Το Δίκτυο Αλληλεγγύης Βύρωνα γιόρτασε τα 2,5 χρόνια λειτουργίας

Πηγή: left.gr

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης Βύρωνα είναι μια πρωτοβουλία πολιτών που πιστεύει ότι «φραγμό στον κατήφορο της κοινωνικής εξαθλίωσης μπορεί να βάλει μόνο ο μαζικός ενωτικός αγώνας». Η λειτουργία του στηρίζεται σε τρεις βασικές αρχές:

  1. Παρέχει βοήθεια σε όποιον και όποια έχει ανάγκη χωρίς αποκλεισμούς.
  2. Εφαρμόζει την έμπρακτη αλληλεγγύη ως μέσο ενεργοποίησης των πολιτών και όχι ως «ελεημοσύνη» που οδηγεί στην αδράνεια.
  3. Έχει ως όργανο λήψης αποφάσεων τη συνέλευση των ίδιων ανθρώπων που συμμετέχουν και σηκώνουν το βάρος των πρακτικών αναγκών.
  4. Το αποτέλεσμα της δουλειάς του Δίκτυου Αλληλεγγύης Βύρωνα είναι εντυπωσιακό. Το Δίκτυο στηρίζει 850 οικογένειες με τρόφιμα το μήνα. Τα τρόφιμα συλλέγονται από τους εθελοντές του δικτύου από συνεισφορές των απλών ανθρώπων του Βύρωνα.

Συνολικά, στα 2,5 χρόνια που υπάρχει το Δίκτυο Αλληλεγγύης Βύρωνα έχουν μοιραστεί 100 τόνοι τροφίμων, έχουν γίνει 600 εξορμήσεις σε σούπερ μάρκετ, ενώ οι εθελοντές του έχουν προσφέρει 7.000 ώρες εθελοντικής εργασίας.

Για να γιορτάσουν όλη αυτή την εντυπωσιακή συνεισφορά οι άνθρωποι του Δικτύου διοργάνωσαν ένα ρεμπέτικο γλέντι στη Λαμπηδόνα του Βύρωνα το Σάββατο 13/12.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια