«Η Κρήτη τραγουδάει» στο Θέατρο Βράχων

Σήμερα στις 8.30 το βράδυ η κρητική παράδοση θα αντηχήσει στην Αθήνα, μέσα από ένα μουσικό ταξίδι, με τίτλο «Η Κρήτη τραγουδάει», το οποίο πραγματοποιείται από τον Γιώργο Ν. Ξυλούρη και τους φίλους του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο», στο Θέατρο Βράχων.

Μέσα από μελωδικά μονοπάτια, θα συναντηθούν η Κίσσαμος με τη Σητεία, το Λυβικό Πέλαγος με το Κρητικό και ο Ψηλορείτης με τα Αστερούσια και τα Λευκά Όρη, καθώς οι σημαντικότεροι Κρήτες δημιουργοί, εκπρόσωποι της σημερινής μουσικής σκηνής της Κρήτης, θα δώσουν το στίγμα του πολιτιστικού χάρτη της Μεγαλονήσου και θα μεταφέρουν ατόφια την ταυτότητά της, με όχημα ένα μουσικό οδοιπορικό από άκρη σε άκρη, με την υπογραφή του Γιώργου Ν. Ξυλούρη.

Σε αυτήν τη μοναδική βραδιά, 32 καλλιτέχνες θα συνυπάρξουν μουσικά για πρώτη φορά στην ίδια σκηνή, προσφέροντάς στιγμές γνήσιας κρητικής μυσταγωγίας. Λύρες, βιολιά, λαούτα, μαντολίνα, θιαμπόλια και ασκομπαντούρες θα πουν την ιστορία μιας παράδοσης χιλιάδων χρόνων, που συνεχίζει να εξελίσσεται και να κρατάει ζωντανή και ατόφια την ταυτότητά της.

Με σκοπούς και μελωδίες, θα μας ξεναγήσουν στις απόκρημνες κορυφές, στις δυσπρόσιτες ακτές και θα αφηγηθούν τις καθημερινές ιστορίες των ανθρώπων της Κρήτης, μέσα από τη μακρόχρονη λαϊκή μουσική παράδοσή της, που καταφέρνει να συγκινεί και να συνεπαίρνει τους πάντες  στο άκουσμά της.

Συντελεστές
Η «Κρήτη τραγουδάει» με τους Ψαραντώνη, Νίκη Ξυλούρη, Λάμπη Ξυλούρη, Γιώργο Στιβακτάκη, Ross Daly, Βασίλη Σταυρακάκη, Γιώργη Μανωλάκη, Κέλλυ Θωμά, Γιάννη Παπατζανή, Γιώργο Σαλούστρο (Κεχρής), Μιχάλη Φραγκιαδάκη, Αντώνη Φραγκιαδάκη, Θανάση Σταυρακάκη, Αντώνης Μαρτσάκη, Νίκο Μαρεντάκη, Κανάκη Κοζωνάκη, Φραγκίσκο Μπαλτζάκη, Βαγγέλη Βαρδάκη, Μανώλη Λιαπάκη, Γιάννη Γενειατάκη, Αστρινό Ζαχαριουδάκη, Δημήτρη Σκουλά, Αντώνη Ζαχαριουδάκη, Κάρολο Κουκλάκη και Ειρήνη Δερέμπεη, Βασίλη Τζωρτζίνη, Γιώργη Βρέντζο (Κάτης), Χαράλαμπο Χαιρέτη (Βούργιας), Βασίλη Δραμουντάνη, Λευτέρη Μπέρκη, Γιώργο Νταγιαντά και Μανώλη Σκουμπάκη.

Πληροφορίες
Θέατρο Βράχων: Βύρωνας, τηλ.: 210 7626438.
Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:30.
Τιμή εισιτηρίου: γενική είσοδος: 10 ευρώ.

Προπώληση εισιτηρίων
Ταμείο Θεάτρου Βράχων(καθημερινά: 18.00 – 22.00)
Πανεπιστημίου 39 (εντός στοάς Πεσμαζόγλου)
Διαδημοτικό Δίκτυο Πολιτισμού Βύρωνα & Δάφνης – Υμηττού: Ευαγγελικής Σχολής 26, 6ος ορ. (Δευτέρα έως Παρασκευή: 9.00 – 14.30)
Δημαρχείο Δάφνης: Έλλης 16 & Κανάρη – Δάφνη, 1ος ορ. (Δευτέρα έως Παρασκευή: 9.00 – 12.00)
Δημαρχείο Υμηττού: Πλ. Ηρώων Πολυτεχνείου 1 – Υμηττός (Δευτέρα έως Παρασκευή: 8.00 – 12.00)
Ηλεκτρονικά: ticketservices.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια