Παραστάσεις Καραγκιόζη για τα παιδιά το Σαββατοκύριακο

Με δύο παραστάσεις του «θεάτρου Σκιών», συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Δήμου Βύρωνα σήμερα και αύριο. Τις παραστάσεις προσφέρει αφιλοκερδώς ο Βυρωνιώτης Καραγκιοζοπαίχτης Στράτος Πασχαλίδης.

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015
Δημοτικό Κιν/θέατρο «Νέα Ελβετία»

ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ «Ο Χριστιανομάχος»
Έργο Ηρωικό

Η ηρωική παράσταση του «Χριστιανομάχου» θεωρείται ένα από τα πρώτα ηρωικά έργα στο νεοελληνικό Θέατρο Σκιών, μαζί με τον «Καπετάν Γκρη», αποτελώντας έτσι μια από τις κύριες μήτρες, μέσα από τις οποίες πλάστηκε το υπόλοιπο ηρωικό δραματολόγιο του Καραγκιόζη.

Ο «Χριστιανομάχος» έχει τις ρίζες του στην ηπειρώτικη παράδοση του Θεάτρου Σκιών του 19ου αιώνα.

Ο αιμοβόρος Χριστιανομάχος πιέζει επίμονα τον Καραγκιόζη να αντικαταστήσει το μακραίωνο όνομά του, δηλαδή το όνομα του σοφού Μαυρομάτη, με μια νέα μουσουλμανική ονομασία. Ως αποτέλεσμα της άρνησής του, ο ξυπόλυτος ήρωας ταπεινώνεται και απειλείται με θάνατο.

Θα καταφέρει, τελικά ο Καραγκιόζης να γλιτώσει και να σώσει την πίστη του και το όνομά του; Η συνέχεια στον μπερντέ…

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015
Δημοτικός Κινηματογράφος «ΝΕΑ ΕΛΒΕΤΙΑ»

ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ «Επτά γαμπροί & μια νύφη»
Κωμωδία

Για ακόμα μία φορά το Θέατρο Σκιών του Στράτου Πασχαλίδη θα σας διασκεδάσει με μία από τις ιστορίες του αγαπημένου μας Καραγκιόζη!

Καθίστε αναπαυτικά στις θέσεις σας και ταξιδέψτε μαζί του μέσα στην ιστορία που θα σας διηγηθεί… Η υπόθεση του έργου συνοψίζεται ως εξής: Η Βεζυροπούλα, για να εκδικηθεί τους ρωμιούς μνηστήρες της, μηχανεύεται ένα σχέδιο, να τους κλείσει όλους μέσα σε ένα Πιθάρι για να τους ξυλοφορτώσει στο τέλος, ο Βεληγκέκας. Πρόκειται για μια παγίδα, που αποκαλύπτει τον πανούργο μηχανισμό της εξουσίας. Η Φατμέ επιστρατεύει τη γοητεία της, για να αιχμαλωτίσει και να ταπεινώσει τους αφελείς μνηστήρες.

Θα προχωρήσει το σχέδιό της, όπως η ίδια θα ήθελε;

Θα καταφέρει να βάλει στην αποθήκη και τον Καραγκιόζη;

Όλες οι απαντήσεις… στον μπερντέ μας

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια