«Ματωμένα Χώματα, Τραγουδιών Αρώματα» Μουσική Παράσταση στο Βύρωνα στη μνήμη της Διδώς Σωτηρίου

Ο Βύρωνας της προσφυγιάς και των αγώνων για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη επελέγη να φιλοξενήσει μεγάλη εκδήλωση αφιερωμένη στην συγγραφέα Διδώ Σωτηρίου, την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016, ώρα 19.00, στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Νέα Ελβετία».

Πρόκειται για παράσταση παραδοσιακής μουσικής, με ελεύθερη είσοδο, που συνδιοργανώνουν ο Σύνδεσμος «Μπάιρον» για τον Φιλελληνισμό και τον Πολιτισμό και η τοπική Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής «Εν Ωδαίς», με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Βύρωνα.

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε στις 16 Νοεμβρίου, με συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο Βύρωνα από τους Γιώργο Ντόβολο και Πάνο Τριγάζη, συνεπικουρούμενους από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Παιδείας και Νέας Γενιάς του Βύρωνα Ελένη Βασιλοπούλου, τον τελετάρχη της εκδήλωσης ηθοποιό Δημήτρη Παπαγιάννη, το δάσκαλο χορού από την Καισαριανή Χάρη Μπακόπουλο και δύο εκ των ερμηνευτριών την Άντζυ Παγουλάτου και Αλεξάνδρα Μοροσίδου.

Βασικοί ερμηνευτές τραγουδιών θα είναι το ζεύγος Νίκος και Γιασεμή Σαραγούδα, καθώς και ο Γιώργος Ντόβολος, διευθυντής της Σχολής «Εν Ωδαίς».

Όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν στη σημασία υπεράσπισης και προβολής της λαϊκής μουσικής παράδοσης, ευχαριστώντας και της ΕΡΤ για την υποστήριξη της στην παράσταση.

Τέλος, επισημάνθηκε ως άκρως συμβολικό το γεγονός σύμπτωσης της εκδήλωσης με την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού, σε μια περίοδο που στην Ελλάδα και διεθνώς έχει σημάνει συναγερμός για την προστασία των προσφυγόπουλων ιδιαίτερα των ασυνόδευτων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια