Σύσκεψη φορέων και συλλογικοτήτων για την Κοινωνική Αλληλεγγύη στο Δήμο Βύρωνα

Την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014, κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου Βύρωνα κ. Γρηγόρη Κατωπόδη προς τις κοινωνικές συλλογικότητες αλληλεγγύης της πόλης μας, πραγματοποιήθηκε μια πρώτη συζήτηση – διαβούλευση στο δημαρχείο.

Σε αυτήν συμμετείχαν, εκ μέρους του Δήμου ο Δήμαρχος κ. Γ. Κατωπόδης, ο Αντιδήμαρχος κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης κ. Χρ. Σπυρόπουλος και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Γ. Αγραφιώτη και Γ. Φραγκιαδάκης. Επίσης, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των παρακάτω συλλογικοτήτων:

  1. Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αγώνα Βύρωνα
  2. Δίκτυο Αλληλεγγύης Βύρωνα
  3. Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα
  4. Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα (Λαμπηδόνα)
  5. Κοινωνικό Ωδείο
  6. Πολίτες του Βύρωνα

Από την πλευρά της νέας δημοτικής αρχής τονίστηκε ότι σήμερα βιώνουμε μια ανθρωπιστική κρίση με πρωτόγνωρη για την μεταπολεμική Ελλάδα έκταση και ένταση. Ανθρωπιστική κρίση που μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με την ανατροπή της σημερινής πολιτικής κατάστασης.

Άξονες της πολιτικής της νέας δημοτικής αρχής είναι η υπεράσπιση του κοινωνικού και δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών, η αγωνιστική αποτροπή της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας, η ενίσχυση και η δημιουργία κοινωνικών δομών δράσεων και αλληλεγγύης, η οικοδόμηση ενός τοπικού κοινωνικού συμβολαίου, με την αξιοποίηση και την ενεργό συμμετοχή όλων των τοπικών κοινωνικών φορέων, συλλογικοτήτων και κινημάτων.

Με ειλικρινή κι αδιαπραγμάτευτο σεβασμό στην αυτονομία και αυτοτέλεια των συλλογικοτήτων αλληλεγγύης, τονίστηκε η μέχρι τώρα σημαντική προσφορά τους, η θέληση για ενίσχυση των δράσεων αυτών και η επιθυμία για οποιαδήποτε συνδρομή κριθεί αναγκαία και εφικτή εκ μέρους της δημοτικής αρχής.

Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι των δομών αλληλεγγύης, αφου έκαναν μια σύντομη αυτοπαρουσίαση της δράσης τους, ανέφεραν ότι είναι καταρχήν θετικό το γεγονός της πραγματοποίησης της διαβούλευσης, σε πλήρη αντίθεση με την απαξίωση ή ακόμη και την ανοιχτή αντίθεση από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Επίσης, ορισμένες από τις συλλογικότητες τόνισαν τις πρακτικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και εξέφρασαν τις γενικότερες απόψεις τους σε σχέση με την κοινωνική πολιτική καθώς και κάποιες πρώτες προτάσεις τους προς τον Δήμο.

Τέλος, συμφωνήθηκε ότι προς τα τέλη Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση με στόχο την συνέχιση της επικοινωνίας και την εμβάθυνση της συζήτησης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια