1η προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης, «Γη και ελευθερία»

Ο Δήμος Βύρωνα, στο πλαίσιο της Κινηματογραφικής Λέσχης 2016 – 2017 και του κύκλου κινηματογραφικών ταινιών «Σκοτεινός Αιώνας – Στα χρόνια των δικτατοριών», την Παρασκευή 21/10/2016 θα φιλοξενήσει στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Νέα Ελβετία» (πρώην Λουΐζα), την ταινία «Γη και ελευθερία».

«Γη και ελευθερία»

Σκηνοθεσία: Κεν Λόουτς

Αγγλο-ισπανική ταινία (1995) με τους Ίαν Χαρτ, Ροζάνα Πάστορ, Τομ Γκιλρόι

Η Ισπανία στα χρόνια του εμφύλιου πόλεμου 1936-39.

Ο συνασπισμός των δημοκρατικών: σοσιαλιστές, αναρχικοί, κομμουνιστές, προσπαθούν να αναχαιτίσουν το  πραξικόπημα του  Φράνκο.

Πρωταγωνιστής είναι ένας Βρετανός εθελοντής που κατατάσσεται στις γραμμές του POUM και βιώνει τα πολιτικά τεκταινόμενα στο πολυσυλλεκτικό μέτωπο των Δημοκρατικών. Οι κομματικές στρατηγικές, οι διαφορετικοί στόχοι και η εσωτερική διχόνοια θα δημιουργήσουν ένα εμφύλιο μέσα στον εμφύλιο που θα στοιχίσει τελικά σε όλο τον Ισπανικό λαό την επιβολή μιας από τις σκληρότερες δικτατορίες που γνώρισε η Ευρώπη…

Η ταινία βραβεύθηκε στο φεστιβάλ Καννών το 1995 με το βραβείο FIPRESCI και το βραβείο της Οικουμενικής Επιτροπής. Πήρε το Σεζάρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

Την ταινία προλογίζει ο Σκηνοθέτης Στέλιος Χαραλαμπόπουλος.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον συγγραφέα του βιβλίου Έλληνες αντιφασίστες εθελοντές στον ισπανικό εμφύλιο πόλεμο  Δημήτρη Παλαιολογόπουλο.

Ώρα Προβολής: 8:00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη 
Δημοτικός Κινηματογράφος «Νέα Ελβετία», Ν.Ελβετίας 34 & Σεβαστείας

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια