Κινητοποίηση στο Δήμο Βύρωνα από τους εργαζόμενους

Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν εχθές οι εργαζόμενοι στο Δήμο Βύρωνα, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην πολιτική της Δημοτικής αρχής.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Διεκδικούμε την άμεση επίλυση των προβλημάτων μας και την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου προς όφελος των πολιτών.

  • Για να βγει ο Δήμος από το οικονομικό αδιέξοδο που έχει περιέλθει, χρειάζεται μαζί με τους εργαζόμενους και τους πολίτες να διεκδικήσει έκτακτη οικονομική κρατική επιχορήγηση από την κυβέρνηση.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να λειτουργούν οι υπηρεσίες του Δήμου προς όφελος των πολιτών. Όχι στα πεντάμηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, υπερεκμετάλλευσης των ανέργων.
  • Καμία συμμετοχή ιδιωτικών εταιρειών στη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Βύρωνα (ανακύκλωση, περισυλλογή εγκαταλειμμένων οχημάτων, ηλεκτρικές συσκευές, μέταλλα). Αναδιοργάνωση και αναβάθμιση της υπηρεσίας για να περισυλλέγει τα υλικά αυτά ο Δήμος και να διεκδικήσει την επιδότηση από την κυβέρνηση για τα ανακυκλώσιμα υλικά που συλλέγει.
  • Τα χρήματα που πληρώνουν οι δημότες για τα ανταποδοτικά τέλη – καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμό – να δαπανώνται στο σύνολό τους για το σκοπό αυτό.
  • Να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ενσωμάτωση των Νομικών Πρόσωπων και των εργαζομένων στο Δήμο και για τη δημιουργία ενός σύγχρονου λειτουργικού οργανισμού που θα ενσωματώνει τις υπηρεσίες και τους εργαζόμενους των Ν. Προσώπων. Να ξεκινήσει η διαδικασία για τις εσωτερικές μετατάξεις.
  • Τα χρήματα του ΕΣΠΑ, η κρατική χρηματοδότηση, τα χρήματα που πληρώνουν οι γονείς για τα τροφεία να δίνονται στο σύνολό τους για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών. Ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα (όπως το προηγούμενο διάστημα) στην τροφοδοσία τους, τόσο στο επίπεδο του φαγητού όσο και στο επίπεδο του παιδαγωγικού υλικού των αναλωσίμων υλικών και των ειδών καθαριότητας.
  • Διασφάλιση των καθημερινών μέσων για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων (μέσα ατομικής προστασίας 2011-2012, παροχή γάλακτος).
  • Άμεση καταβολή της εκλογικής αποζημίωσης στους εργαζόμενους που εργάστηκαν για τις εκλογές του 2014 και 2015. Οι υπερωρίες να πληρώνονται ένα-ενάμιση μήνα μετά την υπερεργασία και να αναρτώνται.
  • Να εφαρμοστεί η απόφαση του ΟΠΑ και να ξεκινήσει η καταβολή του επιδόματος των 176 ευρώ στους εργαζόμενους.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια