταξη της αντιπολίτευσης να πιέζουμε τον τότε Δήμαρχο και με δημοσιεύματα και αναρτήσεις αλλά και συνεχείς επερωτήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να την ανακατασκευάσει, αλλά εις μάτην. Το μόνο που έγινε ήταν να τοποθετηθούν τα όργανα στο δάπεδο.

Η τραγική οικονομική κατάσταση τότε των Δήμων δεν επέτρεψε στον τότε Δήμαρχο, να την κατασκευάσει. Έτσι από τη στιγμή που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου, προσπαθήσαμε πρώτα να συμμαζέψουμε τα οικονομικά του Δήμου. Όταν τα καταφέραμε, βάλαμε μπροστά επείγοντα μέτρα συντήρησης της πόλης. Μεταξύ αυτών κι αυτήν την Παιδική Χαρά.

Οι εργασίες ανακατασκευής έγιναν αποκλειστικά από τα συνεργεία του Δήμου μας. Και θέλω εδώ να ευχαριστήσω δημόσια και τον Αντιδήμαρχο της Τεχνικής Υπηρεσίας αλλά και τους εργαζόμενούς μας, για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν.

Μέγιστη προτεραιότητά μας η συντήρηση των υποδομών της πόλης μας. Οι παιδικές χαρές που παραλάβαμε, είχαν ένα χαρτί απέξω που ενημέρωνε τους κηδεμόνες ότι τα παιδιά μπορούν να ψυχαγωγηθούν με δική τους ευθύνη.

Σήμερα μπορώ να σας πω ότι έχουμε δρομολογήσει ήδη την ανακατασκευή 12 Παιδικών Χαρών (Καραολή και Δημητρίου, Πάρκο Ραιδεστού, Αγ, Γεωργίου Καρέα, Προσφυγικά Καρέα, Αγία Τριάδα, Νέα Ελβετία, Αγαλματάκια, Μανώλη, Ντάνκαν, Πλατεία Τσιρακοπούλου, Πάρκο Ανάληψης, Πλατεία Νικολαΐδη Καρέα).

Ταυτόχρονα δε τα συνεργεία μας θα ανακατασκευάσουν πολλές από τις υπόλοιπες. Μετά από αυτή που τελειώσαμε από αύριο ξεκινάμε την ανακατασκευή της Παιδικής Χαράς που βρίσκεται στην Πλατεία Βυζαντίου. Έτσι μέχρι τέλους της θητείας μας θα έχουμε – πιστεύω – επισκευάσει όλες τις Παιδικές Χαρές της πόλης. Το οφείλουμε στα παιδιά μας. Γιατί για εμάς τίποτα άλλο δεν πάει πριν από αυτό. Την αγάπη και τη φροντίδα για τα παιδιά μας.»

Στα εγκαίνια της Παιδικής Χαράς παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Αγγέλης, οι Αντιδήμαρχοι Λεμονιά Κλωνάρη, Μιχάλης Καραγιάννης, Γιάννης Μαυρίκης, Δημήτρης Κόκκαλης, Χρήστος Σπυρόπουλος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νίκος Κορρές και Χάρης Σώζος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια