Ανέδειξαν ιδανικά τις μικρές ηλικίες Α.Ο. Καρέα και δήμος Βύρωνα

Πηγή: novasports.gr

Ο Αθλητικός Όμιλος Καρέα και ο δήμος Βύρωνα έδειξαν έμπρακτα γι’ άλλη μια φορά την αγάπη τους προς την επιτραπέζια αντισφαίριση και τις μικρές ηλικίες. Φρόντισαν ώστε και το 3ο αναπτυξιακό τουρνουά του ιστορικού σωματείου, που έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο, να γίνει στις καλύτερες συνθήκες και να αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις.

Με το έντονο ενδιαφέρον και το μεράκι τους δημιούργησαν όμορφη εικόνα σε αγωνιστικό χώρο και εξέδρα, πρόβαλλαν στην τοπική κοινωνία τις προσπάθειες των παιδιών, όπως και άλλων ανθρώπων που προσφέρουν στο άθλημα κι εξασφάλισαν την ομαλή ροή του προγράμματος σε συνεργασία πάντα με την Ε.Φ.Ο.Επ.Α..

Στους αγώνες πήραν μέρος 174 αθλητές και αθλήτριες (με τρεις αποχές της τελευταίας στιγμής) κι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους παρά την κούραση από την πολύωρη δράση στο 9ο ανοιχτό πρωτάθλημα της σεζόν. Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν ο Γιώργος Σταματούρος στους νέους, η Ελισάβετ Τέρπου στις νεάνιδες, ο Ζήσης Δουκέρης στους παίδες, η Μαλαματένια Παπαδημητρίου στις κορασίδες, ο Αλέξανδρος Μαδέσης στους παμπαίδες και η Δήμητρα Πετσίβα στις παγκορασίδες.

To όπεν φιλοξενήθηκε και φέτος στο κλειστό γυμναστήριο «Τάκης Παπαγεωργίου», όπου τοποθετήθηκαν 12 τραπέζια. Έγιναν οι έξι κλασικές ηλικιακές κατηγορίες κι εκτός από αθλητές των αθηναϊκών σωματείων πήραν μέρος παιδιά από τα Χανιά, την Αλεξανδρούπολη, την Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη, την Κορινθία, τη Χίο και τη Φλώρινας. Το πρόγραμμα άρχισε στις 9 το πρωί του Σαββάτου και ολοκληρώθηκε σήμερα λίγο πριν από τις 19:00.

Στην κατηγορία των νέων πρόσθεσε ένα ακόμα τρόπαιο στη συλλογή του ο Γιώργος Σταματούρος. Το 1ο φαβορί του αγωνίσματος κατέβαλλε στον τελικό τον Δημήτρη Κορδούτη με 3-1 σετ (14-12, 11-8, 7-11, 11-5).
Δεύτερος σερί τίτλος στις νεάνιδες (έπειτα από εκείνον στην Πάτρα) για την Ελισάβετ Τέρπου, που ήταν και 1ο φαβορί της κατηγορίας. Στον τελικό ξεπέρασε με 3-1 σετ τη συμπαίκτρια της στον Ολυμπιακό Γεωργία Χατζάκη, η οποία αγωνίζεται με αμυντικό στυλ παιχνιδιού (11-2, 11-4, 8-11, 11-5). Πρέπει να προστεθεί ότι η Κωνσταντίνα Παντερή πήρε χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία παίζοντας με τραυματισμό! Της γύρισε το πόδι χτες στα παιχνίδια των ομίλων κι όμως, χωρίς να μπορεί να το πατήσει πολύ καλά και με επίδεσμο στον αστράγαλο, έπαιξε και σήμερα και κατάφερε να φτάσει στην 4η θέση!
Στους παίδες πήρε το πρώτο του χρυσό ο Ζήσης Δουκέρης.

Με καταπληκτικές εμφανίσεις νίκησε κατά σειρά τον Γεράσιμο Πετρή στην 8άδα, τον Γεράσιμο Χατζηλυγερούδη (νούμερο 1 φαβορί) στα ημιτελικά και τον Αλκιβιάδη Σταματούρο (Νο 2) στον τελικό! Ο Δουκέρης επικράτησε στο καθοριστικό ματς με 3-1 σετ (11-5, 11-9, 9-11, 15-13).

Ένα ακόμα 1ο φαβορί, που έφτασε στο χρυσό μετάλλιο, ήταν η Μαλαματένια Παπαδημητρίου στις κορασίδες. Χρειάστηκε ωστόσο, να δώσει πολύ γερή αναμέτρηση με τη συμπαίκτριά της στον Γ.Α.Ο. Πειραιά Θεοδώρα Βασιλειάδου. Τελικό σκορ 3-2 με την αριστερόχειρα πρωταθλήτρια να προηγείται 2-0 στα σετ και τη Βασιλειάδου να ισοφαρίζει (11-7, 11-9, 11-13, 5-11, 11-6). Σε αυτή την κατηγορία ο μικρός τελικός κρίθηκε στα πέντε σετ. Η Δέσποινα Μυτακίδου λύγισε με 3-2 την Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Πεσιρίδου.

Στους παμπαίδες ο Αλέξανδρος Μαδέσης έφτασε πια τις έξι πρωτιές. Στον τελικό αναμετρήθηκε ξανά με τον Κίμωνα Μήτκα και πήρε τη νίκη με 3-0 σετ (11-5, 11-4, 11-7).

Δύο αθλήτριες του Ο.Ε.Α. Έδεσσας, η Δήμητρα Πετσίβα και η Νεφέλη Καφάτου, που ήταν και τα δύο πρώτα φαβορί, αναμετρήθηκαν για το χρυσό μετάλλιο στις παγκορασίδες. Η Πετσίβα ξεπέρασε την αντίπαλό της με 3-1 σετ κι έφτασε για 3η φορά φέτος στην 1η θέση της κατηγορίας (10-12, 11-4, 11-9, 11-8).

ΕΙΔΙΚΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΤΕΛΛΑ ΝΙΚΟΛΟΥΔΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΑΜΟΥ

Οι άνθρωποι του Α.Ο. Καρέα δεν κοίταξαν μόνο τη σωστή οργάνωση των αγώνων αλλά θέλησαν να δώσουν και το κάτι παραπάνω. Δύο τιμητικές βραβεύσεις, που έκαναν το μεσημέρι του Σαββάτου, ήταν προς αυτή την κατεύθυνση. Δια χειρός του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου Ξενοφώντα Χολέβα, το σωματείο βράβευσε αρχικά τη διευθύντρια των διοικητικών υπηρεσιών της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Στέλλα Νικολουδάκη «για την πολυετή και πολύτιμη προσφορά της στην επιτραπέζια αντισφαίριση». Επίσης, απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στην οικογένεια Στάμου από την Ελευσίνα «για το ήθος και την εξαιρετική παρουσία της, με τα οποία συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της επιτραπέζιας αντισφαίρισης». Αφορμή το γεγονός ότι ο πατέρας Χρήστος αλλά και τα δύο παιδιά Κωνσταντίνος και Δημήτρης ασχολούνται συστηματικά και επί χρόνια με το άθλημα.

Σύντομο χαιρετισμό έκανε στο ίδιο χρονικό σημείο ο αντιδήμαρχος αθλητισμού στον δήμο Βύρωνα Δημήτρης Κόκκαλης. Καλωσόρισε αθλητές, προπονητές και συνοδούς, ευχαρίστησε για τη σημαντική και φέτος ανταπόκριση, ευχαρίστησε και τον Καρέα «που πρωταγωνιστεί σε αυτές τις εκδηλώσεις» και τόνισε ότι ο Βύρωνας είναι αθλητική πόλη και θέλει να προάγει τέτοια γεγονότα και ειδικά εκείνα, που αφορούν στον ερασιτεχνικό αθλητισμό». Επίσης, η μεγάλη χορηγός του τουρνουά η ιδιοκτήτρια φροντιστηρίων Ρούλα Μακρή υπογράμμισε ότι «θα είμαστε πάντα αρωγοί σε αθλητικά γεγονότα που έχουν να κάνουν με παιδιά». Οι διοργανωτές μοίρασαν στους αθλητές από ένα τοστ κι έναν χυμό.

Τις απονομές των επάθλων έκαναν κατά σειρά ο Ξενοφών Χολέβας στις παγκορασίδες, ο Δημήτρης Κόκκαλης στους παμπαίδες, ο γενικός αρχηγός του Α.Ο. Καρέα Θεόδωρος Ράμμος στις κορασίδες, ο αντιδήμαρχος Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής δήμου Βύρωνα Χρήστος Σπυρόπουλος στους παίδες, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Θεόδωρος Ραιδεστινός στις νεάνιδες και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Μανώλης Κολυμπάδης στους νέους. Ο επικεφαλής της διοίκησης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. έκλεισε το πρόγραμμα με σύντομη ομιλία. Χαρακτήρισε το τουρνουά απόλυτα πετυχημένο, συνεχάρη τον Αθλητικό Όμιλο Καρέα για τη φροντίδα, αλλά και τον δήμο Βύρωνα «που τόσο θερμά αγκαλιάζει το άθλημα και τα παιδιά» κι εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτή η στήριξη θα συνεχιστεί. Συνεχάρη και τους αθλητές για τα ωραία παιχνίδια που πρόσφεραν παρά την κούρασή τους, ενώ ευχαρίστησε ξεχωριστά και τον προπονητή των τμημάτων πινγκ πονγκ του Καρέα και πρώην διεθνή αθλητή Γεβόντ Χανεγιάν με την ευχή να είναι πάντα δυνατός και δημιουργικός για να προσφέρει στο άθλημα.

Οι νικητές και οι νικήτριες ανά κατηγορία:

ΝΕΟΙ:
1. Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
2. Δημήτρης Κορδούτης (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)
3. Δημήτρης Στάμου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)
4. Μιχάλης Διαμαντόπουλος (Φοίνικας Πειραιά)
ΝΕΑΝΙΔΕΣ:
1. Ελισάβετ Τέρπου (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
2. Γεωργία Χατζάκη (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
3. Αλεξάνδρα Τουντακώβα (Π.Κ.Δ. Ταύρου)
4. Κωνσταντίνα Παντερή (Π.Α.Ο. Φυλής)
ΠΑΙΔΕΣ:
1. Ζήσης Δουκέρης (Α.Ο. Διονύσου)
2. Αλκιβιάδης Σταματούρος (Α.Σ. Αετοί Πόλης)
3. Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (Α.Σ. Αετοί Πόλης)
4. Ντανιέλ Χατσικιάν (Α.Σ. Αετοί Πόλης)
ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:
1. Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)
2. Θεοδώρα Βασιλειάδου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)
3. Δέσποινα Μυτακίδου (Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας)
4. Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)
ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:
1. Αλέξανδρος Μαδέσης (Α.Ο. Ηράκλειο 2001)
2. Κίμωνας Μήτκας (Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης)
3. Γιάννης Πιστόλας (Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης)
4. Ιωσήφ Ελσάμι (Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας)
ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:
1. Δήμητρα Πετσίβα (Ο.Ε.Α. Έδεσσας)
2. Νεφέλη Καφάτου (Ο.Ε.Α. Έδεσσας)
3. Φωτεινή Τράκα (Α.Ο. Διονύσου)
4. Ευγενία Καραθανάση (Α.Ε.Κ.)

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια