Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η 2η Ποδηλατοβόλτα του Δήμου Βύρωνα

Πηγή: dimosbyrona.gr

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, το πρωί μπροστά από το Δημαρχείο σε μια εκδήλωση που τείνει να γίνει θεσμός. Η 2η Ποδηλατοβόλτα διεξήχθη με πολύ μεγάλη επιτυχία, αφού μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν μια διαδρομή 5 χιλιομέτρων μέσα στον Βύρωνα.

Στο κάλεσμα του Δήμου με σύνθημα «Επιλέγω, Αλλάζω, Συνδυάζω» ανταποκρίθηκε πλήθος κόσμου διαφορετικών ηλικιών και φύλων.
Ο Βύρωνας πλημμύρισε από ποδηλάτες όλων των ηλικιών, σε μια εκδήλωση που έγινε στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας
Από τη Δημοτική Αρχή παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Χρήστος Σπυρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Διαχείρισης Κοινοχρήστων Χώρων, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Γιάννης Μαυρίκης, η Αντιδήμαρχος για θέματα Πολιτισμού, Παιδείας και Νέας Γενιάς Ελένη Βασιλοπούλου, ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Θέμης Τέγος, η Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος των Παιδικών Σταθμών αντίστοιχα Λεμονιά Κλωνάρη και Σοφία Δασκαλάκη, ο Πρόεδρος του Κέντρου Μελέτης Χορού Ι. Ντάνκαν Γιώργος Αρβανίτης, ο αντιπρόεδρος του ΟΠΑΔΒ Θανάσης Παπαδημητρίου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Βασίλης Πάγκαλος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κώστας Αγγέλης και Τάσος Μαυρόπουλος.

Ο Δήμαρχος Βύρωνα μιλώντας στους ποδηλάτες πριν τελέσει την έναρξη της ποδηλατοβόλτας, αφού τους καλωσόρισε και τους ευχήθηκε καλή διαδρομή, αναφέρθηκε στους λόγους της εκδήλωσης, στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας που πραγματοποιείται σε ετήσια βάση, την ευρωπαϊκή εκστρατεία για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα, με σκοπό την ευαισθητοποίηση φορέων και πολιτών σε θέματα που αφορούν τη βιώσιμη στρατηγική μεταφορών.

Η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί τους συντελεστές της εκδήλωσης, τους υπαλλήλους του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού, Γιάννη Μοναστηριώτη (Διευθυντής), Δώρα Ξυλογιάννη (Προϊσταμένη), Αλέκα Μαυρίδου, Χρύσα Νομικού, Τέρψη Αργυρίου, τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Χρήστου Σπυρόπουλου που ήταν ο Γιατρός της εκδήλωσης, τον Μενέλαο Ρεϊζίδη, το Χαμόγελο του παιδιού που μας διέθεσε ασθενοφόρο, τους Εθελοντές Δασοπυροσβέστες με επικεφαλής τον Σταύρο Σαλαγιάννη, την Τροχαία Καισαριανής, τους Φύλακες του Δήμου Βύρωνα, τους Σχολικούς Φύλακες, την Ποδηλατική Ομοσπονδία, τον 17 φορές Πρωταθλητή Ελλάδας Δημήτρη Πολυδωρόπουλο, τον Κυριάκο Τσιμπάλη (Ν. Ελβετίας 48), που ανέλαβε το service των ποδηλάτων και τους φωτογράφους της εκδήλωσης Δημήτρη Κωσταβασίλη, Αντώνη Πούσαλη, Γιώργο Σιάνο και Μιχαέλα Μαραζώτη.

Η διαδρομή που ακολούθησαν οι ποδηλάτες ήταν η εξής: Καραολή και Δημητρίου μπροστά από το Δημαρχείο, Βοσπόρου, Αγίας Σοφίας, Χρυσοστόμου Σμύρνης, Πλατεία Μαρτάκη, Νικηφορίδη, Ιφικράτους, Λαέρτου, Φορμίωνος, Ξυπέτης, Ανδριανουπόλεως, Δήλου, Φορμίωνος και πάλι Καραολή και Δημητρίου.

Για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των αναβατών και των συνοδών τους:

  • Η διαδρομή που επιλέχθηκε δεν ήταν προσβάσιμη από άλλα οχήματα, με την Τροχαία Καισαριανής να το εξασφαλίζει κλείνοντας τους δρόμους
  • Τους αναβάτες συνόδευε η Τροχαία και έμπειροι αναβάτες
  • Υπήρχε Service ποδηλάτων στην αφετηρία
  • Υπήρχε στη διάθεση των συμμετεχόντων όχημα μεταφοράς αναβατών και ποδηλατών αν παρουσιαζόταν κάποιο πρόβλημα
  • Υπήρχε όχημα μεταφοράς συνοδών μικρών παιδιών που ήθελαν να ακολουθήσουν τους μικρούς ποδηλάτες
  • Στο χώρο βρίσκονταν ασθενοφόρο, ιατρός, νοσηλεύτρια και διασώστες

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

1 Σχόλιο
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Δημήτρης Βρότσος

Μπράβο για την ποδηλατοδρομία, αλλά η διαδρομή ήταν προσβάσιμη από αυτοκίνητα σε αρκετά μεγάλο μέρος της. Στην Αγίας Σοφίας η διέλευση στο αντίθετο ρεύμα ήταν αρκετή και από τις παρόδους επίσης. Πιστεύω την επόμενη φορά να πάει καλύτερα.