Συνάντηση του Αντιδημάρχου «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης» με το κλιμάκιο της 1ης Υ.Π.Ε.

Την Παρασκευή 05/09 πραγματοποιήθηκε μη προγραμματισμένη επίσκεψη κλιμακίου του Υπουργείου Υγείας και της 1ης Υ.Π.Ε. στη μονάδα υγείας ΠΕΔΥ (πρώην Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) επί της οδού Καραολή & Δημητρίου και στο Κέντρο Υγείας Βύρωνα (Κ.Υ.Β.). Στο κλιμάκιο αυτό συμμετείχαν οι:

  • Ο κ. Π. Θεοδωράκης: Διοικητής Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών.
  • Ο κ. Κ. Μπληζιώτης: Υπεύθυνος Τεχνικών, Τεχνολογικών υπηρεσιών της 1ης Υ.Π.Ε..
  • Ο κ. Α. Παπαδημητρίου: σύμβουλος Διοικητή 1ης Υ.Π.Ε..

Στο Κ.Υ.Β. μετέβη άμεσα ο Αντιδήμαρχος «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης» του Δήμου κ. Χρ. Σπυρόπουλος. Στη συζήτηση με τους εκπροσώπους του κλιμακίου στην οποία συμμετείχε και ο Δ/ντης του Κ.Υ.Β. κ. Κ. Παπαδημητρίου ετέθησαν τα ζητήματα της έλλειψης ιατρών και εξοπλισμού καθώς και η αναγκαιότητα πλήρους λειτουργίας του κέντρου επτά (7) ημέρες την εβδομάδα εικοσιτέσσερις (24) ώρες την ημέρα.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Χρ. Σπυρόπουλος επισήμανε ότι θα στηρίξει τις ενέργειες που στοχεύουν στην πλήρη αναβάθμιση του Κ.Υ.Β., καθώς η πλήρης λειτουργία του Κέντρου Υγείας αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο Άκη Κατωπόδη. Η νέα Δημοτική Αρχή θεωρεί αναγκαία την άμεση στελέχωση του Κ.Υ.Β. με τις αναγκαίες ειδικότητες ιατρών, καθώς και τον εξοπλισμό του ώστε να μπορεί να αντιμετωπίζει τα τακτικά, χρόνια και επείγοντα περιστατικά, αλλά και να παραπέμπει όσα περιστατικά χρειάζονται πιο εξειδικευμένη αντιμετώπιση στα εφημερεύοντα νοσοκομεία.

Πλήρης λειτουργία του Κ.Υ.Β. σημαίνει πιο έγκαιρη αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών καθώς και αποφυγή ταλαιπωρίας για τους πολίτες που δε χρειάζονται νοσοκομειακή φροντίδα. Ταυτόχρονα, επιτυγχάνεται αποσυμφόρηση των νοσοκομείων προς εξυπηρέτηση των περιστατικών που χρήζουν δευτεροβάθμιας φροντίδας.

Οι εκπρόσωποι του κλιμακίου της 1ης Υ.Π.Ε. συμφώνησαν και δήλωσαν ότι η πλήρης λειτουργία του Κέντρου Υγείας Βύρωνα αποτελεί και δική τους προτεραιότητα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια