Ο Δήμος Βύρωνα αλληλέγγυος στο Κομπάνι

Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου, από τις 10:00 έως τις 14:00, επί της Καραολή και Δημητρίου στο χώρο που λειτουργεί το «Χωριό Παραγωγών», θα συλλέγονται τρόφιμα και φάρμακα στο πλαίσιο της καμπάνιας του ρ/σ «Στο Κόκκινο», της «Αλληλεγγύης για Όλους» και άλλων φορέων με σκοπό να σταλούν στο Κομπάνι, στηρίζοντας έμπρακτα τους ανθρώπους που μάχονται για γη και ελευθερία.

Η συγκεκριμένη προσπάθεια εντάσσεται στο πλαίσιο της συλλογικής προσπάθειας που έχει αναπτυχθεί από το Κόκκινο, το ΚΕΘΕΑ, την η Αλληλεγγύη για όλους, το Συντονιστικό κοινωνικών ιατρείων-φαρμακείων αλληλεγγύης Αττικής και την ΑΔΕΔΥ.

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωση του ο Δήμος Βύρωνα η δράση θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου με συγκέντρωση τροφίμων ειδών προσωπικής υγιεινής και φαρμακευτικό υλικό.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Η Αλληλεγγύη κρατάει στη Ζωή το Κομπάνι

Πίσω από τις φλόγες και τις εκρήξεις υπάρχουν πάντα οι πρόσφυγες. Την ώρα που οι μάχες μαίνονται στο Κομπάνι, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους γυναικόπαιδα, βρίσκονται στο έλεος του χειμώνα.

Σήμερα, 100.000 πρόσφυγες, βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην περιοχή του Σουρούτς στη νοτιοανατολική Τουρκία και ζουν μέσα σε σκηνές. Μόνο στο ένα τρίτο των προσφύγων είναι δυνατό να παρασχεθούν τα στοιχειώδη μέσα επιβίωσης.

Οι άνθρωποι αυτοί και ιδιαίτερα τα παιδιά, έχουν βασικές ανάγκες, γι αυτό το λόγο συγκεντρώνονται τρόφιμα όπως όσπρια, ζάχαρη, γάλα και κρέμες σε σκόνη για μωρά, καθώς επίσης και φάρμακα, αντιβιοτικά, αντιπυρετικά και τραυματολογικό υλικό.

Η ευθύνη της διεθνούς κοινότητας είναι τεράστια. Εμείς, η Ελλάδα της κρίσης και της φτώχειας, αποφασίσαμε να ανατείνουμε ένα μέρος αυτής της ευθύνης.

Μπροστά στην εικόνα των προσφύγων και της ανθρωπιστικής κρίσης ο ρ/σ Στο Κόκκινο, το ΚΕΘΕΑ, η Αλληλεγγύη για όλους, το Συντονιστικό κοινωνικών ιατρείων-φαρμακείων αλληλεγγύης Αττικής και η ΑΔΕΔΥ οργανώνουν πανελλαδική εκστρατεία αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες του Κομπάνι και των γύρω περιοχών με τη συμμετοχή δήμων και ραδιοφωνικών σταθμών όλης της χώρας.

Ο Δήμος Βύρωνα ένας Δήμος με έντονο το προσφυγικό στοιχείο, δε μπορεί παρά να σταθεί αλληλέγγυος σε μια τέτοια πρωτοβουλία.

Μέχρι την Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ συγκεντρώνουμε τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής και φαρμακευτικό υλικό.

Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου, από τις 10:00 έως τις 14:00, επί της Καραολή και Δημητρίου, χώρος που διεξάγεται το “Χωριό Παραγωγών”, θα συλλέγονται τρόφιμα και φάρμακα στο πλαίσιο της καμπάνιας του ρ/σ “Στο Κόκκινο”, της “Αλληλεγγύης για Όλους” και άλλων φορέων με σκοπό να σταλούν στο Κομπάνι, στηρίζοντας έμπρακτα τους ανθρώπους που μάχονται για γη και ελευθερία.

ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια