Επίσκεψη του Πύρρου Δήμα στο Δημαρχείο του Βύρωνα

Το Δημαρχείο του Βύρωνα γέμισε παιδικές χαρούμενες φωνές και χαμόγελα από τα παιδιά που συμμετέχουν στο Θερινό Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου. Αιτία της παρουσίας τους ήταν η επίσκεψη στο Δημαρχείο του τέσσερις φορές Ολυμπιονίκη Πύρρου Δήμα.

Είθισται κάθε χρόνο, στο πλαίσιο του Θερινού Προγράμματος Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου να επισκέπτεται το “καμπ” μια μεγάλη προσωπικότητα του αθλητισμού για να δώσει χαρά στα παιδιά που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του.

Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ξεκίνησε με ένα μικρό βιντεοαφιέρωμα στον Πύρρο, που έδωσε την ευκαιρία στα μικρά παιδιά να θαυμάσουν ορισμένα από τα επιτεύγματα του μεγάλου αθλητή, ενώ και οι ενήλικες που ήταν παρόντες θυμήθηκαν τις μεγάλες αθλητικές επιτυχίες του στην Άρση Βαρών.

Τον Πύρρο Δήμα καλωσόρισε ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης με τα εξής λόγια: “Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή, για τον Δήμο μας και για εμένα προσωπικά, να υποδεχόμαστε σήμερα εδώ έναν τόσο μεγάλο αθλητή που δίδαξε σε όλους μας τον αγώνα, την προσπάθεια και την αγάπη για την πατρίδα. Πιστεύω πως ο Πύρρος ο Δήμας με τις διακρίσεις που έφερε στη χώρα μας αγαπήθηκε πάρα πολύ από όλους τους Έλληνες, ενώ αποτελεί ταυτόχρονα ένα σημείο αναφοράς και πρότυπο για τους νέους ανθρώπους. Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω προσωπικά και συλλογικά ως Δήμος και ως πόλη του Βύρωνα, για όλα όσα προσέφερε και συνεχίζει να προσφέρει και να του ευχηθώ να είναι καλά ο ίδιος και η οικογένειά του.

Ο Ολυμπιονίκης μας, δήλωσε τα εξής:  “Τις αθλητικές μου επιτυχίες τις είδατε στο βίντεο, θα σας πω και εγώ δύο λόγια για τη ζωή μου. Ξεκίνησα 7,5 χρονών την άρση βαρών. Δούλεψα πάρα πολύ για φτάσω σ’ αυτό το σημείο, τίποτα δεν έρχεται από μόνο του. Όλα γίνονται με πολλή δουλειά. Να ξέρετε, πως όπως και στα μαθήματα, έτσι και στον αθλητισμό υπάρχει μια αλυσίδα η οποία με τη σκληρή δουλειά δε διαρρηγνύεται με τίποτα. Ξεκίνησα να κάνω τον αθλητισμό ως χόμπι, γιατί περνούσα καλά με τους φίλους μου. Μετά, στα 12 με 13 αποφάσισα να κάνω πρωταθλητισμό. Εκεί ξεκίνησα να δουλεύω πολύ σκληρά, να βάζω στόχους και να τους πετυχαίνω σιγά σιγά.

Ο δρόμος για την επιτυχία και ο δρόμος αυτός που ακολούθησα είναι ανηφορικός. Ποτέ δεν κοιτάμε την κορυφή, αλλά ξεκινάμε από χαμηλά, βήμα βήμα και προσπαθούμε καθημερινά. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και να περάσετε καλά  στο θερινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης του Δήμου. Καλό καλοκαίρι”.

Για την παρουσία του Πύρρου Δήμα στο Δημαρχείο, αναφέρθηκε και ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Κόκκαλης, υπεύθυνος για θέματα αθλητισμού, ο οποίος δήλωσε τα εξής: “ Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πύρρο Δήμα για την προσφορά του στον Αθλητισμό και την παρουσία του κοντά μας. Μου δίνεται η ευκαιρία από πλευρά της Δημοτικής Αρχής να ευχαριστήσω την υπεύθυνη του προγράμματος Δώρα Ξυλογιάννη, καθώς και όλους του υπαλλήλους του Δήμου οι οποίοι με αγάπη και αυταπάρνηση δουλεύουν σ’το camp, το οποίο φιλοξενεί σε κάθε περίοδο 135 παιδιά.

Ένα πρόγραμμα που λειτουργεί άψογα, επαγγελματικά, εδώ και πολλά χρόνια. Με αυτή την ευκαιρία λοιπόν, θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια τους υπαλλήλους του Δήμου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, για την προσπάθεια που καταβάλλουν. Θα παρακαλούσα τα παιδιά να χειροκροτήσουν αυτούς του ανθρώπους που τους φροντίζουν ως ελάχιστη ανταμοιβή για την προσφορά τους.”

Στη συνέχεια, ο Ολυμπιονίκης συνομίλησε με τα παιδιά, απάντησε στις ερωτήσεις τους και ένιωσε για μία ακόμη φορά την αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπο του. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον Πύρρο Δήμα να υπογράφει αυτόγραφα στα παιδιά τα οποία και απόλαυσαν αυτή την ιδιαίτερη στιγμή.

Η 1η Περίοδος του Προγράμματος Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου ολοκληρώθηκε με επιτυχία με το παραδοσιακό “μπουγέλωμα” στις εγκαταστάσεις του Δήμου. Η 2η περίοδος θα ξεκινήσει αύριο, 30 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 13 Ιουλίου (η 3η περίοδος είναι από 14 έως 27 Ιουλίου).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια