Συνάντηση του Δημάρχου Βύρωνα Άκη Κατωπόδη με τους εργαζόμενους του Δήμου

Πηγή: dimosbyrona.gr

Πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής και ο Δήμαρχος Άκης Κατωπόδης απευθυνόμενος στους εργαζόμενους του Δήμου Βύρωνα, αφού ανακοίνωσε τους Αντιδημάρχους και τους Πρόεδρους των Νομικών Υπηρεσιών του Δήμου, διατύπωσε τις βασικές αρχές με τις οποίες σκοπεύει να διοικήσει το Δήμο.

Τα κύρια σημεία του λόγου του ήταν:

  •  Θεωρεί τους εργαζόμενους ““συνεργάτες στον κοινό στόχο” της νέας Δημοτικής Αρχής για την προσφορά προς τους Δημότες υψηλού επιπέδου υπηρεσιών, και για την υλοποίηση του προγράμματος της νέας Δημοτικής Αρχής που έχει ως επίκεντρο τον παράγοντα άνθρωπο.
  • Η νέα Δημοτική Αρχή γνωρίζει πολύ καλά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι εργαζόμενοι καλούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, αναφερόμενος στη “μνημονιακή” πολιτική που έχει “συνθλίψει” το εισόδημα τους και έχει δημιουργήσει ένα περιβάλλον ανασφάλειας “για το μέλλον της εργασίας σε ατομικό και σε δημοτικό επίπεδο¨.
  • Δεσμεύτηκε ότι θα σταθεί δίπλα στα προβλήματα των εργαζόμενων υπερασπιζόμενος τα δικαιώματα τους στην εργασία και στους αναγκαίους πόρους για τη δίκαιη και ασφαλή απασχόληση τους και θα αξιοποιηθεί όλο το προσωπικό με μοναδικό στόχο την καλλίτερη λειτουργία του Δήμου.
  • Ζήτησε από τους εργαζόμενους να σταθούν αρωγοί στη προσπάθεια της νέας Δημοτικής Αρχής με γνώμονα την “κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος”.
  • Κατέστησε σαφές πως “η πόρτα του θα είναι πάντα ανοιχτή” για τους εργαζόμενους (και το σωματείο τους) ώστε να καταθέσουν τις προτάσεις τους, τις παρατηρήσεις τους, τις επισημάνσεις τους, τα προσωπικά τους προβλήματα κοκ.

Μετά την εισήγηση του Δημάρχου, το λόγο έλαβε ο Πρόεδρος των Εργαζομένων κος Χρήστος Παναγιωτόπουλος ο οποίος αφού καλωσόρισε το Δήμαρχο και τη νέα Δημοτική Αρχή, ζήτησε:

  • την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του δήμου,
  • τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων καθώς και όποιων άλλων δικαιωμάτων έχουν απομείνει – παλεύοντας όπως επισήμανε για τη διεύρυνση τους – ώστε να υπάρχει η δυνατότητα αναβαθμισμένου και με κοινωνικό χαρακτήρα προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες.

Ο Δήμαρχος Βύρωνα Άκης Κατωπόδης, στην δευτερολογία του απάντησε στον Πρόεδρο των Εργαζόμενων, ότι οι παρατηρήσεις του αποτελούν και προθέσεις της νέας Δημοτικής Αρχής, αναφέροντας σχετικά ότι “πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να δώσουμε δείγματα γραφής της πολιτικής μας”.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια