Επίσκεψη Νάντιας Βαλαβάνη στο Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βύρωνα

Η συγγραφέας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νάντια Βαλαβάνη επισκέφτηκε το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα (ΚΙΦΒ) όπου και έγινε δεκτή από αντιπροσωπεία της οργάνωσης. Η επίσκεψη της κ. Βαλαβάνη είχε σκοπό να δει και να πληροφορηθεί από κοντά τη δράση του ΚΙΦΒ και ταυτόχρονα να εκφράσει την στήριξη στο έργο που πραγματοποιείται, καθώς η ίδια, μεταξύ των άλλων, ήταν ένα από τα μέλη εκείνα του ελληνικού κοινοβουλίου, που είχε επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το σοβαρό ζήτημα του «Αιγινήτειου» νοσοκομείου, το οποίο είχε παρανόμως σταματήσει την χορήγηση φαρμάκων στους άπορους της Πρόνοιας. Η αντιπροσωπεία ενημέρωσε την κ. Βαλαβάνη ότι η μάχη αυτή είχε στεφθεί με νίκη και ότι το Αιγινήτειο χορηγεί κανονικά τα φάρμακα στους δικαιούχους της Πρόνοιας.

Η αντιπροσωπεία αφού τόνισε, από την αρχή, ότι θεωρεί το ΚΙΦΒ ως οργανικό στοιχείο ενός μετώπου αλληλεγγύης, που παλεύει μαζί με τους άνεργους και τον λαό για την ανατροπή των κυβερνητικών πολιτικών στην υγεία και την δημιουργία ενός σύγχρονου Εθνικού Συστήματος Υγείας αντάξιο των προσδοκιών και των αναγκών των εργαζομένων και γενικότερα του ελληνικού λαού, υπογράμμισε στην συνέχεια ορισμένα επίκαιρα ζητήματα:

Α) Στάθηκε ιδιαίτερα στην πρόσφατη κυβερνητική αλλαγή του ασφαλιστικού νομοθετικού πλαισίου και την ένταξη των ανασφάλιστων πληθυσμών σε καθεστώς ασφάλισης, τονίζοντας ότι οι αλλαγές αυτές είναι «μισερές» καθώς στο λχ επίπεδο της πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας, οι άνεργοι και άποροι ανασφάλιστοι αποκλείονται από τις εργαστηριακές διαγνωστικές εξετάσεις, πράγμα που αφοπλίζει την ιατρική επιστήμη από τις δυνατότητες μιας ολοκληρωμένης και ασφαλούς ιατρικής διάγνωσης και δεύτερο ότι μεγάλο τμήμα των «ευεργετημένων» ανασφάλιστων δεν έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν, πάντα, τα φάρμακα, ιδιαίτερα όταν για την αγορά τους απαιτούνται σημαντικά χρηματικά ποσά, αφού δεν έχουν πόρους εξ αιτίας της ανεργίας ή της έσχατης ένδειας. Στο τομέα της νοσοκομειακής περίθαλψης άλλαξε επίσης το νομοθετικό πλαίσιο και αναγνωρίστηκε το δικαίωμα της δωρεάν νοσοκομειακής περίθαλψης και στους ανασφάλιστους αλλά μόνο στην περίπτωση που το περιστατικό είναι επείγον και σοβαρό και βεβαιωθεί από τριμελή επιτροπή γιατρών, που συγκροτείται σε κάθε νοσοκομείο. Το αίτημα είπε η αντιπροσωπεία του ΚΙΦΒ είναι ότι όλοι οι ανασφάλιστοι πρέπει να έχουν πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη όπως ακριβώς οι ασφαλισμένοι χωρίς καμιά απολύτως εξαίρεση.

Β) Υπογράμμισε την ανάγκη να αλλάξει το καθεστώς έκδοσης των βιβλιαρίων Πρόνοιας καθώς όπως τονίστηκε, αυτά σήμερα εκδίδονται για μια μεγάλη πλειοψηφία κατοίκων του Λεκανοπεδίου μόνο από τους Δήμους Αθηναίων και Καλλιθέας, πράγμα που, μεταξύ των άλλων, έχει ως αποτέλεσμα να καθυστερεί η έκδοσή για 4 και πλέον μήνες, στην διάρκεια των οποίων οι άποροι στερούνται νοσοκομειακής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Το ΚΙΦΒ είπε ότι τα βιβλιάρια πρόνοιας πρέπει να εκδίδονται, όπως άλλωστε προβλέπεται και από τον νόμο, από τον κάθε Δήμο χωριστά. Μόνο έτσι θα τερματισθεί η ταλαιπωρία και η αδικία που γίνεται στους άπορους της Πρόνοιας. Το ΚΙΦΒ, είπε η αντιπροσωπεία. έχει ζητήσει την έκδοση των βιβλιαρίων Πρόνοιας από τον Δήμο Βύρωνα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, οι Δήμοι, που έχουν αναλάβει το έργο της Πρόνοιας εκδίδουν τα βιβλιάρια σε 5 – 10 μέρες.

Το ΚΙΦΒ κατήγγειλε, ακόμα, ότι πέραν των απαράδεχτων καταστάσεων στην έκδοση των βιβλιαρίων Πρόνοιας διοικήσεις κρατικών νοσοκομείων, στρατευμένες στην “απάνθρωπη”, όπως χαρακτήρισε,  κυβερνητική πολιτική, που έχει σαν σκοπό το περίφημο δημοσιονομικό πλεόνασμα, να αρνούνται με διάφορες δολιότητες και ψευδολογίες την χορήγηση φαρμάκων, τα οποία δικαιούνται οι άποροι της Πρόνοιας. Η πολιτική αυτή συνεχίζεται και σήμερα, τόνισε, το ΚΙΦΒ, αν και οι δημόσιες καταγγελίες έχουν μειώσει τους «καπνούς από τις καμινάδες του Άουσβιτς» πρόσθεσε η αντιπροσωπεία του ΚΙΦΒ.

Γ) Στάθηκε ιδιαίτερα στις πολιτικές, όπου γιατροί στα κέντρα ελέγχου των αναπηριών (τα διαβόητα πια ΚΕΠΑ) υπό την καθοδήγηση της κυβέρνησης και της Διοίκησης του ΙΚΑ, έχουν αναλάβει κατά παράβαση κάθε επιστημονικής δεοντολογίας και αντικειμενικότητας να κόβουν τις συντάξεις των αναπήρων με στόχο να βοηθήσουν την κυβέρνηση στην “ανθρωποφαγία του δημοσιονομικού πλεονάσματος”. Η αντιπροσωπεία του ΚΙΦΒ τόνισε, ότι αυτοί επιστήμονες πρέπει να γίνουν αντικείμενο έρευνας, να τιμωρηθούν και να διωχθούν από το ιατρικό ή το δημοσιοϋπαλληλικό σώμα.

Ζητήθηκε επίσης να αναδειχθεί το πρόβλημα των εμβολίων για παιδιά, καθώς όχι μόνο το περίφημο πρόγραμμα Εθνικού Εμβολιασμού έχει προ πολλού καταρρεύσει αλλά ότι το υπουργείο Υγείας, στα πλαίσια της εξοικονόμησης πόρων, έχει πάψει να εφοδιάζει τις περισσότερες κρατικές δομές με παιδικά εμβόλια!

Η κ. Βαλαβάνη ευχαρίστησε για την συνεργασία, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει μεγάλες αντιδραστικές αλλαγές στο τομέα της Υγείας, ότι χρειάζεται να γίνουν μεγάλοι αγώνες και μεγάλες αλλαγές στον τομέα αυτό και υποσχέθηκε ότι θα εργασθεί ώστε τα αιτήματα που ετέθησαν αλλά και άλλα που αφορούν την υγεία να επιλυθούν προς όφελος του λαού μας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

2 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Kriatsiotis George

Τα όσα δηλώνει η κα Βαλαβάνη για τους γιατρούς των ΚΕΠΑ είναι τουλάχιστον απαράδεκτα, ανυπόστατα και συκοφαντικά. Αν όντως δήλωσε αυτά τα πράγματα την καθιστούν άκρως λαϊκίστρια και επικίνδυνη!

Kriatsiotis George

Ξαναδιαβάζοντας το άρθρο διαπιστώνω ότι πιθανόν να αδίκησα την κα Βαλαβάνη και τα όσα γράφονται να ήταν οι θέσεις της αντιπροσωπείας του Κοινωνικού Φαρμακείου Βύρωνα. Σε αυτή την περίπτωση θα ήθελα να ξέρω επισήμως από την κα Βαλαβάνη αν συμμερίζεται αυτές τις απόψεις και επιπλέον να μετακυλίσω τις κατηγορίες σε όσους υποστήριξαν αυτές τις ανακρίβειες!