Συγκέντρωση εργαζομένων ενάντια στη αξιολόγηση

Συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο του Δήμου Βύρωνα πραγματοποίησαν εχθές οι εργαζόμενοι στα πλαίσια της ημέρας δράσης που οργάνωσαν τα σωματεία και η ΠΟΕ ΟΤΑ στους Δήμους όλης της χώρας.

Στους συγκεντρωμένους μίλησε ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων, Χρήστος Παναγιωτόπουλος, όπου κατήγγειλε τη πολιτική της συγκυβέρνησης και των μνημονίων, την οποία χαρακτήρισε “βάρβαρη”. Αναφέρθηκε στον “οικονομικό κοινωνικό πόλεμο που έχουν κηρύξει σε βάρος του λαού και των εργαζομένων, αξιοποιώντας την κρίση προς όφελος των τραπεζιτών και του μεγάλου κεφαλαίου”. Κατηγόρησε τον υπουργό κ. Μητσοτάκη τονίζοντας ότι ψάχνει μέσω της αξιολόγησης και του επανελέγχου των συμβάσεων να κάνει απολύσεις, ώστε να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της συγκυβέρνησης απέναντι στην Τρόικα και δήλωσε οτι “οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμία αντίρρηση να γίνει έλεγχος για το αν υπάρχουν πλαστά πτυχία, μεταπτυχιακά και να απολυθούν αυτοί  που τα προσκόμισαν και αυτοί που τα αποδέχτηκαν.” Κάλεσε τον υπουργό “να σταματήσει να ρίχνει μελάνι, να παραπλανά την κοινωνία και να συκοφαντεί  τους εργαζόμενους και το σ. κίνημα που αντιστέκεται στην πολιτική τους”. Αναφέρθηκε στην δικαστική απόφαση που έβγαλε παράνομη και καταχρηστική την Απεργία- Αποχή της ΑΔΕΔΥ τονίζοντας ότι αυτή η απόφαση είναι αντιδραστική και βάζει σε κίνδυνο το δικαίωμα της απεργίας ανοίγοντας επικίνδυνους δρόμους σε βάρος των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Αναφέρθηκε επίσης στη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δημάρχου Βύρωνα για να μην δοθούν στοιχεία και να μην γίνουν απολύσεις. Καταδίκασε την κυβέρνηση που απειλεί με τους εισαγγελείς τους δημάρχους που αντιστέκονται στην πολιτική της. Κάλεσε την δημοτική αρχή να πρωτοστατήσει σε ένα μέτωπο υπεράσπισης της μόνιμης σταθερής εργασίας, διεκδικώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να μην εφαρμόσει μνημονιακές πολιτικές όπως είναι τα πεντάμηνα προγράμματα εκμετάλλευσης των ανέργων. Υποστήριξε οτι ο δήμος Βύρωνα χρειάζεται κρατική χρηματοδότηση για να σταθεί στα πόδια του, γιατί όπως είπε, είναι σε οικονομικό αδιέξοδο εξ αιτίας των οικονομικών περικοπών του μνημονίου και εξ αιτίας της πολιτικής της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Τέλος κάλεσε τους εργαζόμενους να συνεχίσουν και να εντείνουν τους αγώνες τους για την ανατροπή της συγκυβέρνησης και των βάρβαρων πολιτικών.

Στη συγκέντρωση χαιρέτησε και ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, μέλος του Δ.Σ. του σωματείου, ενώ παραβρέθηκαν και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης και της Αριστερής Παρέμβασης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια