Ο Άγιος Γεώργιος Καρέα αποχαιρέτησε τον ιδρυτή του

Πηγή: romfea.gr

Σε κλίμα συγκίνησης και παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε εχθές, Παρασκευή 5 Αυγούστου η εξόδιος ακολουθία του Αρχιμανδρίτη Σάββα Αχιλλέως στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρέα.

Την εξόδιο ακολουθία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος Αρχιμ. Νεκτάριο Μουλατσιώτη, τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Αναστάσιο Τασόπουλο και πλειάδα κληρικών.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία αναφέρθηκε στον μακαριστό π. Σάββα τονίζοντας δύο ιδιαίτερους χαρακτηρισμούς.

”Ο π. Σάββας ήταν υπηρέτης του Ευαγγελίου του Χριστού και εργάτης ακαταίσχυντος, καθώς όλα τα χρόνια της τεσσαρακονταετής διακονίας του κανείς δεν είχε να τον κατηγορήσει για κάτι, και η Ιερά Μητρόπολη δι εμού είναι μάρτυρας αυτού” τόνισε ο Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ.

Στην συνέχεια τελέστηκε η ταφή του π. Σάββα στον Ι.Ν. του Αγίου Σάββα παρουσία των συγγενών.

Τέλος να αναφερθεί ότι ο μακαριστός π. Σάββας ήταν ο ιδρυτής και κτίτορας της ενορίας του Αγίου Γεωργίου Καρέα και του Πνευματικού Κέντρου, με ιδιαίτερα σημαντικό και πλούσιο πνευματικό έργο.

savvas-axileos-1

savvas-axileos-3

savvas-axileos-4

savvas-axileos-5

savvas-axileos-6

savvas-axileos-7

savvas-axileos-8

savvas-axileos-9

savvas-axileos-10

savvas-axileos-11

savvas-axileos-12

savvas-axileos-13

savvas-axileos-14

savvas-axileos-15

savvas-axilleos-16

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια