Κατάληψη στο δημαρχείο του Βύρωνα σε ένδειξη συμπαράστασης στον Ρωμανό

Σε συμβολική κατάληψη του δημαρχείου στον Βύρωνα προχώρησε το πρωί της Παρασκευής ομάδα αλληλέγγυων στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.

Οι αλληλέγγυοι στον κρατούμενο χρησιμοποίησαν τον χώρο ως κέντρο αντιπληροφόρησης, μοιράζοντας το κείμενο που δημοσιοποίησε ο ίδιος ο Νίκος Ρωμανός στις 3 Δεκεμβρίου και αναρτώντας πανό.

Η δημοτική Αρχή στέκεται και η ίδια αλληλέγγυη στο αίτημα για χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών στους φυλακισμένους και την Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου, πρόκειται να τεθεί προς ψήφιση από τον δήμαρχο, Ακη Κατωπόδη, ψήφισμα συμπαράστασης στον Νίκο Ρωμανό.

Ακολουθεί το κείμενο των καταληψιών του Δημαρχείου:

Σήμερα, Παρασκευή 05/12, καταλάβαμε το δημαρχείο του Βύρωνα ως ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας από 10/11 Ν. Ρωμανό. Χρησιμοποιήσαμε το χώρο ως κέντρο αντιπληροφόρησης μοιράζοντας το κείμενο του ίδιου και αναρτώντας πανό.

Το κράτος επιλέγει να βασανίσει οδηγώντας στο θάνατο το Νίκο Ρωμανό, ο οποίος με όπλο το ίδιο του το σώμα διεκδικεί το αυτονόητο και δίκαιο με βάση τους ίδιους τους τους νόμους αίτημα για εκπαιδευτικές άδειες. Η τακτική αυτή του κράτους πάγια στοχεύει στην εξόντωση οποιουδήποτε αγωνιζόμενου κομματιού της κοινωνίας, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τη δημιουργία φυλακών τύπου Γ’ και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Η πράξη αυτή εντάσσεται μέσα στα πλαίσια των πολύμορφων δράσεων αλληλεγγύης που πραγματοποιούνται πανελλαδικά και όχι μόνο αυτό το χρονικό διάστημα.

“Ο αγώνας κυοφορεί και απώλειες αφού στα μονοπάτια προς μία αξιοπρεπή ζωή πρέπει να πάρουμε από το χέρι το θάνατο, ρισκάροντας να τα χάσουμε όλα για να κερδίσουμε τα πάντα. Ο αγώνας συνεχίζεται με γροθιά στο μαχαίρι ξανά και ξανά. “

“Εγώ από την πλευρά μου συνεχίζω να προσπερνάω την οποιαδήποτε πιθανότητα να κάνω πίσω και απαντάω με ΑΓΩΝΑ ΩΣ ΤΗ ΝΙΚΗ Ή ΑΓΩΝΑ ΩΣ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ”

Κείμενο του Νίκου Ρωμανού, 03/12/2014

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Ν. ΡΩΜΑΝΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

Ν. ΡΩΜΑΝΟΣ

Δ. ΠΟΛΙΤΗΣ

Γ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Α. ΜΠΟΥΡΖΟΥΚΟΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Ο ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ

Αλληλέγγυες/ αλληλέγγυοι

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια