Νέα Εποχή Βύρωνα: Οι θέσεις μας για την λειτουργία του κολυμβητηρίου

Τις θέσεις της για την λειτουργία του κολυμβητηρίου του Βύρωνα παρουσιάζει με ανακοίνωση της η Νέα Εποχή Βύρωνα:

Το συγκεκριμμένο έργο είναι μοναδικό ώς κλειστό βιοκλιματικό και Zero Energy. Άρα είναι αδύνατο να ζητά η δημοτική αρχή πληροφορίες εδώ και κεί σε διάφορους αυτοανακηρυσσόμενους ειδικούς την στιγμή που εμείς ήμαστε οι πρώτοι που θα λειτουργήσουμε κάτι τέτοιο. Είναι μικρόψυχο να κατηγορούν για τα εγκαίνεια του, όταν υπήρχε σχέδιο που θα σας αναλύσω για τον άμεσο τρόπο λειτουργίας του από μία δική μας διοίκηση.

Τί θα έπρεπε να έχει γίνει;

Περαίωση εργασιών έγινε 15/12/14.

1) Θα έπρεπε να είχε αποφασισθεί πόσα προγράμματα θέλουμε να δημιουργήσουμε. Εμείς για παράδειγμα είχαμε προγραμματίσει 13 προγράμματα όπως ( Aqua,νεογών, α-μεα,TRX κ.α).
2) Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Αναγωγή σε ώρες για την συμμετοχή σε αυτά έτσι ώστε να προγραμματισθεί ο αριθμός των γυμναστών.Μόλις έχεις τα άτομα τότε βγάζεις την δαπάνη.
3) Βγάζουμε άδεια πισίνας που βγαίνει σε όνομα ναυαγωσώστη.
4) Πρόσληψη μονίμου προσωπικού.
ΕΦΟΣΟΝ Υπήρχε αδυναμία.
5) Ολοκλήρωση προσωπικού μέσω του παλαιού όρου’’Επαγγελματική δαπάνη’’, σύμφωνα με τον Κωδικα Φορολογικής απεικόνισης Συναλλαγών (ΚΦΑΣ), μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η κατάργηση του άρθρου 8, που εμπεριείχε τις διατάξεις για τις αποδείξεις δαπανών. Επομένως από 1/1/14 αντί της έκδοσης απόδειξης δαπάνης, οι επιχειρήσεις και οι Δημόσιοι φορείς ,θα αποδεικνύουν λήψεις υπηρεσιών απο πρόσωπα που δεν έχουν υποχρέωση για έκδοση τιμολογίου, με την σύνταξη ‘’Τίτλου Κτήσης’’,στον οποίο θα αναγράφονται τα στοιχεία των συμβαλλομένων καθώς και τα στοιχεία της συναλλαγής.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΜΕ 8μηνα.

Τα 8μηνα που σκέφθηκε η Δημοτική Αρχή είναι μέσω ΑΣΕΠ,και δεν μπορούν να είναι κυλιόμενα.Άρα 4μήνες κλειστό.Οι ίδιοι γυμναστές δεν μπορούν να ανανεωθούν.Άσέ που για να πάρεις 8μηνίτες προϋπόθεση είναι να έχεις περάσει προϋπολογισμό. Τι σημαίνει αυτό ; Περαιτέρω καθυστέρηση.Όλο αυτό δείχνει πώς δεν υπήρχε μία μελέτη σε βάθος και άρα το κέρδος πάει περίπατο από την αρχή.

Ο δικός μας σχεδιασμός προβλέπει 11μηνη λειτουργία 13 προγραμμάτων με 2600 περίπου εξυπηρετούμενους επί 35 Ευρώ (πού είναι η ελάχιστη δόση σε ένα ανοικτό κολυμβητήριο), με κέρδη 350.000 περίπου ευρώ. Έξοδα λειτουργίας του Οργανισμού Αθλητισμού και Πολιτισμού είναι 250.000, άρα μένουν και 150.000Ευρώ.Έχουν προϋπολογισθεί οι δέουσες εκπτώσεις και απαλλαγές στις ειδικές κατηγορίες.

Το κολυμβητήριο είχαμε σχεδιάσει να ωφελεί 4 κατηγορίες πολιτών.

1) Τούς νέους μαθητές που θα ήθελαν.
2) Δημότες – Κατοίκους
3) Κατοίκους – Μή Δημότες
4) Μη Δημότες- Μή Κατοίκους.

Δεδομένου ότι το 38% των Δημοτών μας πάει στο κολυμβητήριο της Ηλιούπολης το 25% στου Ζωγράφου 35% στα Ιλίσσια και 2% στην Ν.Σμύρνη, θεωρούμε ότιο πληρότητά του θα είναι εξασφαλισμένη.

Η φύλαξη θα είναι σε 24ωρη βάση και όχι από τους λιγοστούς φύλακες που ήδη υπάρχουν(7) αλλά με τον τρόπο που αναλύσαμε παραπάνω.

Τα κυλικεία θα είναι λάθος να ενοικιαστούν ξεχωριστά,αλλά θα πρέπει να δοθούν πακέτο με διαφανή διαγωνισμό.

Ο ΟΠΑ μπορεί να διοικήσει το εγχείρημα με την χρήση τεχνογνωσίας συμβουλευτικού τύπου και ΟΧΙ εκχώρηση Διοίκησης.

Ο Δήμος Βύρωνα έκανε το όνειρο των Δημοτών του πραγματικότητα με την δημιουργία του.Δεν διαθέτει σωματεία και δεν πρέπει να εκχωρηθεί σε τέτοια συμφέροντα.Ο Λαός το έχει ανάγκη και όχι ιδωτικές εταιρείες.Δεν πλήρωσαν να κατασκευαστεί τα σωματεία και η Ομοσπονδία κολύμβησης. Τα μεγαλόστομα περί Εθνικής Ομάδος δεν έχουν θέση.Εφόσον δεν διαταράσεται το πρόγραμμα λειτουργίας του δεν θα είμαστε ενάντιοι σε μία Εθνική ανάγκη.

Με εκτίμηση
Χρίστος Γώγος
Επικ.Μείζονος Αντιπολίτευσης-ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΒΥΡΩΝΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

1 Σχόλιο
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Andreas Kondylis

den apofygame kai tis asxeto xazomaroules ston kanonismo leitoyrgias tou kolymbhthrioy