Θεατρική παράσταση αλληλεγγύης «Δεν πληρώνω! Δεν πληρώνω»

Με στόχο τη στήριξη του “Δικτύου Αλληλεγγύης Βύρωνα” σε τρόφιμα, η Νεανική θεατρική ομάδα του Δήμου Βριλησσίων παρουσιάζει το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015, στις 20:30, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Νέα Ελβετία», (πρώην Λουίζα), Νέας Ελβετίας 34, στον Βύρωνα, την κωμωδία του Ντάριο Φο «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω», σε σκηνοθεσία και καθοδήγηση της Τόνιας Σταυροπούλου.

Η παράσταση, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Βύρωνα, έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και δίνεται στο πλαίσιο στήριξης του Δικτύου Αλληλεγγύης Βύρωνα, για αυτό στην είσοδο θα συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διάρκειας.

Το “Δίκτυο Αλληλεγγύης Βύρωνα” έχει τρία (3) χρόνια λειτουργίας στην πόλη και εξυπερετεί με τρόφιμα μακράς διαρκείας και λάδι, 650 οικογένειες του Βύρωνα. Περισσότερες πληροφορίες για το “Δίκτυο Αλληλεγγύης” μπορείτε να βρείτε εδώ.

Λίγα λόγια για τη θεατρική παράσταση:

Η Νεανική Θεατρική Ομάδα του Δήμου Βριλησσίων, συνεχίζοντας τις επιτυχημένες παραστάσεις με την καθοδήγηση της Τόνιας Σταυροπούλου, παρουσιάζει φέτος το έργο του Ντάριο Φο: «Δεν πληρώνω! Δεν πληρώνω».

Πρόκειται για μια καλοσχεδιασμένη φάρσα που ο νομπελίστας Ιταλός συγγραφέας έγραψε το 1974, επηρεασμένος από το κίνημα αυτομείωσης (auto riduzione) που την ίδια χρονιά είχε αρχίσει να παίρνει διαστάσεις στην Ιταλία.

Όπως συνέβαινε και στην πραγματικότητα, μια ομάδα πολιτών αποφασίζει μόνη της αν θα πληρώσει και πόσο θα πληρώσει τα βασικά αγαθά που οι τιμές τους είχαν πάρει τα ύψη.
Το εύρημα αυτό προσφέρει ξεκαρδιστικές σκηνές, με το γνωστό ανατρεπτικό χιούμορ του Ντάριο Φο, που βασισμένος στις θεατρικές δομές της commedia dell arte καταφέρνει να μετατρέπει σε φάρσα την καθημερινότητα και συγχρόνως να τη σατιρίζει ανελέητα.

Είναι η δεύτερη φορά που η ομάδα ασχολείται με έργο του Ντάριο Φο. Έχει προηγηθεί η θεατρική παράσταση «Οι Αρχάγγελοι δεν παίζουν φλίπερ».Τα έργα του δίνουν  τη δυνατότητα στα μέλη της ομάδας να δουλέψουν πάνω σε κλασικές θεατρικές φόρμες, αλλά και να προβληματιστούν πάνω σε θέματα που “φλερτάρουν” διαρκώς με την κοινωνική και πολιτική επικαιρότητα.

Η παράσταση ήδη έχει παρουσιαστεί τρεις φορές στον Δήμο Βριλησσίων στο θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη (μία εκ των οποίων και στο Φεστιβάλ του Δήμου). Ακόμα, προγραμματίζονται παραστάσεις σε άλλους δήμους τις Αττικής αλλά και εκτός αυτής.

Μετάφραση-Διασκευή-Σκηνοθεσία: Τόνια Σταυροπούλου
Σκηνικά: Χρυσάνθη Νίκα,
Μουσική: Νίκου Βασιάδη,
Στίχοι των τραγουδιών: Αντώνη Παπαϊωάννου,
Χορογραφίες: Κασσιανής Γεωργακοπούλου
Παίζουν: Ηλίας Σαγκριώτης, Μαργαρίτα Ανδριανού, Θοδωρής Σκληρός, Φώτης Παπαγιαννόπουλος , Κωσταντής, Δώρα Μποτέλη, Ράνια Παπαδοπούλου, Παρασκευή Συρσελούδη, Ειρήνη Ατσαλή.
Πλήκτρα: Νίκος Βασιάδης,
Ντράμς: Γιάννης Καρτερός
Κιθάρα: Κωσταντής

Είσοδος Ελεύθερη ή τρόφιμα μακράς διάρκειας

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια