Πολίτες του Βύρωνα: Είναι παράνομη η περίφραξη στο κτίριο της Χρ. Σμύρνης ή όχι;

Οι Πολίτες του Βύρωνα απαντούν στην ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής για το ετοιμόρροπο κτίριο, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Χρυσοστόμου Σμύρνης και Παναγή Τσαλδάρη:

Σε συνέχεια του δελτίου τύπου που έστειλε το Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Βύρωνα και αφορά τις μέχρι σήμερα ενέργειες της δημοτικής αρχής για το ετοιμόρροπο ακίνητο και την αυθαίρετη και επικίνδυνη περίφραξή του έχουμε να πούμε τα εξής:

Είναι θετικό το γεγονός ότι η δημοτική αρχή ύστερα και από τις πιέσεις και διαμαρτυρίες πολιτών αλλά και της δικής μας πρωτοβουλίας προχώρησε μετά τις 25/11 στην λήψη διοικητικών μέτρων με σκοπό την κατεδάφιση του ετοιμόρροπου ακινήτου. Το αποτέλεσμα των μέτρων θα κριθεί το επόμενο διάστημα , σε κάθε περίπτωση πάντως ο Δήμος θα πρέπει να επιμείνει  ασκώντας πίεση με κάθε τρόπο προς τους ιδιοκτήτες του ακινήτου και να προβεί σε ανάλογη λήψη μέτρων σε παρόμοιες  περιπτώσεις.

Παρά τα διοικητικά μέτρα η επικίνδυνη κατάσταση για τους πεζούς εξαιτίας της παράνομης περίφραξης του ακινήτου παραμένει μέχρι σήμερα. Υπενθυμίζουμε ότι στην συνάντηση που έγινε στις 28/11 κατόπιν αιτήσεως μας με τον Αντιδήμαρχο κο Καραγιάννη στην οποία ήταν παρών και ο κ. Δήμαρχος, απαιτήσαμε να ληφθούν άμεσα μέτρα γιατί προέχει η ασφάλεια των πολιτών και συμφωνήθηκε έως ότου λυθεί με μόνιμο τρόπο το πρόβλημα, η τεχνική υπηρεσία να παρέμβει και δεσμεύοντας τμήμα του οδοστρώματος επί της Παν. Τσαλδάρη και αντίστοιχο τμήμα επί της Χρ. Σμύρνης να δημιουργήσει ασφαλή διάδρομο για να μετακινούνται οι πεζοί. Σήμερα ενημερωνόμαστε ότι ο Δήμος προτίθεται να μεταφέρει τις παράνομες λαμαρίνες στη ρυμοτομική γραμμή του οικοπέδου ώστε να ελευθερωθεί το πεζοδρόμιο. Χωρίς να είμαστε ειδικοί περιμένουμε να δούμε την παρέμβαση που προαναγγέλθηκε. Είναι πάντως αυτονόητο ότι η τεχνική υπηρεσία που έχει και την ευθύνη θα πρέπει να εγγυηθεί για την αποτελεσματικότητα της παρέμβασης  και για την  ασφάλεια των πολιτών.

Στο  δελτίο τύπου αναγράφεται ότι το οικόπεδο περιέφραξε με τις άθλιες-επικίνδυνες λαμαρίνες  η προηγούμενη δημοτική αρχή πριν το καλοκαίρι . Πρόκειται για ανακρίβεια αφού όλοι οι κάτοικοι γνωρίζουν ότι έχει  περάσει πολύ περισσότερος χρόνος από την στιγμή που επικρατεί η άθλια κατάσταση. Θυμίζουμε ότι σχετική παρέμβαση είχε κάνει και ο πρώην Συμπαραστάτης του Δημότη κος Σάρολας στις 15/10/2012 με το Α.Π.: 27099 έγγραφο όπως και η πρωτοβουλία μας στις 7/5/2014  με παρέμβαση-ανοιχτή επιστολή προς τον τότε Δήμαρχο κ. Χαρδαλιά , την Γ. Γραμματέα Δήμου Βύρωνα, τις Δημοτικές Παρατάξεις και τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Βύρωνα.

Αναφέρεται επίσης ότι υπεύθυνος για την απαράδεκτη περίφραξη είναι ο ίδιος ο Δήμος και οι υπηρεσίες του! Αλήθεια ποιος αποφάσισε , ποιοι ανέλαβαν την ευθύνη και με ποιο κόστος για να τοποθετηθεί η άθλια περίφραξη που κατέλαβε παράνομα το πεζοδρόμιο; Είναι παράνομη η περίφραξη ή όχι; Είναι δυνατόν αυτό να αποτελεί έργο παρέμβασης τεχνικής υπηρεσίας πολιτισμένης πόλης;

Οι δημόσιοι χώροι και τα πεζοδρόμια αποτελούν βαρόμετρο της ποιότητας ζωής των πόλεων. Δυστυχώς στην πόλη μας διαχρονικά και μέχρι σήμερα οι δημόσιοι χώροι και τα πεζοδρόμια γίνονται ολοένα και περισσότερο αντικείμενο επιχειρηματικών εκμεταλλεύσεων σε βάρος των πολιτών. Η εκάστοτε δημοτική αρχή οφείλει άμεσα να παρεμβαίνει με μέτρα υπέρ των πολιτών στην κατεύθυνση της απελευθέρωσης δημόσιων χώρων και να μην εθελοτυφλεί στις παράνομες ή ακόμη και νόμιμες καταλήψεις δημόσιων χώρων και πεζοδρομίων  οδηγώντας στην ασυδοσία επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες . Στην προηγούμενη επιστολή μας επισημάναμε ανάλογη περίπτωση στην συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Βορείου Ηπείρου και μόνο λίγες μέρες από τότε χρειάστηκαν για να διαπιστώσουμε ότι προετοιμάζεται μια νέα κατάληψη πεζοδρομίου στην γωνία των οδών Χρ.Σμύρνης και Ερυθραίας.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια