Ανοίγει και πάλι τις πύλες του το «Χωριό των Παραγωγών»

Το Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014 ξεκινάει και πάλι τη λειτουργία του το «Χωριό των Παραγωγών» του Δήμου Βύρωνα, στο πάρκο της Καραολή & Δημητρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης, το «Χωριό των Παραγωγών» σχεδιάστηκε από μηδενική βάση, μετά από διαβουλεύσεις με τους εμπόρους του Βύρωνα, με κινήματα και με φορείς που έχουν πλούσια εμπειρία σε αντίστοιχες διοργανώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Μετά από δύο μήνες στη διοίκηση του Δήμου ως νέα Δημοτική Αρχή επαναλειτουργούμε το «Χωριό των Παραγωγών» στην Καραολή & Δημητρίου, το Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014.

Με δεδομένο ότι, η λειτουργία του «Χωριού των παραγωγών» βασίζεται στην ανάγκη των κατοίκων της πόλης μας για φτηνό και ποιοτικό προϊόν, ως νέα Δημοτική Αρχή, οργανώσαμε τη δράση αυτή από μηδενική βάση. Διαβουλευτήκαμε με τους εμπόρους του Βύρωνα, με κινήματα και με φορείς που έχουν πλούσια εμπειρία σε αντίστοιχες διοργανώσεις σε όλη την Ελλάδα, ενώ ακούσαμε τις απόψεις των δομών αλληλεγγύης της πόλης μας.

Προσδοκώντας πολλά περισσότερα από αυτή τη δράση, ως νέα Δημοτική Αρχή έχουμε θέση ως στόχο τα εξής :

  • όλοι οι πολίτες να ωφελούνται από την ποιότητα και την τιμή των προϊόντων
  • να δώσουμε τη δυνατότητα στους εμπόρους να συνδεθούν με τους παραγωγούς και έτσι η απαλλαγή από τους μεσάζοντες να μην είναι μόνο μία ημέρα το μήνα
  • να δημιουργηθεί μια ροή προϊόντων προς τις δομές αλληλεγγύης της πόλης μας, μια και οι συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, πληθαίνουν καθημερινά
  • ο ανταγωνισμός να είναι υγιής και όχι στοχευμένα αθέμιτος

Αξιοποιώντας την πλούσια εμπειρία που αποκομίσαμε από τα κινήματα αλληλεγγύης, από τα κινήματα «Χωρίς Μεσάζοντες» και από τη διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα, καταλήξαμε στα εξής συμπεράσματα:

  • Η δράση θα λαμβάνει χώρα μία φορά το μήνα και ημέρα Σάββατο διότι πρέπει να διαφυλάξουμε το δικαίωμα της Κυριακάτικης αργίας
  • Θα υπάρξει ειδική μέριμνα ώστε να μπορούν οι άνεργοι συμπολίτες και συμπολίτισσες μας να ψωνίζουν με έκπτωση
  • Στα πλαίσια της διαφάνειας των διαδικασιών θα προτείνουμε να συσταθεί μία επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου, με σκοπό τον έλεγχο και την οργάνωση του «Χωριού Των Παραγωγών»

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΥΡΩΝΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια